Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 529
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • тук и там
Сиска най-вероятно знае какво е кетоза.Аз имам спомен даже,че ползваше ленти за установяване  наличието на кетони в урината,не да я кара само на усещания и предположения Peace.Аз нямам опит-принципно,като мина на безвъглехидратно хранене и съм като болна,но аз не съм изкарвала повече от ден,така че моето не се брои. Mr. Green

# 616
  • Велико Търново
Точно в кетоза бях, потвърдена от жабот и кето лентите, дъха в устата ми Mr. Green
Всички осъзнахме, че една с друга не сме еднакви и няма как да ни се получават нещата по един и същи начин, нито пък едно нещо е панацея за всички Simple Smile

# 617
Аз затова уточних, че не претендирам да съм права.    Peace
Доколкото знам, не съм била в кетоза, нямам идея какво е усещането, само съм чела описания, и лични, и на доктори по темата.
Всъщност,  siska79, ти си първият човек, който казва, че в кетоза се е чувствал зле.
Поне досега не съм попадала на други подобни оплаквания....

# 618
  • София
Хахаха, Амур, с тая енергия, жална му майка на мъжа ти като се прибере довечера, подготви го отсега да си знае човека Joy

# 619
Amour аз също се чувствах зле, когато бях намалила драстично въглехидратите. Вдигнах въглехидратите и се подобрих откъм физическа сила. Поради тази причина съм решила да карам по-либералното НВ ВМХ.

# 620
Аз от няколко дни се чудя нещо от чисто любопитство - какво се случва с човек, който не е бил на много либерално ВМ -НВХ, който няма медицински противопоказания и в някакъв момент реши да се върне към по-разнообразно хранене? Не казвам да се тъпче и преяжда с ВГХ, а просто да вкара от време на време картофи, ориз, спагети? Какво би се случило с организма?

# 621
Здравейте и от мен. Не съм се включвала досега, надявам се, че приемате още отслабващи  Grinning

Sunny29 аз от личен опит не бих могла да отговоря ( а и нали всичко си е до организъм)... но моето предположение е следното:

Всички ние (вярващи в ВМ-НВХ) сме стигнали дотук от системно и дългогодишно изхранване с въглехидрати. Никой от нас е напълнял, защото е ял веднъж седмично сладолед или защото е ял веднъж на 10 дена ориз или картофи.
Аз лично съм от тези, дето много стриктно от раз намалиха въглните (движа се около 10гр на ден). Такова стриктно намаляне го правя с цел да отслабна по-бързо. Един месец бях така и реших да хапна малко въглени една вечер и изядох 3 палачинки. Не се подух, не задържах вода, не качих тегло. Обаче от следващия ден пак си започнах със стрикнтото ВМ-НВХ. И смятам да изкарам така още един месец и после пак може да си позволя нещо въглехидратно.
Та ... предполагам, че при ЗДРАВ организъм, след като си свалил излишните мазнини и води, няма никакъв проблем всяка седмица да изяждаш по нещо 'забранено'. После за няколко дни ще се изчистиш така или иначе. Няма да е нужно да си в някаква постоянна оптимална кетоза, защото вече няма да имаш допълнителни мазнини и вода за чистене, а организмът ще трябва просто да се прави с малкото 'натоварване', което ще му правиш от време на време.

# 622
с организма не знам, но с тялото ще ти кажа - става дебел  Laughing
ВМ е вкусно хранене и човек не се отказва лесно от луксовете му, а добавянето на ВХ много, много подхлъзва

Краси, аз в кетоза заспивах в 2 и се събуждах наспана в 4.30
така надрусана съм се чувствала само когато реших да пия хапчета Лида, но тогава и от два часа сън нямах нужда, изкарах 3 дни, прекратих екперимента, защото не ми се струваше нормално това... за свое оправдание - беше преди 10 години

# 623
  • Бургас
При здрав човек, във фазата на поддържане на килограми, повишеното количество въглехидрати от време на време едва ли ще окаже някакъв негативен ефект. И пак зависи - от вида въглехидрати, от личната поносимост. Някои ще могат да поддържат тегло с ориз и картофи два пъти седмично, други не, това му е предимството на режима, може да се напасва според индивидуалните особености.

# 624
Аз от няколко дни се чудя нещо от чисто любопитство - какво се случва с човек, който не е бил на много либерално ВМ -НВХ, който няма медицински противопоказания и в някакъв момент реши да се върне към по-разнообразно хранене? Не казвам да се тъпче и преяжда с ВГХ, а просто да вкара от време на време картофи, ориз, спагети? Какво би се случило с организма?
Ами аз вкарах В през месец 06-07, защото много ми липсваха (не ядях почти 3-4 години, или ги избягвах усърдно). Видях, че мога да свалям и с В. В режима ми се включваше картофи, ориз, паста, банани и други всеки ден. Ядеше се по-малко, начесто. Получаваха ми се поне 30 % В, понякога и 50 %. (Но пък се намалят мазнините). Изглежда, че нямам никакви проблеми с тях.
Трети ден държа въглехидратите до 20-30 гр. и нищо. Нямам нито въглехидратен грип, нито мирис на ацетон, нито пък се чувствам със свръх енергия. Чувствам се нормално.
Хем искам да си взема лентички за кетони, хем пък не ми се занимава чак толкова. Важно ми е да се чувствам добре, да ми намалее апетита и ако може да отслабна още малко.
Леле Херцен, наистина ли...? Не мога да заспя до 1, ама пък си спя до 8-9 часа.
И аз съм пила хапчета Лида. Знам как се чувстват наркоманите. Лелеле. През колко неща минаваме. Още в зората на диетите съм била и на кленов сироп...цели два дни! А на лунна диета 1/2 ден. Не знам дали съм ви казала, стана ми толкова лошо следобеда, че ме водиха на лекар. Може да съм била и обезводнена, не помня...
П.П. И въпрос към Херцен, да не би да си пила много кафета при твоя експеримент?

# 625
  • София
Поздрави от морето, банда!
Тук народът  масово се изхранва с катми, гофрети, сандвичи и принцеси; сладолед и шоколад се рупат като слънчогледови семки. Аз за изненада на себе си, нямам влечение към горните, даже не се преструвам, че не ги виждам  Simple Smile Храня се само в хотела, от моите си неща. До сега не закусвах, но с оглед дневният режим на семейството го обръщам на без вечеря.
Сутринта станах в 6 и направих 5км. тичане. Утре малко фитнес и парна баня. Около мен няма кантар, което ми влияе супер на настроението и нагласата. Чакам МЦ и нямам никакво пемесе, е**ти кефа!
За кетозата- понеже правя фаст-5 успоредно с НВ-ВМ, в някой момент съм си в кетоза. Ленти тук не съм пи***ла, но се надявам все още да поддържам. Зле (изнервеност до ич, безсъние, много енергия, която се чудиш къде да затриеш) съм имала само при мнооого ниски В, под 10 гр., примерно. Сега съм свикнала (божке написах свиНкала без да искам  hahaha) и съм си ок.

# 626
П.П. И въпрос към Херцен, да не би да си пила много кафета при твоя експеримент?
цък, нито по едно дори... да ми е гръмнало сърцето тогава
аз и с фетбърнарите не пия кафе, ама и с тях съм приключила

аааа, на Кайсия щях да казвам - форсколин съм си поръчала, миналата година го пих няколко месеца, много доволна. Не е нещо, което да го усещаш как действа, но някакси ти е хубаво с него. От девойките в инстраграм го видях. И едно зелено кафе чакам от айхърб

# 627
Минавам да се отчета-свалих още 1кг и така вече килограмите са 55(стартирах от 65, ръст 165см). Остават ми 3кг до целта, но свалям много много бавно и усещам, че става все по-трудно. В началото режимът ми беше по-строг-без хляб, тесто, сладкиши, рядко ориз и картофи. Сега разчитам най-вече на броене на калории, като някои дни ям и пълнозърнест хляб, тук таме палачинка и други леки изкушения. Консумирам основно плодове, зеленчуци, месо и сирене.Сладоледа не го броя, тъй като съм пристрастена и откакто започнах режима(вече 4 месеца) ям сладолед почти всеки ден. Grinning Всички ми се смеят как отслабвам със сладолед. Общо взето, отслабвам бавно, но сигурно. Самочувствието ми се върна, старите дрехи от преди да забременея ми стават и ми е леко. Мъжете ни се смеят, че постоянно искаме да сме слаби, но моят мъж наскоро забеляза колко съм отслабнала и реакцията беше "уау"... Grinning

# 628
  • here, there, everywhere
Аткинс правих за първи път преди повече от 20 години. Съветите му бяха около 2 седмици въглехидрати до 20г и после постепенно дигаш ( май беше с по 5 г докато спреш да отслабваш). Така се определяше праг на въглехидрати.

Ако не се лъжа хранене с под 50 г въглехидрати е вече предпоставка за кетоза. Другото зависи от организма.

Нямам спомени дали имах проблеми със съня.

Зизу, преди третия ден трудно ще си в кетоза. Някои хора даже влизат към петия. Споко, всичко ще си влезне в релси.

# 629
  • Козлодуй
Аз втори ден съм на японска диета и все преяла се чувствам май ще напълнея от нея Simple Smile
Вчера съм яла:
з: кафе без захар
обяд: задушено зеле с много зехтин и лук 2 яйца сварени 1 чаша доматен сок
вечеря: 200 гр добре препечена риба на фурната със зехтин и лимон
Днес закуска кафе и малка филиика хляб
Обяд задушено зеле с 200 грама риба но не можах да изям рибата - просто преядох
Не знам ама ми се струва че за да отслабвам трябва да съм малко гладна а в тази диета все съм сита а за вечеря ме чака телешко месо с айрян
Кажете това меню мяза ли на някоя система? Simple Smile
И колко калории са това? Simple Smile
Не зная какво ми стана аз която съм вечно с вълчи апетит изведнъж да не мога да си изям даже рибата - ужас и толкоз риба не бях яла през живота си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт