Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 38 781
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Пия нес кафе с мляко всяка божа сутрин. Simple Smile

# 166
Бременните могат да пият до 2 кафета на ден. Аз цяла бременност съм пила нормално кафе с мляко. Продължавам и до ден днешен да пия, а още кърмя. И ние сме хора, така че пийте си кафе сутрин и не се шашкайте.

# 167
Аз съм чувала, че безкофеиновото е по-вредно, заради начина и веществата, с които извличат кофеина.

# 168
Благодаря ви, прави сте щом не се прекалява защо да има проблем. Безкофеиново кафе никога не съм пила, предпочитам въобще да не пия, ако е такова. Не виждам смисъл просто.

# 169
Аз спрях кафето преди да забременея с първото ми дете преди 3 години, защото си избелих зъбите... след това кърмих и сега пак забременях и много ми се пие, но решавам проблема си с един фреш. Много ободряващо ми действат Simple Smile а за жегите, аз съм всеки ден на 42 градуса навън, работя и тук, където живея 42 градуса се усещат ужасно заради високата влажност, но се свиква ... пия вода, която цял ден задържам и не пишкам, а като се прибера на хладно и се започва едно пишкане до сутринта ....

# 170
Завиждам ви че пиете много вода. Аз не пия достатъчно, така мисля.
Кафето знам, че не вреди по 1 на ден. Преди да забременя пиех по много, по две или три минимум. Сега просто, не ми се пие. Рядко си правя едно и дори не го допивам. А и кофеина пречел на усвояването на желязото, та се пазя... фрешове обичам и то много, но пък нали трябвало да се внимава с количествата цитруси...с кеф бих изпила една кана от пет изцедени грейпфрута. hahaha

# 171
Пия кафе сутрин, а често и фрапе следобед. Без захар.

# 172
То с всичко трябва да се внимава... аз сега спрях млечните продукти заради лечение и направо не знам какво да ям... боб, леща и плодове.... всичко друго има или масло, или нещо подобно Sad

# 173
Аз в началото съвсем не можех да пия вода, струваше ми се хмм някак сладка  Laughing и я повръщах, дори да не съм яла нищо, само водата мога да върна  Laughing Сега вече е съвсем различно, доста си пия, иначе ми пресъхва устата, но и други неща също консумирам - айряни, фрешове, сокове. За кафето като решихме да имаме дете го спрях да видя ще успея ли, изненадващо изобщо не ми липсва, явно при мен навикът не е бил толкова силен, защото пиех само по едно на ден сутрин. До 1-2 на ден са позволени според мен, е не е върха на полезността, но по-добре отколкото да припаднете на някоя улица в жегите, нали  Wink

# 174
Какво е това нещо чорапогащник за бременни???? Звучи ми направо налудничево да повлиява по някакъв начин на кръвното, а и да го носиш август месец 😮😂😶😵
ами аз си взех и си го нося. Ниското кръвно се дължи на това, че има диалация на кръвоносните съдове. Получава се от бремеността(хормони) и от жегата. И двете така въздействат. Заради това компрешън чорапогащниците помагат. На мен лично на два пъти ми прилошава вече и наистина не ми харесва усещането да съм с ниско кръвно, вие ми се свят. А трябва да работя, не мога да съм парцал. От кафето пък ми се дразни стомахът. Аз генетично съм с нисичко кръвно, ама 70 на 100 не 60 на 90...и като падне и ми става зле. С чорапогащника си ми е ок. Тук го има по аптеките. Аз си го мокря. Аз като цяло съм загубила всякаква суетност вече и не ми дреме. Ходя на ниски обувки, с огромни памучни гащи, вместо хубаво бельо, мързи ме грим да слагам, искам само да ми е удобно и да се чувствам добре.  един мокър чорапогащник допълва портрета. Ето пост, който обяснява връзката. https://articles.earthlingshandbook.org/2012/02/29/are-you-pregnant-and-dizzy/

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 21:31 от bodybeautiful

# 175
  • Телиш/Плевен
Написала е, че ги е спряла заради лечение. Има лекарства, които не се усвояват добре при прием на млечни продукти. Вероятно е нещо такова в нейния случай. Иначе доколко полезно е каквото и да било, е много спорен въпрос и навсякъде може да се срещне противоречива информация, от която човек се обърква още повече. За мен полезно е да не се залита в крайности.

# 176
Лале в дъжда общо взето го е обяснила. Бактерията, която боря е устойчива на антибиотиците, които взимам при прием на млечни продукти. Надявам се отказът ми да помогне и да се отърва от тази бактерия.
Дали са полезни не знам, но знам, че също така раково болни хора също не трябва да ги консумират. Според мен просто е наистина желателно да се ограничават. Аз да ги спра завинаги не мога и дано не се налага Simple Smile

# 177
Аз съм раково болна , но никой не ме е карал да спирам млечните произведения.

# 178
Аз съм го чувала от предавания и не мога да твърдя истиността и верността на твърдението. Споменаха и нещо за глутена също. Ти със сигурност знаеш по-добре. Надявам се да се излекуваш напълно от тази коварна и жестока болест. И евала за куража да износиш дете!

# 179
И евала за куража да износиш дете!
За някои е кураж, а за други егоизъм.
Благодаря!!

Общи условия

Активация на акаунт