Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 592
  • 737
  •   2
Отговори
# 165
NoMe забелязвам, че всеки който е спазвал даден режим и му е помогнал да отслабне и после си го защитава със зъби и нокти. Stuck Out Tongue Winking Eye И аз така подскачах някой като заклейми "моя" режим. Hug
Скрит текст:
Аз не съветвам никой да спира режима си и да скача на следващия. Аз спазвах 90ДД точно 30 дни при начални 110 кг, ами ако за 30 дни не видя раздвижване в кантара едва ли след 90 ще видя. Все пак знаем как в началото по принцип се свалят няколко бързи килца от водата. А, вярвай всичко съм правила стриктно и под грамаж, но просто толкова въглехидрати (добри, лоши, всякакви) се оказа, че не са за мен и моето тяло.
Не е никак полезно и скачането от диета в диета или да го наречем от режим на режим, но аз преди да открия моят начин да се отърва от килцата май обиколих почти всички теми в подфорума. Отчитам го като грешка, но все пак благодарение на това успях да разбера от какво имам нужда аз и тялото ми за да отслабна и коя храна как ми влияе.
И последно нещо, което мисля е най-важно за отслабването, то това е спокойствието и вътрешното убеждение че това е начина, така се чувстваме добре и че ще успеем. Дали с гладуване, дали на плодове, на месо, на зеленчуци за всеки начина е различен стига това да не го затормозява и той самия да се чувства добре от избора си и храненето си.
Напълно съм съгласна Yum

# 166
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И аз съм съгласна... и всъщност баш заради тази моя сезонна циклофрения Simple Smile имам своя теория за отслабващите по нашите ширини ... свързана с това, че телата ни на всеки 3 месеца, започват да се адаптират към нов сезон, което си е стресово, при мен е силно изразено... тъкмо свикнеш и оп- ново 20 и пак и пак и пак...през 3 месеца...
и все трябва да сменяш на сезонни плодове, а зимата меса и кисело зеле Simple Smile те вече малко се размиват сезоните, но все пак есента се различава от лятото и зима си имаме и то сериозни студове напоследък...

...та така... скоро смятам да изобретя една сезонна диета, върху себе си, естествено...

# 167
Simple Smile Аз отслабнах 40 кг., с 90 дневната и определено това е режимът, който промени живота ми. Някой спомена, че е диета, а не режим. Подобен коментар е присъщ на човек, който не е успял да вникне в същността на режима. И за съжаление, често чувам подобни думи. Не защитавам нищо, нито със зъби, нито с нокти. Абсолютен факт е, че тази година се мъчих два-три пъти с 90 дневната и нямах ефект. Но когато започнах беше друго. Аз харесвам режима по ред причини и най-важната е, че той изгражда култура на хранене. Ако го гледаш просто като диета, трудно ще имаш резултат. С това не казвам, че Mother греши със спазването на правилата. Но наистина, често не си даваме сметка за онова, което правим и изяждаме. Хубаво е да пишеш какво хапваш и по колко.

Никога няма да бъда, освен ако нещо много драстично не промени възгледите ми, от хората които приемат плодовете, зеленчуците, бобовите храни и всичко тип "веге" за вредно и напълняващо. Не задължавам никого със себе си и мнението си. Очевидно е време да приемем, че всички сме различни и имаме различни нужди. В началото се надсмивах над хора, които по тогавашното ми мнение "се лиготиха" и пресингьосваха, гладни не можели да стоят, лошо им ставало - смятах, че са пълни лигаващини и оправдания на безволевост и лакомия. Разбира се, сега далеч не споделям подобно мнение, най-малкото избягвам да съдя и чета морал на който и да е. Но аз с едно хранене на ден се чувствам пълна с енергия и най-вече щастлива. Два-три дни нямах ефект и резултат и днес - оп едно кило надолу. Цяло кило! Усещате ли как танцувам танца на радостта Grinning

Съгласна съм със Sivi и Umma. Психиката е основата на всичко. Без нея дори с кански мъки да си причиниш нещо, наречено отслабване, то няма да е за дълго Simple Smile

# 168
Майка на принцеса, за да не свалиш за 20 дни с 90ДД значи нещо не е наред. Кажи какво ядеш - по дни. Спазваш ли правилото вечерята да е на половина на обяда? Във въглехидратна вечер да не прекаляваш с количеството? Нали знаеш, че е позволено до 200 грама тогава? Все пак напиши няколко менюта да видим с какво си се хранила и къде точно е грешката.

Не следя порциите честно казано с абсолютна точност, но гледам вечерята да е половината от обяда. Вчера беше протеинов, ядох зелена салата с риба тон. Днес зрял боб със салата домати и краставици, за закуска малини.

Не знам дали греша или просто въглехидратите ми идват повече.

# 169
Simple Smile Аз отслабнах 40 кг., с 90 дневната и определено това е режимът, който промени живота ми. Някой спомена, че е диета, а не режим. Подобен коментар е присъщ на човек, който не е успял да вникне в същността на режима

Аз казах, че за мен не е режим. Можеш ли да спазваш постоянно 90-дневната? Без да спреш и да правиш почивки? Не, нали?

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 17:12 от Raccoon17

# 170
А какво за теб е режимът? И какво е диетата? Какви характерни "свойства" има едното и другото?
90 дневната е режим с правила по време на режима и правила за почивката, и препоръки за поддържане на тегло след приключването й.
Дали постоянно правиш нещо без да спреш не е следствие от това дали е режим или не, а дали го искаш или не.

# 171
90ДД не случайно съдържа думата 'диета' в себе си. Това е диета, която се прави в определен интервал от време.
Режима, според моето виждане, е начина на хранене, който човек подържа в дългосрочен план, дори цял живот.
Аз не мога да си представя цял живот да ям през 4 дни само плодове да речем. За това и за мен, а вероятно и за много други, това не може да е режим. За сметка на това мога да карам на месо и салати доживот като от време на време си позволявам нещо сруго, когато реша, а не в точно определени дни.

# 172
А какво за теб е режимът? И какво е диетата? Какви характерни "свойства" има едното и другото?

Разликата е, че едното има срок, а другото не. И според мен е много по-добре за организма на човека е да знаеш как да се храниш здравословно постоянно, а не за 3 месеца ще стресирам организма си, може и да нанеса щети, пък после кой откъде е.

# 173
Дали е така, идея нямам.Но за мен диета е нещо с краен срок на изпълнение.
Режим е нещо, което можеш да следваш дълги години.
Аз затова най-обичам израза "начин на хранене".

# 174
Няма да споря. Лично на мен ми е изключително неприятна постановката със "ще стресираш организма си за 90 дни" - за какъв стрес изобщо говорим в яденето на всички хранителни групи на разделен принцип? Разделното хранене също е вид "здравословно" хранене, което доста хора спазват цял живот. Не случайно подчертах, че режимът има насоки за почивка и за след приклчючването му.
Думата "диета" е доста относително понятие и мисля че повечето от нас знаят какво означава. Това, че в модерността се свързва с краткосрочни и силно рестриктивни видове хранене е друг въпрос.
Все тая. Който иска да яде постоянно месо и зеленчуци да яде. Който предпочита разделния принцип - също. Една истина няма, но да се говори, че нещо е вредно и стресиращо, когато е успяло да спаси не един човешки живот и то определено не на цената на здравето, на мен ми е неприятно. Не, че съм кралицата слънце и някой трябва да се съобразява с това, кое ми е приятно или не, но си казвам Simple Smile

# 175
  • Козлодуй
Роузи, да тренирам всеки ден и да когато ми се събере повече движение за деня огладнявам зверски така е не се съмнявай в себе си а продължавай по-малко въглехидрати и повече протеини и ще успеем Simple Smile
Лошото при мен е че напоследък много се глезя със сиренца разни и това ми качва килограми Sad

# 176
  • Монтана
Здравейте! Ще ви дподеля нещо от опит,а и моля и за съвети от вас Simple Smile от 7.06 дпазвам ецин начин на хрАнене..Ям месо и салата. След като ми се прияде нещо дладичко си хапвам плодове или лъжичка мед.  Предисторията е такава...
Имам тсх в горната граница и от там съответно и метаболизма ми е със скороста на ранена мравка. Започнах диета с цел сваляне на кг. Без никакъв успех. Споделих на приятелка за проблема си и тя ми каза за едни таблички в които са въведени храни за включване и изключване за хора с моят броблем. Започнах режима или какеото и да е....до момента дъм -11 кг. Това добре...но от 2 седмици като че ли не мърдам или свалям минимални някакви грамчета, а искам да сваля още 10 кг....някаква идея, защо се оолучава така?

# 177
Фло, а  какво ядеш и не ядеш?  По принцип винаги има такива периоди на задържане, но те са важни, за да свикне организма с новите килограми и да няма йо йо ефект.

# 178
Simple Smile Аз отслабнах 40 кг., с 90 дневната и определено това е режимът, който промени живота ми. Някой спомена, че е диета, а не режим. Подобен коментар е присъщ на човек, който не е успял да вникне в същността на режима

Аз казах, че за мен не е режим. Можеш ли да спазваш постоянно 90-дневната? Без да спреш и да правиш почивки? Не, нали?

Да! Ако прочетеш по-обстойно правилата на 90ДД няма да задаваш глупави въпроси.

# 179
Здравейте! Ще ви дподеля нещо от опит,а и моля и за съвети от вас Simple Smile от 7.06 дпазвам ецин начин на хрАнене..Ям месо и салата. След като ми се прияде нещо дладичко си хапвам плодове или лъжичка мед.  Предисторията е такава...
Имам тсх в горната граница и от там съответно и метаболизма ми е със скороста на ранена мравка. Започнах диета с цел сваляне на кг. Без никакъв успех. Споделих на приятелка за проблема си и тя ми каза за едни таблички в които са въведени храни за включване и изключване за хора с моят броблем. Започнах режима или какеото и да е....до момента дъм -11 кг. Това добре...но от 2 седмици като че ли не мърдам или свалям минимални някакви грамчета, а искам да сваля още 10 кг....някаква идея, защо се оолучава така?
На диета си от около 2 месеца.При всяка диета е нормално да има плато/застой.Тялото се нагажда към новите кг.Което е добре, така е по-малък шанса после да иска да се върне на старите, "дебели" кг.
Съветите в повечето случаи са да имаш търпение.Спазваш начина си на хранене, както досега, а кг рано или късно пак ще тръгнат надолу.
Аз съм писала, че при мен е имало повече от месец застой....
Ако застоят продължи по-дълго, евентуално можеш да пробваш да махнеш зеленчука за 2-3 дни, да караш само на мазно месо, яйца.Когато кг тръгнат надолу, пак си включваш салатите.

Общи условия

Активация на акаунт