Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 551
  • 737
  •   2
Отговори
# 120
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз по принцип бягам сутрин и съм свикнала на много храна...когато спортувам много усилено, ям по около 4 000 калории дневно и не качвам...тогава само горя, но това е във фаза, при която всеки ден бягам по час и 20 минути...обаче зимата това ми излиза през носа, защото не мога да бягам по час и 20 минути, а ям още повече...

Зимата смъкнах натоварването до 1 час, после до 40 минути... после до 20...

След това, наваксването на физическа форма е в пъти по- трудно, на мен ми омръзна зимата да качвам толкова много. При мен има връзка и с щитовидната жлеза, но зимата качвам до 10 килограма, които когато започна да се движа, до сега свалях лесно...
...но вече съм на 38 и става все по- трудно...

Просто с повече глад съм решила да пробвам този път Simple Smile
Пожелайте ми успех!

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 10:59 от Роузи

# 121
  • Пловдив
Амур,ние и преди сме го обсъждали-но при теб отслабването най-вероятно се получава със приемът на по-малко калории.
Да се включа и аз,макар че въпреки че ви чета всеки ден,пиша много рядко.Амур я знам от темата за ВМ-НВХ,тя е на този режим сигурно от около година и ако отслабването и се дължеше само на намаления калориен прием,то отдавна щеше да е спряло.С просто око се вижда,че менюто й(нямам ударение) е над 1500-1600 кал.,а сигурно в повечето дни е около или надвишава  2000.Така че версията,че тя отслабва защото яде малко издиша от всякъде.По моето скромно мнение не отслабват тези,които започват да ядат малко,но все същите боклучави храни,които са хапвали и преди.Ако комбинират глада и яденето на боклуци със спорт става даже още по-зле.Първоначално се сваля малко вода,след това отслабването спира,трябва още да се намали храната и накрая остава само глада,а човекът още си е дебел.Пак повтарям това си е мое лично мнение,базирано на моя опит и на това,което съм чела и изводите,които съм си направила,но за Амур съм сигурна,че не гладува,защото съм й чела и друг път менютата.

# 122
Ама нека не сме така категорични ... Количеството калории няма нищо общо с усещането за ситост. Важно е качеството им.
Преди съм поддържала (без да съм на диета или режим) около 1500-1700 калории. Постоянно бях гладна, вечно ми беше криво, чувствах се отпаднала и т.н. Калориите ми са били предимно от В.
Сега (преди това около седмица, а сега от 3 дни) съм до 1200 калории като гледам да държа В до 20% и М поне 50%. Постоянно съм сита, не мисля за храна и най-вече не мисля за хляб и сладко, както и за вечерната чаша-две кола или бира пред телевизора.

Днес си позволих стъпка в страни с мусака, че отдавна не бях яла, но така тежко ми стана от едно нищо и никакво 1/2 парченце около 150гр. с една люта чушка, че ми се иска да върна времето назад ....
Мисля към 14ч. да хапна нещо ВМ за да балансирам процесите в тялото и после да изкарам едни 24ч. на вода. Много съм се подула от ПМС-то, а в събота имаме път до Варна и хич нямам намерение заради него да се чувствам като 100кг. балон ... !

# 123
  • Козлодуй
Роузи, и аз съм на твоето мнение трябва си малко глад за да свалям Simple Smile
Amour, опитах твоя начин на хранене и още  опитвам ама например вчера като хапнах малко бекон на обяд не мога да спра да ям цял ден следобяд преди какаото си ядох пак бекон после на вечеря си приготвих две предястия ястие и след ястие накрая завърших с много ядки по мое мнение дори 3000 калории съм вкарала Simple Smile А ти успяваш да ядеш малко не знам как го правиш ама аз хапна ли бекон след това не мога да спра днес се надявам да понамаля яденето а дано Simple Smile

# 124
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Зизу, така, е.... нещата са индивидуални, на мен ми хареса тази тема, точно защото е отворена за всякакви идеи и методи Simple Smile

...но все пак без усещането за глад, не става

# 125
  • Пловдив
Калориите ми са били предимно от В.

Ето ти го отговора защо си била постоянно гладна.

# 126
Много пъти съм казвала, че хапна ли месо, после умирам за сладко. Удържам се, но не ми е приятно усещането. Най-сита се чувствам след яйца, но не са ми любима храна, нищо, че ме спасяват постоянно.

# 127
  • тук и там
Меню за 1-2 дни не е показателно,пък и точните грамажи са от огромно значение също.Аз моите не изчислявам,та твоите -съвсем пък не бих Simple SmileНо иначе -по принцип"яденето на корем" си остава само  в рамките на една теория,а фактите не се знае какви са-защото реално няма данни на какво се дължи наистина-на калорийна рестрикция или друго.Иначе и повечето фитнес-гурута изтъкват положителните страни -как би се чувставал след като отслабнеш и т.н,но мога да се обзаложа,че процентът на успеваемост на клиентите им не е особенно висок..В смисъл-на сайтовете се споменава как са помогнали на стотици хора да отслабнат,но първо-не се знае за какъв период са успели да задържат постигнатите резултати,и второ-стотици успели, на база хиляди изготвени режими...не е чак такъв успех май..Мисълта ми е-че не е толкова лесно,за да не кажа никак..Със "ядене на корем" ,пък било и то ВМ-според мен не се отслабва,номерът и там е в рестрикциите..Но предполагам просто,че мазнините създават усещане за ситост по-дълго време..На теория пак-аз така и не стигнах до етап в който да имам енергия от едно ВМ хранене. Peace
Аз не съм категорична,разсъждавам си по -скоро ...Сиска може да говори за режими повече предполагам..Защото има три тетрадки със менюта и грамажи през годините-тоест,изводите за нейното тяло са на база някакви параметри-от кое -колко,кога,за колко време и т.н..Нашето си е теория просто-ям нормално и слабея,или ям нормално-а пък защо така пълнея..?!Разбираш какво имам предвид.За един "нормално" е едно,за друг-друго...Нямаш ли изчисления за някакъв по-дълъг период от време,изводите са базирани само на твоето усещане за нещата.То и не е нужно-когато става въпрос  личните ти цели,но ако се опитваш да убедиш друг-би било на база собствено усещане,а не на реални данни.

# 128
Да, индивидуално е. Пред очите си имам колежка, която по цял ден яде - желирани бонбони, бисквити, ядки, плодове, отделно закуска, обяд вечеря. Тя само от похапванията между храненията докарва повече храна от моите измерени с точност до грам порции, ама на, аз качих 3 кг, макар и ядейки режимна храна, тя не мърда нито грам нагоре. Ми няма как да реша, че спазвайки нейния режим на постоянно похапване на нещо, ще задържа. Очевидно е, че сме с различен метаболизъм.

# 129
Ето ти го отговора защо си била постоянно гладна.

Още тогава знаех отговора Simple Smile Просто ми беше по-добре да се успокоявам с "Може да изям една вафла, но тя не ме наяжда, значи тялото все пак изпитва дефицит, ще ползва  запасите и ще върви в правилната посока". И така докато не стигнах 80 килца Simple Smile Все с оправдания "от мен за мен". А любимо ми беше "Колко пък ми влияе колата? Нали е течност?". Е, да, ама като я спрях и влязох в състояние, подобно на абстиненция взех да се плаша - главоболие, световъртеж, липса на сили и трудно разсънване (кафе не пия). После пък организма се изчисти, започнах да спя по-спокойно, стана ми по-леко, бях по-енергична ... Е, и сега се случва да изпия по една чаша от време на време, но не е като преди - по 2л. минимум на ден.
Аз твърдях и че без хляб не мога, приятеля ми - също. Сега хляб ям изключително рядко, а преди не сядах да ям без поне една филия до чинията. Да не говорим, че обожавам да меся, а сега дори да направя някоя пита или кифли много рядко опитвам и то по-скоро за да усетя дали се е получила.

Но всичко е въпрос на себеопознаване и желание за промяна. Аз не целя да сваля, а да свикна най-после да се храня здравословно. Е, ако паднат едни 10 килца във времето ще съм доволна, но не и на всяка цена.
Човек трябва да се научи да познава организма си и да знае кое как му действа. Сиска е идеален пример за това Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 11:44 от _Зизy_

# 130
От март 2016 г. съм на ВМ НВХ.Значи, година и половина.
От около 95-96 кг тогава до 68-69 сега....
Не целя да убеждавам никого в нищо.    Peace
Споделям моя начин на отслабване, лесно, без глад, без ограничения в количествата....
Относно "ядене на корем, мисля разбираме различни неща.    Simple Smile
За мен е просто да ям, докато съм гладна, т.е. до засищане.А не до натъпкване на корема до степен да не мога да дишам....    Laughing
Една от причините да ми хареса тоя начин на хранене е именно, че не се налага да меря порции (апетитът и количеството храна се регулират сами след "включването" на мазнинен метаболизъм), не се налага да дебна кога да ям, какво да ям, или пък да следя да не преям....просто ям, докато се заситя.
Един път се засищам от 2 сварени яйца, резен бекон и 1 домат, друг път си правя омлет от 4 яйца със сланинка в 1-2 с л масло....апетитът няма как да е еднакъв винаги.
След обилен обяд от задушено месо със зеленчуци в гювеч и хубава салата към 13 часа се е случвало на вечеря да не съм гладна и да "вечерям" само чаша вино и парче сирене за компания на половинката....    Grinning
Другата причина да го харесвам е именно тази свобода на избора.Мога да ям, мога да не ям, ако не съм гладна.Мога да ям пържола, но мога да ям и пушена сьомга с крема сирене ....мога дори да ям череши за вечеря.
За мен е важно да НЕ се чувствам на диета, да не се налага да гладувам, да ми е лесно, приятно и задоволяващо.Щом тези условия са изпълнени, значи това е моята "диета".    Laughing

Скрит текст:
Апропо, ето едно меню от 21.01.2017
з-кафе, омлет с бекон, домат
11ч-шоколад, чай
о-1 1/2 наденица, 2 парчета свински дроб, лютеница, маслини, 1 бонбон
15ч-1 ябълка, кашкавал, чай
в-1/2 портокал, пиле бутче, салата, вино
явно голям глад ме е гонил този ден...    Mr. Green

и на 29.08.2016г.
з-кафе, 1 яйце, сирене, кашкавал, луканка, домат
10ч-капучино
о-салата, пържола, зеленчуци, вино, 3 сливи
16ч-сливи, грозде, резен пъпеш, 1 бисквита, кафе, 1 минишоколадче
в-луканка, салата, пържола, рататуй, ракия, 5 сливи

От 19.02.2016 година всеки ден мога да напиша какво съм яла.

Роузи , успех!     Peace

# 131
Зизу, така, е.... нещата са индивидуални, на мен ми хареса тази тема, точно защото е отворена за всякакви идеи и методи Simple Smile

...но все пак без усещането за глад, не става
С първото изречение съм съгласна, а второто е вече налагане на твоето мнение. По правилно би било да напишеш, че за теб без усещане за глад не става отслабването. А също и при други хора е така. Защото аз отслабнах, а Амур продължава да отслабва без това усещане за глад. Аз дори, когато ми е било вкусно, съм си преяждала с режимната храна и както и в предния пост написах не съм гладувала или усещала глад нито минута. Има режими безброй и всеки режим влияе на всеки организъм различно.
Майка на принцеса и аз преди години завъртях няколко четворки на 90-дневната и бях като теб, сваля 2 кг, кача 2 кг. Може просто този вид хранене или въпросните въглехидратни дни да не ти се отразяват добре. Аз също имам таблици и тефтери с менюта, килограми и изчисления и съм установила, че след  въглехидрати качвам кг и за това съм ги свела до минимум.

# 132
  • София
Амур, калории без грамажи не може да се сметнат.

Аз съм в застой от месец и половина-два, така че обмислям от понеделник 5 дни да изкарам на моно, малко за радвижване на нещата. Явно след предните монота, които правих февруари, съм успяла да задържа и да няма йо-йо. Така че ще се пробвам пак.  Най-добре би било пълната от 10 дни да изкарам, ама нещо нямам такава мотивация сега, дори пет не ги виждам как ще станат.

# 133
Амур, калории без грамажи не може да се сметнат.

Скрит текст:
Аз съм в застой от месец и половина-два, така че обмислям от понеделник 5 дни да изкарам на моно, малко за радвижване на нещата. Явно след предните монота, които правих февруари, съм успяла да задържа и да няма йо-йо. Така че ще се пробвам пак.  Най-добре би било пълната от 10 дни да изкарам, ама нещо нямам такава мотивация сега, дори пет не ги виждам как ще станат.
Не съм мерила грамажи, но да речем, че е стандартна ресторантска порция пържола + зеленчуци.
Салатата писах, един нормален размер домат (тези големите ми идват много, от тях си режа половин), 1 нормална краставица.
Сирене, кашкавал, най-вероятно е между 50-100 гр...резен бекон около 50 гр, ако взема предвид от колко грама парче го режа.Сланинката също не повече от 100-на грама...

Чак на мен ми стана интересно дали наистина ям калорийно малко....    newsm78   След морето ще взема няколко дни да меря храната, да видим....   

# 134
  • тук и там
Давай поне месец,ако си решила-после можеш да напишеш книга. Simple Smile
Цитат
Споделям моя начин на отслабване, лесно, без глад, без ограничения в количествата....
Аз имам предвид-че за теб това може и да е така,но за друг - твоето хранене не би било нито лесно,нито без глад,и със ограничения на количествата.
Храната ти изглежда че е много,наистина....Но пък аз знам как изглеждат 150 гр измерено сурово месо примерно,покрай режимите които съм поръчвала през годините-и ми се струват нищожно количество например-но за теб може една порция от 150 гр. месо  да си е напълно окей,че и да ти се струва много даже..В този смисъл грамажите дават реална представа какво се има предвид като кажеш 'една пържола".Сещам се за една снимка във някакъв сайт -със една лъжица шоколад и коментар" Хапнах само една лъжичка шоколад".Ами на снимката "лъжичката" си беше лъжица със огромно количество шоколад. Simple Smile
Това имах предвид. Peace

Общи условия

Активация на акаунт