Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 39 371
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Здр. и от мен често ви чета и  намирам доста от отговорите които търся но сега имам вапрос по които не намерих отговор. При 2рия скриининг в около 20 седмица може ли да се види за спина бифида или трябва само с кравен тест. Понеже моят доктор ми каза че по принцип се прави между 16-18седмица но понеже не живея в БГ  застраховката не ми го покрива а то е доста скъпичко и незнам сега какво да правя до сега сам правила всичко и бебето върви добре но сега незнам . Ще сам много благодарна ако някои има информация. Леко бременеене ма всички☺

# 331
Какво имаш предвид под скрининг, нещо голямо объркване? Не разбрах защо оглеждането за спина бифида е свързано с кръвен тест? Да не би да имаш предвид пренатест - те и тук са доста скъпи, но към тях се прибягва, ако резултатите от обикновения кръвен скрининг не са добри. Но обикновения скрининг е съвсем достъпен като цена, там няма ли първо нормален скрининг, който предполагам и там си е на нормална цена? Тук под скрининг се разбират кръвните изследвания за синдром на Даун и още няколко синдрома, но това се предшества от подробно ултразвуково изследване (фетална морфология), на която се оглеждат всички органи, включително може да се огледа гръбнака и дали всичко е ок. Двете изследвания скрининг + фетална морфология се правят заедно към 12-13 г.с. След това на втора фетална морфология в 19-20 г.с. пак се гледат органите на бебето и тъй като е по-голямо, предполагам и гръбнака ще може да се огледа още по-добре.

# 332
Здравейте, имам висок пролактин от доста време и пия достинекс. Разбрах, че съм бременна и според ендокринолог трябва да спра достинекса веднага, а според гинеколог след 12 та седмица. Сега се чудя какво да правя. Има ли някой с подобен проблем ?

# 333
Отговорих ти и в другата тема, но и тук казвам от личен опит и консултация с четирима доктори, че няма проблем от спирането на достинекса.
Здравейте, имам висок пролактин от доста време и пия достинекс. Разбрах, че съм бременна и според ендокринолог трябва да спра достинекса веднага, а според гинеколог след 12 та седмица. Сега се чудя какво да правя. Има ли някой с подобен проблем ?

# 334
  • Варна
Честито и лека бременност ти желая Simple Smile Достинекс се приема при опити за забременяване, тъй като високия пролактин затруднява забременяването. След като е вече факт,можеш да го спреш, не виждам причина да се пие до 12та седмица.

# 335
Благодаря! Two Hearts

# 336
Може ли да ми кажете някакви средства против гадене? В продължение на целия ден имам гадене без повръщане. Благодаря предварително!

# 337
# 338
  • Телиш/Плевен
На мен ми помагаше айрян.

# 339
Emil на таблетки.
Традиционните средства предполагам си ги знаеш.

# 340
По това, което описваш, изглеждат малко съмнителни нещата. Но понеже сега спешно им трябваш може да те задържи докато изтече изпитателния срок и после чао. Но така или иначе ти не можеш да криеш толкова дълго време, така че мисля, че е по-добре да кажеш и в зависимост как протече разговора и остават ли ти съмнения след това, ще си прецениш как да действаш.
Не може да я освободи след изтичане на изпитателен срок, т.к. Бременните имат защита по КТ.
Аз лично не бих разчитала на такъв шеф, какъвто е описан. По-добре да се каже навреме, за да може да се намери нова фирма в случай че те освободят. Ако не си в изпитателен срок, обаче, имаш защита и не може да те пипне. Казваш му новината и предоставяш амбулаторен лист от АГ който удостоверява бременността ( взимаш вх номер от Лсъстав или счетоводство).

# 341
До колкото си спомням / когато аз проучвах нещата/ ако е в изпитателен срок, независимо, че е бременна може да бъде отстранена от работа. Ако излезе в болничен /тежка бременност / и след това застъпи с 45 дневен и последващите след раждането, когато се върне на работа изпитателния срок започва да тече там от където е "спрял" / моментът на първия болничен/.
Най-добре да му каже и да се разберат как ще процедират. Аз обаче бих си намерила резервен  вариант, защото може да я използва да му върши работа и 1 ден преди да изтече изпитателният срок - чао...
Аз лично се консултирам с адвокат винаги, когато имам съмнения в отношенията си работодателя ми / хич му нямам доверие .../.

# 342
Точно същото съм казала- в изпитателен срок няма защита, но след като изтече не могат да я освободят докато е бременна. Мисля, че дори и с болничен в изпитателен срок няма защита.

# 343
Момичета бърз въпрос - слага ли се Анти Д Гама Глобулин след аборт?

# 344
На моя позната /с резус фактор/ й сложиха.
Момичета бърз въпрос - слага ли се Анти Д Гама Глобулин след аборт?

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 20:32 от ver4eto_sv

Общи условия

Активация на акаунт