Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 335
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Та... Grinning Освен за масажите,бих искала да ви попитам момичета къде тренирате в Пловдив? Йога, гимнастика за бременни и подобни? Yum

# 481
Момичета, здравейте !
Да попитам тези които сте с тромбофилия как са ви казали, че ще раждате?
Аз бих искала нормално, но ако е опасно да се глася психически за секцио.
И друг въпрос кога започнахте да усещате бебето за първи път?
Мисля, че ще полудея и само глупости са ми в главата. Как преодолявате тези малки кризички?

# 482
Тромбофилията няма общо с начина на раждане, той се определя по други неща - разположение и големина на бебето, както и медицински препоръки за евентуално секцио поради конкретни заболявания на майката.
Бебето започнах да го усещам в 20 г.с., първа бременност със задна плацента.
Глупостите ги гони надалеч, че само до излишни филми и тревоги водят, до нищо друго Wink

dream, на мен ми е първа бременност и не съм много наясно с шишета, залъгалки и прочие, но всякак си мисля, че по-добрият вариант са антиколик шишетата и съответно такива поръчах. Пластмасови са моите, сет на Авент Natural.

# 483
Според мен е добре, човек да си е настроен предварително и за секцио. Аз наскоро се присетих, че есента ми изследваха очното налягане и беше доста високо, така че започнах лека-полека да си налагам мисълта, че е вероятно и секцио, колкото и да ми се вижда страшно(не ме анатемосвайте)  и да предпочитам да родя нормално, всичко е Божа работа Wink

# 484
Хич не е за анатемосване, мен също ме е шубе от секциото и то яко, а именно поради очен проблем ще ме наковат да съм секцио, просто съм убедена, макар все още да не сме го обсъждали. Sad

# 485
И ние още не сме обсъждали, то има и много време де. Но да сме живи и здрави, пък каквото-такова. Nature Sunny

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 10:30 от Poliiii

# 486
Първото усещане беше странно, все едно ми къркореше корема, даже не бях сигурна, че е бебка.
По въпроса за раждането, важното е да няма риск нито за бебето, нито за нас. Да ви питам, искате ли таткото да присъства на раждането?

# 487
  • Стара Загора
Да ви питам, искате ли таткото да присъства на раждането?

Аз не искам, и той не иска. Беше гледал едни клипове с раждащи, които и мен стъписаха чак. И заяви, че не е сигурен ако види това нещо при мен дали ще правим секс отново в близкото бъдеще.  Mr. Green

Относно раждането, аз съм носител на среднотежка хемофилия А,  50/50 е дали детенцето ми ще я няма или има. Ще си родя нормално (поне за сега) понеже не съм рискова бременност, мислех си, че ще е по- добре за детето ако е секцио, но лекаря ми каза, че няма нужда, все пак болестта не се предава по начина на раждане.
Каквото и да решим все пак дами, пожелавам на всички ни здрав и щастлив край.  Hug
Иначе първото усещане на бебето беше все едно някой ме драска отвътре.
Доста неприятно.  Laughing

# 488
Аз бих искала да присъства и той засега е навит. Още повече, че една параноична мисъл не ми дава мира Close
Болницата, която имам предвид засега, доскоро е правила секцио само с пълна упойка. Не мога да си представя(ако пак държат на пълна упойка) да спя, докато изваждат бебето и да не видя нищо, затова би ми било по-спокойно ако присъства.

# 489
Да ви питам, искате ли таткото да присъства на раждането?

Аз, не искам. Ще има и него да го мисля, дали ще припадне, дали няма да му прилошее...Много ми е лигав, не обичал болници, и т.н. И той не държи да присъства.

# 490
И моят няма да присъства. Изобщо не съм го питала иска ли или не иска, смятам го за съвсем излишно и хич не ми трябва.
Не го е страх и не му е неприятна болничната обстановка, просто не мисля, че е нужно да се върти и той там и само да се пречка на екипа.
Има си цяла клиника, да чака където си иска Mr. Green

# 491
На мен ми се иска да присъства.. мисля, че и не него Grinning не сме го обсъждали още .. доста ни е раничко

# 492
Аз на моменти искам да присъства, ще съм по- спокойна с него. Но той каза, че не мисли, че там му е мястото в този момент. Казва, че няма с какво да помогне и за това не иска да се пречка.

# 493
Здравейте, момичета Simple Smile!

Аз съм против нашия татко да присъства, той е по- чувствителен от мен и накрая ще го реанимират. Освен това, тук секциото го правят с епидурална упойка и реално майката си присъства на раждането.

За шишетата на мен ми препоръчаха тези на Avent, заради формата на биберона. Била най- близка до естествената форма и бебоците я предпочитали. Та съм си поръчала един стартов комплект от 4 шишета.

Аз друго да питам- трябва ли ми възглавничка за леглото и количката? Познатите ми с бебета не ползват, нямало нужда, бабите казват - трябва ти даже и съвсем тъничка. В нета не съм търсила още инфо. И друго- гладите ли бебешките дрешки ?

# 494
Момичета, относно очните проблеми, ще споделя моя случай. Аз съм късогледа с д. -3,50. През бременността ми докторката ме прати на очен преглед за да се установи дали мога да родя нормално. Отидох на едно специализирано изследване-оглед с Голдман, с което се вижда състоянието на ретината, тъй като не диоптрите са проблем за естествено раждане, а измененията в ретината. На прегледа ми казаха, че всичко е наред с ретините, но ми препоръчват щадящо родоразрешение. Проследяващата ме докторка беше привърженик на нормалното раждане и каза, че самия диоптър не е проблем, ако няма друг проблем и, че някои явно се страхуват да дават ясно становище, какъвто беше и моят случай. Отидох при друг лекар пак за същото изследване на ретините и той каза, че няма никакъв проблем да родя нормално, след като ретините ми са добре и няма опасност за тях. Родих си нормално и нямах никакъв проблем с очите след това, дори и диоптрите ми си останаха същите. Просто в България за щяло и нещяло препоръчват секцио, така че искайте повече мнения, ако имате проблем. Но истината е, че ако лекарят ви иска да ви направи секцио, винаги ще намери причина да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт