Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 38 793
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Ми то аз си хапвам доста домати и плодове (от друга храна ми става бая тежко дори да хапна 3 залчета), с водата съм малко зле, поне така мисля. И всяка сутрин започва с кисело мляко и мюсли (нали уж фибрите помагат) и нищо не помага.
Сини сливи също, цяла купа за 2-3 дни изядох и то домашни от село! Sob
Грешката ти е в киселото мляко. Ако не си го квасила ти,а е от магазина, то съдържа нишесте. Нишестето запича. Мюслите ако не са овесени, то имат захар и консерванти...още запичане...
Сливите ги чакай да презреят и тогава нападай. Вода трябва да се пие, аз признавам че там ми е грешката. Както и, че ям солети когато ми се гади...

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 22:52 от So Lucky*

# 211
Да де, имах предвид овесени ядки. А, честно казано, за киселото мляко не знаех, че има нишесте. Astonished Ако е с прясно по-добре ли ще е?
Ще опитам повече вода и разходки, макар че в тази жега много не ми се разхожда... Ще кръстосвам стаите вкъщи Laughing

# 212
В тая жега хич не се впускай в дълги разходки, освен ако не са рано сутрин.
Просто пий повече вода, компот от сливи или круши, ако не се получава си вземи сиропчето Лактулоза, много е хубаво.
Ако ти се събират повече от 2-3 дена да не ходиш, една клизмичка Мелилакс ще ти свърши идеална работа.

# 213
Какви клизмички...моля ви. #Cussing out

# 214
  • Телиш/Плевен
Уви, при някои (като мен например) нищо не помагаше и само клизмичките бяха спасение... И не са нищо страшно, даже напротив. Но просто наистина е по-добре да се получат нещата чрез храна. Сиропите и клизмите са крайно решение когато наистина нищо друго не помага.

# 215
Череши?

# 216
Мина им сезона вече, а и не на всеки действат така.

# 217
Какви клизмички...моля ви. #Cussing out
Мелилакс са абсолютно безвредни клизмички и имат изключително меко действие. Когато пиех Сорбифера, само те ми помагаха, нищо друго не ми действаше.
Когато човек не е ходил до тоалетна 2-3 и повече дни, изпражненията са доста твърди и уви, излизат доста трудно, оттам и хемороиди (евентуално) и какво ли не.
Та предпочитам сиропи и клизми, отколкото да чакам само на храната да се случат нещата, при положение, че нищо не помага.
Да не говорим, че и коремът започва да боли при продължителна констипация.
Разбира се, всеки си решава какво да яде/пие/предприеме, за да се справи с този проблем, нито съм си налагала мнението, нито съм го натрапвала.

# 218
на мен ми помогнаха много люти чушлета, странно , но факт. но аз този проблем го имах само в първи трим.

# 219
Аз даже знам, че клизмите са полезни. Не съм си правила за съжаление, но бих отишла в болница да ми направят, за да си промия дебелото черво...
а Жана е много права... аз със запека след раждането си навлякох такива неприятности (хемпроиди)... просто болката е неописуема и бих пробвала всичко, за да не го изпитам това ... да не говорим, че остава за цял живот... просто сега не са възпалени и живея нормално... възпалят ли се и не мога да си намеря място Sad

# 220
Преди да забременея пих едни хапчета, които са изцяло натурални. Имат листа и корени от разни билки. Натуралакс Омега. Не знам дали стават за бременни, но имат доста голям ефект. Едно вечер преди лягане  и на сутринта още преди да станеш от леглото и се усеща (ефекта). Може да питате лекаря понеже аз нямам такъв проблем засега и не съм наясно. Прочетете ги в нета като съставки, но наистина гарантирам за тях.

# 221
Аз също имам хемороиди и точно понеже знам за каква болка става въпрос като се възпалят, изобщо не бих чакала 5 дена да ми подейства дадената храна и да не посетя тоалетната. Но пак казвам - всеки си решава какво да прави.

# 222
 Не казвам да се чака на храна само. Хапчета или сиропи има доста широк диапазон, не е като едно време само бизалакс. Клизмата мисля, че е малко агресивна мярка в домашни условия. Не ме съдете строго, страхлива съм.

# 223
Те тези клизмички не са като клизма, каквато правят в болниците за пълно изчистване. Съвсем мънички са. На мен също ми действат добре, след като всичко друго, включително и Лактулоза МИП се провалиха. Но аз имам проблеми от преди бременността, а с нея вече стана съвсем зле положението.

Скрит текст:
Ето, вижда се колко са големи:

# 224
Никой никого не съди, обсъждаме проблема, който хич не е маловажен. Simple Smile
На мен например Лактулозата и дуфалака не ми действаха когато пиех желязото. Голям зор беше, ни сливи, ни круши, ни супи...нищо не помагаше.
Колкото до домашните клизмички, изобщо няма абсолютно нищо страшно, то е като свещичката, само че е течно.
Есен Снежнобяла ме е изпреварила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт