Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 272
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
И аз се опитах да крия, но коремчето доста ми личи въпреки, че ходя с широки дрехи , а съм в 15 г.с.
Много исках  в службата да разберат чак в 5 месец, но уви ще е явно по-рано. Връщам се от отпуск другата седмица.
Въпросче: И по между другото 4 месец е включително 17 г.с., а 5 месец започва от 18 г.с. или аз се бъркам? 
16 седмица е края на 4 месец.
От 17 започва 5 Simple Smile

# 631
По принцип не е противопоказна, но знае ли човек. Аз съм против тези ваксини като цяло, но ми биха преди една година за документи. Тогава бебеправихме и не исках да ми я бият, но никой не ме пита....
Знам, че поне ако я имаш бита в последните 10 години мисля, то си все още имунизирана. Не се притеснявай, момичета преживяват тежки катастрофи, ухапвания и какви ли не страшни неща и пак всичко е Ок Simple Smile

# 632
Аз също ходя с контейнерче на изследвания. Нагласям си го от предната вечер и сутрин..
Аз по обонянието разбрах, че май съм бременна.

# 633
При мен първите симптоми бяха чувствителни гърди и изсъхване на устата. Беше ми и закъсняло 1 седмица, обаче и преди се е случвало да ми закъснее с толкова без причина и гледах да нямам големи очаквания.

# 634
Аз закъснението не го отразих, защото нали имах зацапване и отделно бях на инжекции терцеф и си мислех, че заради него нямам цикъл. Но като взех да надушвам всичко като ловджийско куче и си викам : май е време да я проверя аз тая работа Wink
Хем се надявах предните месеци, хем бях безкрайно изненадана , когато светнаха двете черти Wink
И една паника настана , въпроси, притеснения...

# 635
Аз чак след седмица закъснение си направих теста. И хем си викам това е, хем като видях двете ярки черти и пак не можех да повярвам.

# 636
На мен ми закъсня три дена и при редовен и точен МЦ всеки месец веднага ми светна,че нещо не е наред.Имах един стар тест от преди НГ,и като видях втората бледа черта след обяд щях да получа удар.Веднага отидох за нови,два взех и ги направих едновременно.И като светнаха и те и ми беше ясно,че сме сгафили.Почна се един рев,едвам го дочаках моя да се прибере,половин час не мога да му обесня и накрая му показах тестовете.Той пък се зарадва супер много,аз се поуспокоих и след първия преглед след два дена го обсъдихме и решихме,че дори и случайно и непланирано,ще го задържим Simple Smile

# 637
Аз един ден преди МЦ си направих тест, видях бледа черта и веднага ми стана ясно...по късно същия ден купих втори тест, и той така...Съобщих на таткото(не беше наличен) около час му отне да разбере за какво иде реч,после се зарадва супер много...аз не знаех, радвам ли се или не...

# 638
Аз доста често се наранявах с тези тестове... и все ми се виждаше че има.. по точно искаше. 4 дена преди м направих, чертичката беше въображаема и не вярвах. След два дни се чудех да п правя ли защото все оставам разочарована.
И когато все пак направих и двете чертички се появиха не знаех как да реагирам Grinning
Тези мигове са незабравими Simple Smile

# 639
Ох.... аз съм правила над 200 и повече сигурно... все се взирах с часове да открия въображаема, а когато бях наистина бременна правих по 5-6 на ден да видя дали потъмняват.... имам една кутия с положителни тестове и на колко ЧХГ птговарят...
при следващите бременности сравнявах....
Като цяло се побърках ... живота ми се базираше само на бременности и бебета през последните 2-3 години

# 640
  • Бургас
Добър ден!
Някоя от вас да е имала много ниско aptt (21) на каква терапия бяхте и имаше ли бързо ефект?

# 641
Привет  Blush

момичета, а как спите? Аз не помня откога не съм спала като хората. Ставане минимум два пъти - веднъж до тоалетната, после да се преместя, защото се схващам, понеже спя само на едната страна. Ама тези неща ги преживявам. Много кошмари сънувам обаче, никога преди не съм била така. Четох, че е нормално от хормоните, но направо ме съсипват. Снощи беше един от малкото пъти, когато не сънувах нещо лошо, ама пък сънувах бебе. Гледах съновника, то пък не било на хубаво. Направо откачам, честно Disappointed Relieved

# 642
И аз не спя добре, будя се по няколко пъти, схващам се понякога, не знам, приела съм, че ще е все така...Не чети съновници, само се натоварваш излишно Simple Smile

# 643
  • Варна
мислех си за тетанус ама май се слагаше само при големи, отворени рани, а и не знам дали не е противопоказно при бременност.
Тетанус при удар в домашното легло... не се излагай, моля те. С добри чувства го казвам, да не се обидиш. Няма и минимален риск. За първи път ли се удряш до кръв някъде? И всеки път ли тичаш за ваксина?

# 644
Спането е трудно единствено поради факта,че ставам по 4-5 пъти до тоалетна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт