По - ниска минимална заплата от 460 лв ?!?

• 30 401
  • 524
  •   1
Отговори
# 480
  • София
а,викаш, и като е все тая, по-добре да си ги спестиш като работодател. Може разхвърляно на служителите да е все тая, но са си пари, които задържаш някъде из фирмата, можеш да ги правиш каквото искаш, но не са в сметказа за работните заплати. Направо си кажи, че не ти се дават тези пари, не ни смятай за балъци да не можем да го вденем!

Зная кой е Макиавели, но не помня как е умрял.

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 12:05 от Andariel

# 481
Той нека отпадне класът, пък ти чакай да ти увеличат заплатата...
80% от работодателите увеличавали заплатата...Joy

# 482
Той нека отпадне класът, пък ти чакай да ти увеличат заплатата...
80% от работодателите увеличавали заплатата...Joy

Казах, че така сочи статистиката. Кой до колко и вярва, си е негова работа. Аз лично не вярвам на тези данни. Но при положение, че нямам лични впечатления от всички работодатели, не виждам друг източник на данни, който да послужи за отговор на подобен въпрос.

Ти имаш друга достоверна информация ли? Ще ми е интересно да споделиш.

а,викаш, и като е все тая, по-добре да си ги спестиш като работодател.

Би ли посочила къде точно го "викнах" това?

# 483
Дали с отпадането на класа положението ще се подобри? Никой не знае със сигурност. Но едно е сигурно. Нищо няма да се подобри, ако класът и другите му подобни останат.  
Отпадането на класа, ще икономиса средства на работодателя, които хипотетично могат да послужат за увеличаване на заплатите на част от работниците /ти го каза/, но могат да бъдат използвани и за друго - решение на работодателя. Отпадането на МРЗ и МОД може до доведе и до ТД с възнаграждение 1 лев. Мисля, че прекалено много залагаш на лоялността на работодателя, която се изпарява в момента, в който трябва да даде. Wink

# 484
Достоверната ми информация е от хората около мен. Масовият случай е изцеждане на максимум на работниците, и ако може да са все на възможния минимум, ще е най-добре. И после се оплакват, че хората  не били достатъчно отдадени на работата. Колко да си отдаден за 345 лв?

# 485
Точно така. Аз казах само, че отпадането на класа ще даде свобода на работодателите да увеличават с повече заплатите на добре представящите се работници, за сметка на тези, които не работят добре.

Да, вероятно има работодатели, които ще злоупотребят. Не знам. Можем само да предполагаме. Ти пък прекалено много залагаш на лоялността на служителите. А там също има злоупотребяващи. И то не малко.

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 12:39 от Нищо лично

# 486
Достоверната ми информация е от хората около мен. Масовият случай е изцеждане на максимум на работниците, и ако може да са все на възможния минимум, ще е най-добре. И после се оплакват, че хората  не били достатъчно отдадени на работата. Колко да си отдаден за 345 лв?

Това не е достоверна информация за България, а е наблюдение в махалата ти. Хората около мен пък масово са осигурени на таван. Това значи ли, че би било достоверно да кажа, че стандартът в България е заплата от 2700 лева? Не, разбира се.

# 487
Точно така. Аз казах само, че отпадането на класа ще даде свобода на работодателите да увеличават с повече заплатите на добре представящите се работници, за сметка на тези, които не работят добре.
Да, но така ще действа субективният фактор и ако работодателят въобще реши да даде повече на някого, да не е точно справедливо. Как може да работиш в една фирма повече от 10 години и  да ти намаляват заплатата - това една съфорумка се оплакваше? Логично е, колкото повече работиш на едно място, да ставаш все по-добър и да те стимулират. Иначе кой ще те държи 10-20 години, ако си стоиш на нивото при постъпването?

# 488
  • София
наистина ли го вярваш това с увеличаването на кадърните? Когато си говорим за пари, нека си говорим за пари, без али-бали. Когато отпадне класът, единственото вярно е, че работодателят вече по никакъв начин няма дори да трябва да се замисли дали да начисли пари за клас или не. На практика това за него ще е икономия. А вече никой и копче не може да каже на работодателя дали с тези пари ще похарчи и един лев за увеличаване на заплати или ще отиде да си ги пише представителни и ще ги изяде и изпие, или ще ги сложи в резерв, или ще направи нещо друго с тях. Това не са целеви пари за работни заплати, че да е длъжен, ако не ги даде за клас, да ги даде за заплата на Иван  сто лева отгоре. Те просто са пари, които няма да отидат в работните заплати, а ще си останат на разположение на фирмата.

# 489

Това не е достоверна информация за България, а е наблюдение в махалата ти. Хората около мен пък масово са осигурени на таван. Това значи ли, че би било достоверно да кажа, че стандартът в България е заплата от 2700 лева? Не, разбира се.
Ще ти се да живея в махала, ама за съжаление не пиша от там.
И аз не твърдя, че масово са на МРЗ, а на възможния минимум за длъжността, за който очакват да се ожениш за работата си.

# 490
Това вече граничи с абсурда. Аз къде споменах МРЗ? И кое е "минимум за длъжността"? Поредната субективна мярка вероятно.

Да, можете да дъвчем едно и също до без край. Но истината е една. Трудово-правните взаимоотношения са си като всички други договорни отношения. И принудата спрямо която и да е от страните по който и да е договор, със сигурност не стимулира тази страна да дава още повече. Дава колкото е принудена да даде и до там.

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 13:14 от Нищо лично

# 491
Ами веднага побърза да подчертаеш, че хората около теб "пък масово се осигуряват на таван", явно за разлика от моята махала с МРЗ.

# 492
  • Бургас
Преди време покрай работата ми станах неволен свидетел на разговор между двама души. Единият има фирма с около 20 служители. Оплакваше се, че не може да си намери кадри и бла бла. На въпроса защо не предложи повече пари отговора беше: "Абе все ще се намери някой отчаян."

# 493
Да, можете да дъвчем едно и също до без край. Но истината е една. Трудово-правните взаимоотношения са си като всички други договорни отношения. И принудата спрямо която и да е от страните по който и да е договор, със сигурност не стимулира тази страна да дава още повече. Дава колкото е принудена да даде и до там.
Т.е. и ти се съгласяваш, че ако отпадне класът, работодателите няма да дават нищо отгоре?

# 494
Нищо лично казва логични неща. но не мисля, че логичните пазарни принципи работят в БГ.

Липсата на работна ръка ще се усеща все повече и повече със застаряване на населението и миграция. Вярно, че наблюденията ми са дистанционни, но все по-често се случва да се оплаче някой, че няма часове при лекар специалист за платен прием. Преди 10 години не беше така.

Общи условия

Активация на акаунт