Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 552
  • 737
  •   3
Отговори
# 570
Amour* Благодаря ти за идейте Simple Smile Магазини има на път и под път и все съм се чудила какво режимно мога да си взема за "набързо" докато се приберем. Веднъж си взех нещо като луканка но тукашно. Ръбах си я по целия път, а хората ме гледаха като обезумели Simple Smile какво пък, нали си ми беше вкусно. Знам че не беше много ок като храна, защото кой знае какво имаше вътре а и етикета уж четях, но реши проблема де Grinning

# 571
Понеже виждам, че има доста хора на НВ-ВМХ, да си питам имаше ли период на адаптация при вас? Всеки път когато се опитам да почна и почва да ме боли ужасно главата и ми се вие свят. :/ Май по-добре да си седя на РБД, знам ли...

# 572
Понеже виждам, че има доста хора на НВ-ВМХ, да си питам имаше ли период на адаптация при вас? Всеки път когато се опитам да почна и почва да ме боли ужасно главата и ми се вие свят. :/
При мен, не, но най-вероятно защото доста време преди да мина на ВМХ бях орязала въглехидратите.

Тези симптоми, наподобяващи грип-виене на свят, главоболие, безсилие, умора в известна степен, се появат, когато човек "до вчера" се е хранил високовъглехидратно, а "днес" рязко орязва въглехидратите.И настъпва така наречения "въглехидратен грип" със споменатите симптоми.
Обяснението:когато човек спре/ограничи въглехидратите, тялото рязко източва и около 2-3 литра вода, която е задържало заради обработката на вълехидратите.Сега като ги няма, водата не му е нужна и яз изхвърля.Проблемът е, че с голямото количество вода си отиват и соли, минерали и други полезни вещества по-бързо.от там и неразположението.
Решението:
1.повечко вода първите дни
2.повече сол в храната, тя забавя изхвърлянето на водата
3.повече почивка
4.намаляване/спиране на тренировки, ако се тренира
5.повече салати/зеленчуци, те също задържат вода и забавят изхвърлянето й
Когато тялото превлключи от въглехидратен на мазнинен метаболизм, сипмтомите отшумяват.И са заменени с неизчерпаема енергия.    Grinning

# 573
  • Козлодуй
Аз от утре започвам японска диета и не защото да огранича калориите а защото като имам предвидено меню ми е лесно да наготвя за няколко дена и после да си почивам пред компа а не всеки ден да се въртя покрай печката Simple Smile
Освен това в моята японска диета ще задуша зелето със зехтин, а рибата като я опека и слагам бучка масло и лимон - така че диетата ми ще заприлича на ВМХ освен това какво гладуване е това когато в единия от дните има в една порция 400 грама риба не ми е ясно дали ще мога да ги изям и дали не са дадени в сурово или опечено състояние Simple Smile В темата за НВ ВМХ не мога да намеря списък за храните за пазаруване и конкретни менюта т.е. не е добре представена само благодарение на Амур го разбрах горе долу това хранене макар че не ми е ясно още и очевидно греша затова се придържам към някакво примерно хранене за да сваля килограмите които качих от опитите си да спазвам това хранене

# 574
Скрит текст:
Аз от утре започвам японска диета и не защото да огранича калориите а защото като имам предвидено меню ми е лесно да наготвя за няколко дена и после да си почивам пред компа а не всеки ден да се въртя покрай печката Simple Smile
Освен това в моята японска диета ще задуша зелето със зехтин, а рибата като я опека и слагам бучка масло и лимон - така че диетата ми ще заприлича на ВМХ освен това какво гладуване е това когато в единия от дните има в една порция 400 грама риба не ми е ясно дали ще мога да ги изям и дали не са дадени в сурово или опечено състояние Simple Smile
В темата за НВ ВМХ не мога да намеря списък за храните за пазаруване и конкретни менюта т.е. не е добре представена само благодарение на Амур го разбрах горе долу това хранене макар че не ми е ясно още и очевидно греша затова се придържам към някакво примерно хранене за да сваля килограмите които качих от опитите си да спазвам това хранене
Ами, не намираш, защото няма задължителни списъци.    Simple Smile   Ядеш:
месо-всякакво, по-мазно по-добре
риба-всякаква
яйца-както ги обичаш, колкото ти се ядат
масло, мас, зехтин, кокосово масло
зеленчуци-предимно надземни, кореноплодните по-рядко
плодове-рядко/никак.зависи дали те разяждат, дали пречат на отслабването
ядки-също като плодовете (аз например не ги тача особено, рядко ям обикновено с кисело мляко/заквасена сметана)
млечни-пак като плодовете, ядеш ако не пречат, не ядеш ако пречат
От тук насетне останалата "храна" е за удоволствие на душата, демек рядко и по малко.    Laughing

# 575
  • Козлодуй
Amour*, благодаря от сърце отново за разясненията ще се възползвам от тях максимално по време на морето и след него обичам мазнините и ми е по-вкусно с тях но аз  отдавна се храня доста нисковъглехидратно (майка ми е с диабет и много ме плаши захарта ) и може затова да няма ефект при мен това хранене  купила съм свинска мас на таркало като салам за да мога да отрязвам колкото ми е необходимо само за пържене но за сега ми е в камерата защото първо ще карам на моя си японска диета до морето така ще подкрепя и ММ които също иска да свали малко килограми но и той не обича сладки неща аз също не обичам плодове затова в диетата заменяме плодовете с домати и те са плодове Simple Smile Тиквички и патладжан пека в тавата на фурната покрита с лидалска хартия за печене и с много зелени подправки одавени в зехтин така че всяко парченце да получи коричка Simple Smile (рецептата е от лидълската тема )

# 576
  • София
Аз разбира се, си наруших диетата още първия ден. Това с предварително меню, явно ми е сложно. Бях купила на котката бекон от месарницата ииии ядох и аз с нея вместо яйцата, което не мисля, че е проблем. Но нямаха пилешки гърди, бяха свършили и взех свински шницели - чисто месо, без тлъстини, панировки и тн. Сега обаче въпрос към имащите опит с броенето на калориите, колко ккал са тези шницели? Според myFitnessPal шницелите са между 100 и 400 ккал, което е сериозна разлика.

# 577
това, което е 400 най-вероятно е онова голямо пържено кюфте, което също наричат шницел

# 578
  • София
Ния, виж "месо, свинско, без мазнина (от контрафиле)- 181 ккал, някъде по средата е.

# 579
закуска - кюфтета от тиквички и кайма
обяд - яйца и салата
добре се получава, когато не ям вечер, но засега не се получава всяка вечер
нищо, навик се изграждал 21 дни...

# 580
  • София
Закуска- тц
Обяд- йок (скоро)
Цяла нощ пътувахме, децата са на черешата, а хотелската стая на 4-ти безасансьорен етаж и съм труп. Сега да имаше един кантар под ръка... Нищо, имам седем дни с горе-долу този ритъм  Joy

# 581
Здравейте и от мен пак.
Първо на празнуващите-честит праазник на патерички..
Тъкмо щях да питам дали от НВ-ВМХ е нормално да съм като парцал видях изчерпателното обяснение на Амур.Благодаря и аз много.
Имам един въпрос само-започнах да пия Магнезий с витамини Б комплекс,предполагам това не е проблем.

# 582
  • София
Здравейте момичета,  от 2 седмици се захванах пак да свалям килца, уж сериознои от почти толкова ви чета.
Аз съм на 42 г. 165 висока и 63 кг цел 52-53. Избрала съм Системата -60 за мой режим. Долу горе всичко върви нормално, но от понеделник имам един проблем и понеже като ви чета оставам с впечатление че тук има доста запознати с химията на човешкото тяло реших да споделя.
Значи в неделя вечерта хапнах свинска пържила, за десерт имаше сладолед, но аз  си ооставих за сутринта както е според системата. На сутринта( не ми е първи път да ям сладолед сутрин с кафето) си го хапнах с половин парче бисквитена торта. И като се един отвратителен сладък вкус в устата , и така до днес. 15 мин след като хапна започва и така почти до следващото хранене.
Случвало ли се се на някого и какво може да е това нещо. Четох че може д а е от диабет, и а се притесних да не би панкреаса ми да е "сдал багажа". Simple Smile

# 583
Здравей, аз не разбрах много какъв е проблемът, но ако те притеснява един възможен диабет те съветвам да направиш натоварване с глюкоза. Не е скъпо, а и би трябвало да се прави на много места.
Аз съм имала проблеми със сладкото преди време, ставаше ми много лошо от шоколада, защото несъзнателно ядях доста сладко и правех Хипогликемични кризи, както от много захар така и от неядене на захар. Не съм сигурна и да не те подведа, но мисля че се продават и лакмуси в аптеките за измерване на кръвната захар за диебатици. От както отслабнах моята обикновено е ниска, но съм го установявала при личната лекарка с кръвен тест.

# 584
  • София
Здравей, аз не разбрах много какъв е проблемът.
Здравей, благодаря ти за отговора! Проблема е гадния сладникав вкус, който не е като да имаш захар в устата, ами не знам как да го обясня... Sad 

Общи условия

Активация на акаунт