Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 538
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Не се отваря линка!
Иначе аз август месец бях на високи въглехидрати и по специално повече хляб-всеки ден,а аз хляб по принцип не ям( взимам си хубав хлябс лимец,черен,с квас-бял хляб категорично не близвам  Sick) и се чуствам ужасно  Twisted Evil подута,гладна ,въпреки факта ,че спортувам всеки ден по -програма вкл.тежести,кардио,йога ,пилатес и добавям от себе си 30-40мин плуване  newsm78 Е не се и оплаквам деее ,да не прозвучи като мрънкане,доволна съм ,хапвам си каквото си искам,не съм грохнала и болна да кажеш  Peace но е абсурд поне за мен да постигна целите ,които съм си поставила с тези високо В,пък било то и полезни и бавни-сега на есен с песен пак минавам на беконче,вино и пържолки Heart Eyes

# 601
На АИП съм била заради здрав.проблеми,но правих грешки от незнание с подправки,но там 2 плода на ден са разрешени(аз прекалявах ),но бях без ядки,млечни.И физически,и психически,и здравословно е бил най-добрия ми период а последните години.Сега зелените ми салати са по-големи,по 1 домат имам на ден,месото,според техните критерии мисля,че също ми е в повече.Днес ще плувна в мазньоч да видя дали ще помогне за редукция на количествата.Аз чакам книгата за АИП и тъкмо ограниченията тук ще ми помогнат за прехода към него.
При теб как е?
Ето го тук предизвикателството:
Скрит текст:
Предизвикателството е за всички нови, един вид начин да се гмурнете в храненето с по-конкретни правила. Също е за тези (като мен) които се хранят така от месеци... но от време на
време си позволяват повече свобода, а им се иска още малко да отслабнат!
Та така, започваме!
В това предизвикателство ще се върнем към самите основи на ВМВНХ, за да накараме всички да се отправят или да се върнат на прав път по най-простия начин. По време на
предизвикателството ще се придържаме към истинска храна.
1. Моля разпечатайте зеления и червения списък и ги дръжте под ръка
2. Яжте максимум 20г В на ден
3. Яжте зелени листни зеленчуци, колкото искате при всяко хранене. Марули, спанак..
4. Една малка порция от друг зеленчук, колкото юмрука ви при всяко хранене също е позволен.
5. Не яжте зеленчуци с по-виоки В, като тиква и брюкселско зеле например.
6. Не повече от големината на дланта ви Б на хранене, или 3-4 яйца, или 2 яйца и малка порция чисто месо. Никакви преработени меса.
7. Не яжте ядки, брашна от ядки, включително и от кокос
8. Не яжте подсладители, освен ако не са за кафето ви. Може би е добър начин да елиминирате подсладителите, като ги намалите по време на предизвикателството
9. Не яжте горски плодове, кисело мляко и крема сирена. И особено не ги използвайте като заместители на хранения.
10. Не яжте между хранения, освен ако не сте диабетик и получите хипогликемия.
11. Не пийте абсолютно никакъв алкохол
12. Питиета с кофеин максимум 2 на ден, пример кафе, чай, топъл шоколад
13. Сметана може съвсем мъничко в тези 2 кафета например или съвсем малко в храната
(1 с.л. заквасена сметана ИЛИ 1 с.л. течна сметана ИЛИ 1 с.л. крема сирене , като част от рецептата)
14. Млечните продукти ще са драстично намалени, освен сметаната описана по-горе ИЛИ малко кашкавал или сирене, две парчета с големината на палеца ви на ядене.
15. Поне 4 с.л. мазнини на хранене. Всички мазнини, които не са от мляко, включително масло, майонеза, всички месни мазнини, масла и олия от зеления списък, могат да се
използват колкото е нужно във вашата храна, за да сте сити до следващото хранене. По този начин можете да използвате повече не млечни мазнини, за да се определи дали
са те виновници ако сте в застой например.
16. Не забравяйте, че авокадото е много добър източник на мазнини, калий и фибри и съдържа само 3г нетни В за едно средно авокадо.
17. Не са позволени „ВРС“ bulletproof кафета, или „мастни бомбички“, също и „течни храни“ и шейкове. Яжте само истински храни. Единствено може да добавите ВРС bulletproof кафе (без кофеин ако сте си изпили днвната кофеинова дажба) при хранене, за да ви се увелицат мазнините. BPC- кафе с 1-2 с.л масло и 1-2 с.л сметана или кокосово масло.
18. Не се тревожете ако сте нов и имате нужда от 3 хранения на ден. Апетитът ви ще намалее от самосебе си.
19. Премерете се преди да започнете, и след това чак когато свършите с предизвикателството.
Снимайте се и премерете обиколките.
Групата е  Бантинг - ВМНВХ - България (Banting - LCHF - Bulgaria)

# 602
Да пробваме с линк към групата: https://www.facebook.com/groups/233799777102432/ .
При мен е доста добре, писах и по-горе само със съня да се разберем Simple Smile По нататък ще пиша пак.
Не ми липсват нито плодове, нито ядки...засега.

# 603
Аз не бях чувала за Homа индекса,но благодарение на вас -научих и си го изчислих даже. Резултат- 0.7 -което е окей,пое нямам ИР според резултата.Аз за съжаление-не спирам да ям и да пълнея съответно.Вчера си купух поредната добавка,която обещава да намали апетита.Гледам състава -нищо особенно.обичайните неща-зелен чай, малинови кетони, гугулстерон и др. но има и гимнема силвестре,а знам че билката сваля кръвната захар по принцип. newsm78  
Скрит текст:
Ще се похваля ако има ефект-трябва да намаля апетита си по някакъв начин -докато се свие стомаха ми, но нещо не се справям сама.  От вчера съм и на противозачатъчни, направо чудничко ще ми се отразят на целулита,ще видим и върху апетита дали ще имат влияние..А след това ще започвам добавки , които хипотетично повишават прогестерона, защото при мен той е нисък,което навежда на мисълта че пък естрогена доминира-което не  е окей..Доктора иска направо да минавам на прогестеронови препарати ,ама нещо май не съм склонна да се съглася.Чета ви и ви се радвам.Ще се похваля ако при мен  потръгнат малко нещата,но не знам кога ще стане.Последно -в момента съм 82 килограма..Последната година не съм свалила и грам,не съм задържала-бавно и славно си вървя нагоре..По килограмче на месец.Та като се обърне тенденцията ще се похваля непременно,иначе ще си трая Simple Smile.Ето нещо за естрогенното доминиране-чисто информативно. При мен всички симптоми са налице Mr. Green.Шкембето обаче не е само от естрогена със сигурност,  ами е съчетание  от лакомия и други фактори.Mr. Green
https://www.ofertomat.bg/category/Kak-da-razpoznaem-visokite-niv … agno-page510.html
Явно и продавачите на "надежди" са се светнали, че за да се укроти апетита, е задължително кръвната захар да е ниска и под контрол.   Laughing

Добро утро!
Започнала съм малък експеримент с храненето..........
И аз.От вчера.Защо?Не знам.....     Laughing
Увеличих стабилно мазнините.Орязах още въглехидратите, оставих само малко салата на вечеря.
Втори ден-резултат:апетита ми тотално изчезна.
Днес закуска-едно "мазно" кафе- с 2 ч л кокосово масло, 1 варено яйце, стабилно намазано с краве масло.
До сега-никакъв глад, насила изядох 75 гр крема сирене, 25 гр мазнини на 100 гр.
Да видим кога ще огладнея....

Относно вегетарианството:бях такава 4 години.И заради хуманността, и заради здравето.За съжаление, оказа се, че при мен здравето не се повлия както очаквах.И ВМХ започнах пак заради здравето, нямах особени скрупули.Но аз винаги съм казвала/писала, че поставям себе си, здравето и живота си на първо място.За година и половина ядене на "мръвки" от 1 хапче всеки ден, сега съм на половин хапче през ден.Септември съм на лекар, силно се надявам да ги спра.
Не отричам ползите на вегетарианството, има хора, които се чувства добре.Съпругът ми все още избягва месото, вече 5-та година, казва, че не му се яде, добре се чувства, но яде риба и яйца.Също и дроб отвреме-навреме, като си сготвя и му се прияжда...та не знам дали изобщо може да се нарече вегетарианец.    Laughing

# 604
Амур, ще влезнеш в кетоза...била ли си друг път? Ох, аз защо не губя апетит, явно още ми е рано... Закусвах 3 яйца с кокосови стърготини и ф.м. в 10 часа и вече съм гладна за обяд Simple Smile Естествено това няма да се случи. Първо, нямам готов обяд и трябва да си сготвя и второ ако ям сега, какво ще бъде до довечера до 12... Така че водичка и ако мога ще вкарам и една тренировка.

# 605
и аз съм така Зизу. Но аз в 8:30 9 закусих бананова палачинка , и към 11:30 12 вече съм адски гладна, но залъгах с плодове. Като цяло гледам да се храня през 3 часа по малко , но изпитвам адски глад. Затова се наливам само с вода Grinning

# 606
Бисерка, до миналата седмица бях като теб - ядене през 3 часа горе долу, но сега идеята, че се яде САМО 3 пъти. Ще свикна, къде ще ходя, но ми трябва време.

# 607
  • София
Аз се чувствам много добре на Диетата с праскови в моя вариант. Днес ми е ден 3 и си хапвам вкусно, явно това за мен е диетата за по-бързо отслабване, но с любимите храни. Да видим дали ще има и резултати. За момента съм -1,5 кг, изхвърлих водата, започва по-сложното.

# 608
  • BG-DE
Niya, каква е тази диета с праскови  Rolling Eyes

# 609
Амур, ще влезнеш в кетоза...била ли си друг път?
Скрит текст:
Ох, аз защо не губя апетит, явно още ми е рано... Закусвах 3 яйца с кокосови стърготини и ф.м. в 10 часа и вече съм гладна за обяд Simple Smile Естествено това няма да се случи. Първо, нямам готов обяд и трябва да си сготвя и второ ако ям сега, какво ще бъде до довечера до 12... Така че водичка и ако мога ще вкарам и една тренировка.
Честно казано, не знам....най-вероятно не.Защото въпреки ВМ хранене, не съм ограничавала досега толкова драстично въглените.
А искам именно да вляза в кетоза, ако успея.Интересно ми е какво е чувството, усещането.....   Laughing
Нагласата ми/вътрешното ми усещане е от типа:"Ох, аз почти стигнах желаните си кг, а така и няма да разбера и усетя какво точно е кетоза....!", та затова и реших да си направя този експеримент, макар че Аткинс не го препоръчва на хора, които така или иначе си отслабват и без драстични ограничения.
Опасенията му са, че при такива хора отслабването може да стане неконтролиремо, и не го препоръчва за повече от 5 дни.Той само толкова е експериментирал със свои пациенти и няма поглед върху по-продължителни периоди.
Аз така или иначе, мисля да е 3-4 дни, не повече.
После се връщам на моето си хапване.

# 610
и аз искам да разбера каква е тази диета с праскови?

# 611
  • София
Menerva, бях я споделила преди две-три страници, ето я пак:

Скрит текст:
Даваха я 3 кг за 3 дни, но това за мен няма как да стане, освен ако човек не започва от много килограми

Диета с праскови:

Закуска:
1 праскова
1 кофичка кисело мляко
1 кафе

Обяд:
1 праскова
1 кофичка кисело мляко
пилешки гърди на скара

Вечеря:
1 праскова
1 кофичка кисело мляко
2 варени яйца

Аз гоня бърз резултат за една сватба и затова прибягнах до нея. В моя вариант са по 1000 ккал на ден, закусвам половин кофичка кисело мляко с праскова, обяд - солидно количество бекон, зеленчук и праскова, вечерята първият ден беше свински шницел(чисто месо, беше свършило пилешкото в магазина), а вчера и следващите дни ще е пилешко с лук и 1-2 гъби, краставици и праскова.

Диетите по 1000 ккал са временни, не са режим за сваляне на много килограми.

# 612
  • Велико Търново
Била съм в кетоза.Все едно си болен от грип, но само отпаднал и не можеш да станеш.Едвам ходех на работа, но си викам в името на фигурата всичко правя.Отслабването не тръгна лавинообразно PeaceТова е моя опит с кетозата.

# 613
Ох, тази диета ми напомня за един виц  - как се прави суджук от пъдпъдък - вземате един пъдпъдък и месото на един глиган и ги смесвате... Та така и тази с прасковите, в случая с праскова и без праскова пак са си малко калориите Simple Smile Но и аз не вярвам за 3 кг. за 3 дни.

# 614
Била съм в кетоза.Все едно си болен от грип, но само отпаднал и не можеш да станеш.Едвам ходех на работа, но си викам в името на фигурата всичко правя.Отслабването не тръгна лавинообразно PeaceТова е моя опит с кетозата.
Без да съм сигурна, че съм права, но ....
Ти си изкарала "въглехидратен грип".Не си била в кетоза.
Навсякъде, където съм чела, пише, че човек в кетоза се усеща с неизчерпаема енергия, все едно ще полети.Апетита е почти на нула, като следствие от високия процент мазнини, разбираемо-кръвната захар и инсулина са на ниски нива и стабилни.
Та, аз като за втори ден се чувствам енергична и готова за "действени подвизи"   Laughing , в никакъв случай отпаднала и "болна".
Сутринта, след споменатата закуска, ходих пеша до "Лидл" на Пещерско, тръгвайки от аптека Марица (това за пловдивчанки), мисля, че е около 4 км, не съм сигурна.И обратно пак пеша, още толкова.И грам не се чувствам уморена.
Докато "хвърлям" по едно око на форума и чета и пиша, същевременно проснах една пералня, пуснах втора, сварих яйца и метнах едни пилешки дробчета във фурната.    Laughing
Просто днес не ми е ден за домашни задължения, иначе имам енергията за  animal037 261uu newsm75 newsm28 1ironing hang 1dishes newsm39 running jump football dancing  не можах да намеря повече емотикони за движение ....     Joy
Ако колелото ми беше под ръка (зарязах го при мъжа ми, на работата му), щях да се метна и да направя няколко обиколки на града.С тези велосипедни алеи сега е приказка....

Общи условия

Активация на акаунт