Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 264
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Спането ми е добре за сега, само дето в последно време трудно заспивам. А тооолкова ми се спи преди да легна..

А аз да ви питам за препоръка на гинеколог, при когото да си следя бременноста и работи със ЗК. Исках да се следя в 1АГ Света София (където си избрах да раждам), докато не ми казаха, че се плаща. Смятам, че щом съм здравно осигурена трябва да се възползвам от предимствата.

# 646
Аз пък се притеснявам от обратното. Понеже в 5ч. имам аларма за хапче, се събуждам чак тогава и зверски ми се ходи до тоалетна, а преди това явно спя доста дълбоко и се стискам.

# 647
В кой край на София си - има добри отзиви за Окръжна болница за всички, които водят ЖК, също за д-р Папукчиев в ДКЦ-то в Младост. А иначе може и във всяко квартално ДКЦ почти, винаги има по някой по ЗК. Но не си прави илюзии, че по ЗК се поемат много неща.

# 648
И на мен ми е близко,но си е зорно да се стиска,особено сега като ме боли от разширяващата се матка. И аз си мислех за чашка да си взема от аптеката. Значи ъскам първата част и другото е в чашката така ли? И го нося?
Вчера бях на ЖК ще правя изследвания и точно това ми каза доктора. Дори ми каза да си взема стерилно шишенце от аптеката и да ида подготвена само кръв ще дам там.

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 13:38 от martitedi

# 649
. Смятам, че щом съм здравно осигурена трябва да се възползвам от предимствата.
Всички сме здравно осигурени. По каса за 9 месеца ти се полагат 3 безплатни ехографа, ако мислиш, че е достатъчно за цялата бременност,  действай по ЗК. Биохимичен скрийнинг, нито ранен нито късен се поема от касата, ФМ-също...
Не са много предимствата от които смяташ да се възползваш.

# 650
  • Пловдив
Тетанус при удар в домашното легло... не се излагай, моля те. С добри чувства го казвам, да не се обидиш. Няма и минимален риск. За първи път ли се удряш до кръв някъде? И всеки път ли тичаш за ваксина?
Уф, знам че е така, ама една разбита бременна психика, какви ли не глупости си мисли...
А за спането и аз ставам по 3-4 пъти на вечер. Имаше един период в големите жеги като ставах на всеки час и през деня като зомби.

# 651
Общо взето по каса е едно голямо нищо. За абсолютно безпроблемни бременности е и за майки без предишни загуби. Сестра ми си изкара и двете бременности само с ЖК, роди си в държавна болница ей така, при който е на смяна и двата пъти.
Аз съм бременна от инвитро, имам един мисед и за мен е абсолютно невъзможно да мина само с три прегледа цялата бременност.
Даже ако имаше как, щях всеки ден да ходя, за да знам, че всичко е наред, поне до 5 месец. През две седмици едвам издържах от преглед до преглед.

Снощи съм ставала до тоалетната 6 пъти докато заспя (до към 1ч.), може да са 3 капки, ама така ми се пишка, все едно съм изпила 2 л течности преди да легна.
Отделно се въртя много, постоянно ми е неудобно. А на ляво, а на дясно по 100 пъти...и никак не заспивам Grinning

# 652
Здравейте,
искам да Ви попитам докога ви държа гаденето?Много ми е лошо по цял ден,от сутринта,понякога следобед ми е добре,вечер зле.Има дни,като днес,от сутринта ми е много зле Confused
Не пия хапчета,гледам да хапвам по малко и повече кисели плодове,но няма промяна Confused В 12-та седмица съм Grinning

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 14:40 от Étoile*

# 653

Аз съм бременна от инвитро, имам един мисед и за мен е абсолютно невъзможно да мина само с три прегледа цялата бременност.
Даже ако имаше как, щях всеки ден да ходя, за да знам, че всичко е наред, поне до 5 месец. През две седмици едвам издържах от преглед до преглед.
И със напълно безпроблемна бременност няма как да се мине с 3 ехографа. Аз съм в 17 +2 г.с. и съм била 5 пъти вече, отделно си платих завземане на мерки за БХС...
По каса може да се мине, почти безплатно ако започне да се следи в 5-тия месец, според мен в началото всяка консултация е поне на 2 седмици...Не знам в 9ти поемат ли се тоновете, там се ходи всяка седмица...

Здравейте,
искам да Ви попитам докога ви държа гаденето?
До 15-16 г.с ми се гади,
 както и сега, след прием на желязо на гладно.

# 654
Знам, че не са много предимствата, но има голяма разлика от 450 и по 20 за ехограф или нещо друго. А за допълнителните неща като ФМ и биохимичен скриийнинг и без това ще си платя, само дето ще е включено в предварително заплатен пакет. Винаги може да си отида на частно, ако не ми хареса нещо. Проблемът ми е, че бременността не е планирана, имаме доста разходи и без това, а отгоре на всичко останах без работа точно преди да видя двете чертички и все още търся нова.. А ще трябва да се местим и от апартамента, ще ни трябва по-голям..

Както и да е, мисълта ми беше, че сега ми се ще да не си позволявам излишни разходи, при положение, че мога да мина и без тях.

П.п.: вече съм в 12 г.с.

# 655
Етоалче, а честито, много се радвам, дано този път всичко е наред до края Hug
Моето гадене премина към 13 г.с.

So lucky, за запис на тонове още никой нищо не ми е споменавал, а съм в 34+3 г.с. След десетина дни съм на преглед, надявам се вече да имам яснота и да започнат да ми ги мерят, та то не остана почти.
Иначе не са по каса, заплащат се 15-20 лв. според клиниката, поне така съм чела в групата ни във фб от момичетата, на които вече им ги следят.

# 656
  • Пловдив
Общо взето по каса е едно голямо нищо. За абсолютно безпроблемни бременности е и за майки без предишни загуби. Сестра ми си изкара и двете бременности само с ЖК, роди си в държавна болница ей така, при който е на смяна и двата пъти.

Снощи съм ставала до тоалетната 6 пъти докато заспя (до към 1ч.), може да са 3 капки, ама така ми се пишка, все едно съм изпила 2 л течности преди да легна.
Отделно се въртя много, постоянно ми е неудобно. А на ляво, а на дясно по 100 пъти...и никак не заспивам Grinning
Мила, вече накрая сигурно е най-тежко във всяко едно отношение и коремчето като е голямо натиска много. Поне остана още малко 😊 Hug

# 657
Знам, че не са много предимствата, но има голяма разлика от 450 и по 20 за ехограф или нещо друго. А за допълнителните неща като ФМ и биохимичен скриийнинг и без това ще си платя, само дето ще е включено в предварително заплатен пакет. Винаги може да си отида на частно, ако не ми хареса нещо. Проблемът ми е, че бременността не е планирана, имаме доста разходи и без това, а отгоре на всичко останах без работа точно преди да видя двете чертички и все още търся нова.. А ще трябва да се местим и от апартамента, ще ни трябва по-голям..

Както и да е, мисълта ми беше, че сега ми се ще да не си позволявам излишни разходи, при положение, че мога да мина и без тях.

П.п.: вече съм в 12 г.с.
На никой не му се дават излишни пари, повярвай. Аз също съм без работа, и без шанс да започна такава.
Следенето на бременността не е излишен разход. Просто си избираш лекар който да те следи по ЗК, но се приготви за допълнителни разходи...които ще се наложат. Много по важно е да се следи правилно бебето, и ако има нещо, то да се предотврати на време...
Подреди си приоритетите, кое ти е по важно и така...и с планирани бременности на много от нас ни е трудно, и разходи има!

So lucky, за запис на тонове още никой нищо не ми е споменавал, а съм в 34+3 г.с. След десетина дни съм на преглед, надявам се вече да имам яснота и да започнат да ми ги мерят, та то не остана почти.
Иначе не са по каса, заплащат се 15-20 лв. според клиниката, поне така съм чела в групата ни във фб от момичетата, на които вече им ги следят.
Мерси, аз се надявах, че няма да се налага всяка седмица да плащам за тонове...
Ти купи ли количка?

# 658
Благодаря ти,Жанче Hug
На теб леко раждане ,когато дойде времето и бързо възстановяване HugHug

# 659

Да, спечелих я на търг в англ. Ибей, чисто нова с адаптор и кошче за кола, на много хубава цена.
Chicco Urban взех. Simple Smile

Етоалче, благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт