Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 355
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Отлепване на плодни сак не може да се получи от не приемането на но шпа. Неговото действие е свързано с успокояване на мускулатурата.
Много жени имат подобни болки, или болки в яйчниците по времето когато се пада следващата овулация - две.
Леко бременеене!

# 406
Тези болки са от свиване на мускулите на матката, при мен продължиха 2 месеца и затова си мисля, че това е повлияло на закрепването на сакчето. Все пак по време на цикъл матката така се чисти от ненужното.  Може да бъркам, възможно е от взимането на секрета да е, а може и друго да е, така и не ми казаха категорично причина. Просто казвам при такива болки да се взимат мерки, защото аз мислех, че е безобидно и просто тялото ми се адаптира и подходих леко несериозно.

# 407
HeartЗдравейте момичета:blush:!
Предварително се извинявам, ако питането ми не е за тук, но наистина не знам къде да поискам съвет. Намерих някакви стари теми, но по тях няма активност от 2006г.
Накратко, бременна съм вече в девети месец, до термина  ми остават малко по-малко от 30 дни. От самото начало на бременността бебето върви едро. Три пъти ме изследваха за гестационнен диабет, но нямам. Просто малкия си  расте и се очертава да се роди голям. Днес бях на консултация в болницата, където съм избрала да раждам и обсъждахме евентуалните варианти. Аз искам цезарово сечение, при положение, че бебо при изчисленията на лекарите се очаква да е над 4 кг. Гинекологът, който ме следи, също е на мнение, че при такива размери на бебо, едно цезарово сечение е по- добрия вариант. Днес в болницата решиха да ме агитират да пробвам нормално, като искат да предизвикат раждането две седмици преди термина, за да не станело бебето чак толкова голямо. Аргументите им- при цезарово сечение бебето не било готово да се роди, това било стрес за него. Това при положение, че датата ми за планово секцио е 5 дни преди термина. Аз не съм лекар, ама все си мисля, че едно насила предизвикано раждане и то без да има преносване или пък данни за страдание на бебо, е не по-малък стрес за бебето ми и някак не ми е оправдано. Аргумента- ами ще го предизвикаме по-рано за да не стане много голямо бебето, пък ти да се възстановиш за нула време... хм. То бебето пак ще е в стрес и ще се роди доста по- рано от термина. Аз съм взела решение за себе си, утре ще се посъветвам и с гинеколога ми, но имам нужда и от съвет. Допускам, разбира се, че може и да греша и ще се радвам, ако ме посъветвате. Благодаря ви:blush:

# 408
Говори с друг лекар на тема нормално раждане.

# 409
So Lucky, имаш предвид просто да си изчакам термина и да пробвам да родя нормално ли? Трудно ще стане това с другия лекар, живея в чужбина и тук часовете за консултация и преглед се записват със седмици напред. Даже и в болницата предишния път ме консултира един лекар, а днес друг. Освен това, раждането тук го водят акушерки, а не лекари и може съвсем да загрубеят нещата.

# 410
So Lucky, имаш предвид просто да си изчакам термина и да пробвам да родя нормално ли? Трудно ще стане това с другия лекар, живея в чужбина и тук часовете за консултация и преглед се записват със седмици напред. Даже и в болницата предишния път ме консултира един лекар, а днес друг. Освен това, раждането тук го водят акушерки, а не лекари и може съвсем да загрубеят нещата.
Не знаех, че си в чужбина, извинявай.  Peace Нямаш кой знае какъв избор, щом искаш да е нормално може да опиташ, обаче с голямо бебе е възможно да се стигне до секцио по спешност.
2 седмици преди термин не е малко, ако и нямаш индикации за раждане...
Аз имам още време до термин, но мисля да е секцио. Не смятам да мъча детето, и себе си, пък и имам възрастов фактор.
Ако си в БГ, можеше да се консултираш в друга болница, и да чуеш второ мнение.

# 411
Аз също мисля да е секцио, не бих изложила бебето на никакъв риск,  моите години също не са малко/ над 30 съм/. Гинекологът ми ме подкрепя, но исках да чуя и друго мнение, защото все пак страничната гледна точка понякога е по -правилна. Да пробвам нормално с бебе над 4 кг, пък ако не стане- секцио, не мисля:blush:. Освен това, плановото секцио го правят с епидурална упойка, която не засяга бебо, а спешното/ т.е. - когато играта загрубее/, с пълна. Тя вече достига и до бебо, поне така ми обясни анестезиологът днес.

# 412
Phoenix, в коя държава си? Аз родих първото си дете секцио по мое желание. Още в началото си бях наумила така и с времето на всеки преглед доктора ми казваше килограмите, които вървяха все напред. В 39 седмица ми казаха, че ще е около 4,1-4,200кг, което хептем ме уплаши. В крайна сметка си родих секцио, но бебето беше 3,3кг.
Тоест, разминавания се случват с ултразвук. Друг е въпроса също, че някои мами с 2кг деца раждат по-трудно от други с 4кг бебета. Всичко е много относително. Аз сама си избрах секцио и за мен беше по-добрия вариант поради ред причини, но реално е и по-опасен. Сега вече умирам от страх за следващо секцио. За самото induce-ване, предизвикване на раждане знам, че е много болезнено от моя позната, което не значи, че може да е така и за теб. Вземи си сама решението. Тук повечето момичета са или твърдо ЗА или твърдо ПРОТИВ. Ти ще раждаш, ти си носиш последствията и се вслушай само в себе си.
По принцип относно времето на раждането, тук правят секцио само ако има пълни 39 седмици, освен ако бебето не тръгне по-рано. Упойката е спинална и възстановяването може да бъде различно за всяка мама. Аз трябваше да се преборя с мъжа ми, родителите ми, неговите за секцио и всички бяха на нож с мен, искаха да е нормално, та след операцията не посмях да се оплача, но и реално не изпитвах никакви болки дори и без болкоуспокояващи, които отказвах. НО до ден днешен в мен си стои "дали не трябваше поне да пробвам", защото вече
Съм отваряна, рязана и това тялото го помни.
Естественото си е естествено.

# 413
Майка ми роди брат ми 4,200 кг по естествен път и всичко мина, както трябва и двамата бяха добре. Вярно, че й е било за трети път, но знае ли човек, има мами, които с първото са родили бързо и безпроблемно по естествен път. Аз бих ти препоръчала да се опиташ по естествен път, но да предупредиш акушерките и лекарите, че е възможно да се стигне до секцио.
Успех ти желая, каквото и да решиш!

# 414
Има много жени, родили първи големи бебета нормално. Едната ми приятелка и зълва ми са от тях - около 4.5 кг бебчета.
Аз смятам, че човек трябва да направи това, което усеща - ако те е страх от нормално раждане, ако ще се притесняваш и ще го мислиш постоянно докато дойде моментът, няма смисъл. Говори с лекарите/акушерките, че категорично предпочиташ секциото.
Ако си на кантар кое да избереш, можеш да пробваш с нормално раждане, пък както са писали момичетата, ако има проблем, така или иначе ще те резнат.
Една жена винаги ще се притеснява за раждането на детето си, независимо дали е първо, второ или пето. Но пък и трябва да е максимално спокойна с избора си и да е убедена за себе си, че това е най-доброто за нея и бебчо.
Каквото и да решиш - желая ти успех, леко раждане и прекрасна среща с малкото вързопче Hug

# 415
Момичета, кажете вие имате ли метеоризъм? Защото при мен е доста болезнен на моменти и постоянно ми е подут корема. Как се справяте с това? Аз съм в 14 г.с.

# 416
Аз имах и то страхотен почти от начало до преди около 3 седмици(днес влизам в 19г.с). Лекарят ми изписа Еспумизан, но м предизвикваше запек и не го пих. Така си се мъчих.

# 417
Аз и преди имах този проблем, но с годините затихна. А сега пак ... Чак до wc като ходя имам болка. Вчера пих тинкура от мента , днес съм добре , Слава Богу. Може да опиташ Simple Smile Иначе дано и при мен затихне с напредване на бременността. Hug

# 418
Phenix, неприятно е, че не можеш да се обърнеш към друг лекар, но все пак опитай, ако не си съгласна с предложението на твоя лекар. Ще споделя моето виждане за нещата, тъй като търсиш съвет. Първо, разминавания в ехографа винаги има непосредствено преди раждането, тъй като те ги правят на база на определени измервания. Моята докторка казваше "Ехографът не е кантар" Laughing Твърде вероятно е бебето ти да си е съвсем нормално. Второ, въпреки че вече се води износено, за бебето е добре да бъде максимално дълго в утробата, тъй като белите дробове се развиват последни. Това е и причината секциото да се планира възможно най-близо до термин. Трето, възрастта ти (над 30) сама по себе си не е чак толкова проблемна, че да не родиш нормално. Четвърто, индуцирането на раждане не винаги води до раждане. Толкова време преди термин, може изобщо да не тръгне раждане, а само да започнат контракции, да те заболи и накрая да си тръгнеш изнервена и неродила. Това не го казвам случайно. На моя позната й предизвикаха раждане 1-2 дни преди термин и въпреки всичко тя не роди.  Роди след термин, когато бебето беше готовои тръгна самО. Пето, много жени раждат големи бебета, не по-трудно от жени с нормални бебета. Но дали бебето е 3 или 4кг контракциите са си контракции и болят. Според мен, по-трудно би било ако главата на бебето е голяма, но самите малко повече килограми, едва ли ще променят коренно раждането.

Написах тези неща не за да те агитирам за естествено раждане, а за да погледнеш ситуацията от друг ъгъл. Моят съвет е да избереш такъв начин на раждане, с който ще се чувстваш спокойна, но да бъде максимално близо до термин за да може бебето да си вземе своето, както се казва. Аз не бих се съгласила да насилвам бебето ми да излиза две седмици преди термин.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 12:09 от Happy_mommy

# 419
И моето виждане е като на Happy_mommy, но си помисли най-вече ти как ще се чувстваш по-спокойна и какво би избрала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт