Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 529
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
pvacheva, като махнем филийката хляб, прилича на ниско-въглехидратния режим, на който съм аз.
Съвсем нормално е, когато се храниш с хубава, истинска, полезна храна да не изпитваш толков глад, дори трудно си изяждаш порциите, а аз дори много често ям само вечер. Организмът ти е получил нужното му и се чувства ОК.

Happy_mommy браво  Hug И аз гоня 55, но имам още много за сваляне. Още 10кг ... и сигурно ще ми отнеме поне още 2/3 месеца. А ти за колко време го постигна?

# 631
  • Козлодуй
Кайсия, прочетох внимателно статията за хормоните, благодаря Simple Smile Преди няколко години правих хормонално изследване и бяха наред моите хормони но въпреки това някой от тези симптоми ги имам Simple Smile
И аз ще минавам на НВ ВМХ но от моите опити до сега то ме разяжда много имам неутолим глад за тахани, бекони, маскарпоне, сметана и други мазнини затова сега като смъкна до необходимите ми килограми ще премина пак на мазнини Simple Smile Даже чак сега ще ходя на море и то ол инклузив и смятам да закусвам с бекон и яйца Simple Smile
Относно енергията моята енергия е свързана с времето ако е топло не мога да мръдна ако стане хладно ще избия земята с крака - просто краката ми прегряват от топлото Simple Smile Продължавам да тренирам но с по-малко кардио силното кардио ще го започна есента Simple Smile

# 632
  • Sofia
Привет!
Включвам се и аз в хубавата тема. Чета Ви и намирам много мотивация в думите Ви.
Имам да сваля около 5кг. Започнах тренировки, разходки. За сега ефект няма, но постепенно ще огранича и яденето за да се получи.
Започнах ето тази програма https://www.spotebi.com/workout-plans/4-week-beginner-women/

# 633
  • Козлодуй
Консерва, аз от отдавна се стремя към нисковъглехидратно хранене но все ме гони глад едва сега се чувствам нахранена но ползвам готов направен режим на хранене Simple Smile Ако аз се храня по мое усмотрение все съм гладна очевидно не умея да правя менюта Simple Smile

# 634
  • София
pvacheva, не казваш грамажи, без грамажи не може да се кажат калории, но с някакви примерни грамажи ги изкарах 810 ккал
Кафе - примерно 80 ккал, зависи колко си пила и какво

две варени яйца - 140 ккал
задушено зеле - за 300 грама - 69 ккал
зехтин - 2 супени лъжици - 90 ккал, не знам какво значи за теб много зехтин
доматен сок - 41 ккал

Риба - зависи каква, но за бяла - 344 ккал
Зехтин - 1 супена лъжица 45 ккал
лимон - 1 супена лъжица - 3 ккал

# 635
  • WonderLand
Здравейте,

Надявам се приемате нови попълнения в групата Relaxed

Нареждам се и аз сред отслабващите със стартови кг около 81 (кантарът ми се повреди, последно се мерих преди месец и бях толкова, от тогава не съм мръднала според моите наблюдения) и цел 65кг на ръст 172см. Тоест имам 16кг за сваляне, целта ми е това да се случи до май месец, защото тогава ще бъде сватбата ми.

Пробвала съм много неща и до сега добър резултат имаше броенето на калории, но то ми стана доста досадно, въпреки, че може би скоро ще го включа и него. От понеделник започнах intermittent fasting - храня се от 12 на обед до 8 вечерта, а през останалото време карам само на вода и кафе с малко мляко сутринта (да, знам, че не е редно, но не мога иначе, нямам енергия без кафето, а стомаха ми не понася добре чисто кафе). В момента съм в отпуска, така че тренирам почти всеки ден по около 30 - 40 мин у дома HIIT/Tabata/HIIT Cardio точно преди първото ми хранене за деня. Освен това паралелно въртя въглехидрати - редувам ден с максимално ниски въглехидрати с ден с нормални въглехидрати. Планирала съм обаче да си оставям един чийт ден седмично за да си нахраня и душата. Истината е, че се чувствам доста заредена с енергия и вечер след последното хранене вече нямам желание да набивам мезенца и семки с бира. Освен това имам и енергия за сутрешните тренировки. От септември започвам работа и ще получа карта Мултиспорт, с която съм планирала да ходя на фитнес, плуване и групови занимания колкото мога по-често.

Истината е, че фастингът ме кара, да се чувствам доста добре за сега, даже си мисля, че може би виждам леко вталяване вече, или пък си фантазирам, защото много ми се иска Smile но ще видим какво ще стане. Прочетох назад и видях, че има и други които го прилагат под една или друга форма и ще се радвам, да споделите доволни ли сте от него и като цяло как го прилагате.

# 636
Добре дошла. Ще се радвам да споделяш прогреса си. Сигурна съм в успеха ти, тъй като имаш голяма мотивация и работиш за нея. Аз хийтове не мога да правя, нито силно кардио - не ми влияят добре.
Бийп, приятно море, да си починеш и заредиш добре.

П.П. Да се оплача. Днес завърших деня с 34 г въглени, прекалих..., но защо сутринта реших да ям палачинка с ф.м. Утре трябва повече да внимавам в избора си, ако искам ефект. Бих искала да ви попитам, само до 20 г ли влизаш в кетоза или може и около 30-40 г? (Прочетох, че до 50 г се брои, но ако може още някое мнение освен на Нуклиър, за да съм сигурна, че правя нещо.) Извинявам се, ако ставам досадна с тази тема.
Нуклиър, благодаря за съветите.
Или, много интересно изглежда тази програма Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 20:58 от Зизу

# 637
  • Козлодуй
Ния, благодаря за сметките ама то в моята диета са точни грамажите ама аз не ги изяждам наяждам се и с по-малко не знам защо е така макар да съм в период от месеца в които винаги изяждам света просто е невероятна диетата но ме съмнява да отслабна защото по мои наблюдения до сега за да отслабна си трябва да ставам от масата малко гладна Simple Smile Мерих си всички мерки преди да започна и ще видим а освен това няма да мога да я изкарам до край Simple Smile
SilverDream, страхотно че тренираш. Всеки ден ли тренираш? Аз само в неделя почивам а в събота правя дълго разтягане Simple Smile

# 638
  • София
Леле колко ми се яде шоколад тази вечер, добре че нямам под ръка, иначе бих изяла цял. В ПМС съм, а и миналата седмица си хапвах всеки ден и изведнъж тази седмица само праскови давам на организма си. Първите дни се задоволяваше, ама почна яко да си иска.

pvacheva, според мен не е добре, ако не можеш да изядеш/приемеш и 800 ккал, организмът ни все пак има нужда от енергия. Няколко дни не е проблем, но продължително време на 500-600 ккал за мен не е здравословно.

# 639
  • Козлодуй
ами в един от дните на едно ядене имам 400 грама риба опечена, а в друг от дните се налага да изям 500 гр. сварено пиле е не мога толкоз да изям чудо да стане иначе енергия си имам, а и тренирам всеки ден и много тичам насам натам Simple Smile Не мисля, че това е толкоз малко калории щото съм си лакома по природа ама не съм ги смятала както и да е надявам се да отслабна въпреки че няма да я изкарам до край Simple Smile Имах идея ако съм гладна да дояждам по навик сирена и ядки ама не не съм странно Simple Smile

# 640
pvacheva, зелето не е ли по-добре да се сготви с мас? Аз лични не употребявам зехтин, не ми понася на вкус,но ако използвах бих го слагала само на салатите. Растителните масла не са добре за термична обработка.
Зизу и аз съм чела за около 50 грама. На практика обаче не знам. Ти защо целиш кетоза?
SilverDream, добре дошла. Аз съм на подобен режим като твоя, като напоследък много не се втелясвам с часовете и ям когато съм гладна.

# 641
  • Козлодуй
bebok_86, благодаря за идеята следващия път ако готвя зеле така ще го направя ама до сега не съм готвила такова и в диетата ми пишеше с растително масло Simple Smile

# 642
  • WonderLand
Pvacheva организма ти може би иска да се разтовари просто, затова да не си гладна, но ми е чудно как имаш енергия за тренировки почти всеки ден. Аз ще се постарая да тренирам поне 5 дни в седмицата, пък било то по малко.

Bebok а имаш ли постигнати добри резултати от режима?

# 643
Бебок, от чисто любопитство. Харесва ми предизвикателството, справям се и ако съм на крачка от кетозата не искам да сбъркам някъде. След тези две седмици може да не искам повече раздяла с В, хаха.

# 644

Happy_mommy браво  Hug И аз гоня 55, но имам още много за сваляне. Още 10кг ... и сигурно ще ми отнеме поне още 2/3 месеца. А ти за колко време го постигна?

За 4 месеца успях от 65кг да стана 55кг с доста либерален режим. Кърмя все още и затова е добре да свалям бавно. В началото психически се бях подготвила, че ще отнеме повече време. Уверих се, че с правилната нагласа човек може да постигне всичко. Така преди 2 години и половина отказах цигарите от раз, защото имах точната нагласа и силна мотивация. Успех и дано да успееш да постигнеш целта си. Моята цел е 52кг и се надявям скоро да ги видя на кантара.

Общи условия

Активация на акаунт