Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 918
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Вярно е че едно време почти нямаше пълни жени, нямаше и залитане по спорт, плоски кореми и т.н. Но помня майка ми като млада, приятелките и, колежките, всички до една бяха слаби. Нормални, нормално оформени.
На какво се дължи това според вас?
Болната ми тема....      Laughing
1.Обездвижване.
всичко живо се вози в кола, никой не ще да ходи пеш.
децата-болшинството, нон-стоп висят по компютрите целодневно+постоянно дъвчене на нещо, обикновено вредно-снаксове, чипсове, вафли, бисквитки, бонбони....
2.много храна.всякаква.на всяка крачка.аз съм писала от нас до централна поща, не знам дали има и км разстояние, има повече от 25 места, продаващи храна, 99% въглехидратна-тесто и захар.
а народа масово дъвче....гладен-негладен, яде.
3."отровна" храна-поне 90%, че и повече, от храната по магазините, всъщност не е храна, а откровен боклук.Към истинската храна, която БИ трябвало да се яде, отнасям само месото, рибата, яйцата, зеленчуците и плодовете, по възможност чисти, домашни.Не че е лесно да се намерят...Всичко останало, що е в пакетче, кутийка, произведено във фабрика, НЕ е храна.И не би трябвало да се яде.
Най-елементарен пример:
днешната купешка "баница" (тук слагам ВСИЧКИ тестени изделия) е смъртоносна отвсякъде:
брашното й е обогатено с какви ли не добавки, разбирай боклуци
прави се с маргарин
сиренето й всъщност е имитиращ продукт, т.е. в него почти няма мляко
доста сол
маята-тя по принцип не би трябвало да се яде
Само преди 30-40 години брашното беше съвсем различно, маргарин още нямаше, сиренето си беше сирене.
Та, която и храна да подхванете, не е храна, а някакъв произведен продукт от знайни и незнайни съставки.
4.във всичко има захар.
преди малко се върнах от магазина, исках да купя някаква луканка, че то няма ни една без захар вътре...да се чуди човек от какъв зор има захар в салам?    newsm78
Че и не е точно захар, а разни захарози, декстрози, фруктози, т.е., избрали са по-отровните варианти
5.порциите стават все по-големи, но не и по-качествени.
помня порциите по лагери и столове, когато бях дете, сега са поне с 1/3 по-големи
аз като дете съм яла и банички, и кифли, и шоколад, и сухи пасти, т.е. всичко, но съм яла 3 пъти на ден....изключително рядко се е случвало да ям нещо между трите хранения.просто "не беше" прието да се дъвче постоянно....

# 511
два дни няма да се тегля, сутринта казах уелкъм на МЦ-то
много интересни неща пишете Сиска и Галче Simple Smile
мадър, бяха си едно време майките ни айде не на диета, но много си пазеха талиите - вечеря само кисело мляко, сутрин само кафе с цигарка, солетки, ябълки
е, нямаше Дюкан и 90 дневна Simple Smile

# 512
  • София
Амурчето го е обобщила много точно! Преди повече от 10 години от щатските бригади видях същото- хора, които буквално за 70 метра се качват в кола, пилешки бутчета с размерите на щраусови, а кОлата и другите соди само дето без пари не им ги раздаваха. Помня един Уонърбред, стискаш филия в ръката си, отваряш я и след минути хоп-хоп смачканата филия пак цяла  Laughing Вече почти сме ги стигнали!
Аз днес излязох в 9 и се прибрах в 11:30, през цялото време съм трамбовала. Доволна съм! Сега започвам да медитирам и да викам "ом" два дни. Даваме пари, за да преместим лудницата от единия край на Бг до другия, демек отиваме на море с децата Laughing От сега ме е свила шапката. С ММ сме къмпингари и палаткаджии и в хотел не съм стъпвала с години, а такъв, дето даже ще ме хранят по три пъти на ден, ехей Laughing
Някой ползва ли фитнес гривна? Да ми похвалите нещо (има ли такива, дето се свързват с майфитнеспал, примерно)?

# 513
Даваме пари, за да преместим лудницата от единия край на Бг до другия, демек отиваме на море с децата Laughing От сега ме е свила шапката. С ММ сме къмпингари и палаткаджии и в хотел не съм стъпвала с години, а такъв, дето даже ще ме хранят по три пъти на ден, ехей Laughing
Приятно ви изкарване

Съгласна съм,че се ядат само боклуци.
Едно време по цяло лято на село с колелата,с манджите на баба приготвени от градината...
Пък като гледам учениците с какво се ,,хранят,, на междучасията направо лошо ми става

Аз нагъвам два дена салати и яйца.
Сега хапвам и  после се приготвям за работа-лек ден на всички

# 514
Като се върнем и по- назад във времето, за да се нахраниш трябва първо да си произведеш после да си го направиш а сега без много усилия купуваш, ядеш, дебелееш и се разболяваш - мечтата на хранителната и лекарствената индустрия Angry

# 515
Като се върнем и по- назад във времето, за да се нахраниш трябва първо да си произведеш после да си го направиш а сега без много усилия купуваш, ядеш, дебелееш и се разболяваш - мечтата на хранителната и лекарствената индустрия Angry
Абсолютно:angry:

# 516
Привет, момичета.
Доста време не съм писала, но то няма и какво. Бях изпаднала в някаква дупка, но мисля, че започнах да се съвземам.
Днес си разчистих гардероба и махнах всички дрехи, които ми стоят "за като отслабна". Прибрах ги в торби в гардероба на детето, поне да не са ми пред очите. Почти нищо не остана, но и не мисля да си купувам. Надявам се това допълнително да ме стимулира. Оставих само 3-4 панталона, които се надявам скоро да ми станат.

# 517
Аз преди няколко месеца изхвърлих два чувала за "като отслабна".  Омръзна ми, задушават ме. Реших ме ако пък все пак отслабна след 7-8 години неуспешна борба ще съм си заслужила новите дрехи.

# 518
  • Велико Търново
Аз преди няколко месеца изхвърлих два чувала за "като отслабна".  Омръзна ми, задушават ме. Реших ме ако пък все пак отслабна след 7-8 години неуспешна борба ще съм си заслужила новите дрехи.

Аз не ги изхвърлих и сега пет години след най-хубавата ни фотосесия/любимата ми с историческите дънки на Галиано/ ще я повторим.Обувките, дънките, часовника, блузата и очилата същите, децата ми пет години по големи и аз остаряла.Сега като обувам дънките и са ми ОТНОВО широки и ми става едно хубаво на очите Heart Eyes

# 519
Показвала съм Ви стълбите, където бягам по тях-днес ходихме с мъжа ми и голямата ми дъщеря на пазара за краставички и бамя.Аз носех 12 кг. краставички като в едната ръка ми беше чувала от 10 кг. , а в другата останалите 2 кг., те носеха съответно 3 кг. бамя, 2 кг. домати и 6 праскови...мъка, мъка..като ги гледам й ми се реве.Първа бях изкачила стълбите, но аз в кола не се качвам, всичко ми е пеш.

На ток ли си, Сиска, когато ходиш много или обуваш нещо ортопедично ?

Една-две твои снимки ме вдъхновяват и ме спират от освинване Simple Smile, да ме прощават милите животинчета за израза.

# 520
  • Велико Търново
Днес в случая бях с кецове, но принципно ходя на ток Heart Eyes
Жената на пазара ме гледа и ми обяснява как да хвана чувала, погледнах я и с равен тон обясних, че не ми е за първи път Mr. Green
Тя пък се оказа духовита и ме пита и на бой ли нося Mr. Green

# 521

Прибирам всичко, което не ми става или не ми стои прилично, в торби.
Ползвам останалото до вталяване.
Дано да е в обозримо бъдеще  Sunglasses това вталяване.

# 522
И аз имам такива - за като отслабна. Но явно доста слаба ще да съм била... Още не ми стават. Вчера ми беше ден за мерене. Докарала съм ги до 49.800. Не мисля, че са много реални, тъй като последните два дни изкарах някакво вирусче, с разстройство.  Ако ги задържа до другата събота, тогава ще ги призная.

# 523
Днес съм много доволна.
Попътувах, видях се с приятел, когото не бях виждала близо три години, хапвах нережимно, движих се много ... Нито умора изпитах, нито плюс имам. Даже съм -500гр. и -2см. от талията. Не е много, но след още 301гр. ще мина психологическата граница от 80кг, а и ще отчета малко свалени килца, че отдавна не ми се беше случвало да падат и то с такава лекота.
За днес менюто ще е съставено от 'витаминозна салата', люти чушки, пилешко и свински кюфтета вероятно. Може и един желатинов десерт да спретна, но ще си го хапва само ММ, защото е с мляко, а аз не го консумирам.

За дрехите 'като отслабна' - нямам такива. Пазя само една-две блузи, които харесвам + едни дънки. Не, че ще ги нося някога, просто имам снимки с тях на по-ниски килца и ги пазя за да видя как биха стояли един ден ако сваля тези 15кг. Laughing

# 524
  • София
Може ли да помоля някой да ме светне как и дали да ползвам сауна/парна баня след силови/кардио? Начи, не съм съвсем хипарка и съм ходила по спа с горните, обаче без фитнес момента. Ще съм благодарна за мнения!
Зизу, как ми се приядоха люти чушки! С чесънче, оцедец и ръчен хляб да си топна Simple Smile Ех!
Бети, това число на кантара съм го виждала само за един проблясък от живота си и никога повече не се повтори mrgreen:

Общи условия

Активация на акаунт