Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 499
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета! За 1ви път пиша и се регистрирам където и да било. Причината да пиша е, че док ми пусна хормонални изследвания, но се оказа, че тя е в болница в момента, а аз се попритесних от изследванията, не че мн им разбирам, но все пак. По принцип със хашимото - хипотиреоид и редовно си следя конкретните хормони. Сега въпроса ми е за LH ми е 11.87 mU/I и FSH е 7.9 mU/I конкретния ми въпрос е мога ли да забременея с тези стойности?? Надявам се някой да се включи, защото ще изперкам докато отида да ми разчетат:( предварително благодаря! Прикачвам документа с изследванията правени на 2ри ден от цикъл този месецhttps://cdn.bg-mamma.com/cIyl/35611621_ef2715aa[/img]]

# 211
  • София
Здравей Denis аз съм на 25г от 7м правим опити за бебче. Преди време уж ме бяха диагностицирали със СПКЯ сега като тръгнах при лекаря той каза, че не вижда кисти вече . Не знам как става при положение, че бях изчела всички форуми и бях се примирила, че няма да се махнат. Единственото което приемам в момента е инофолик сашета от 1м. Пуснахме хормоните тъй като този Ц ми закъсня ужасно мн 47 дни. Тъкмо се бях настроила за хубаво и отидах на лекар.... след, като стана ясно че няма нищо на 46 ден мии пусна хормони ЛХ и Прогестерон. Прогест.- 4.77 реф.ст./9.5-63.6/ и ЛХ -15.5 реф.ст. /0.5-19.8/ предписа ми дуфастон за предизвикване на Ц, но докато изляза от кабинета и ми дойде. Не го пих и сега на 3 ден пуснах трзи хормони. Той ме наплаши че прогестерона в комбинация с ниско ФСХ и Естрадиол говори за нисък яйчников резерв и сега като ги видях направо луднах. Уж ми предстои фуликометрия вика ме на 11 ден. Между всичкондр друго което написах преди година съм изслвдвала ЩЖ нямах абсолютно никакви проблеми,както и натоварване с глюкоза за ИР ми правиха също вс беше наред. Прилагам снимка на изследването. Би ли ми казалла твоето мнение ? Благодаря предварително!!  https://imagizer.imageshack.com/img924/4531/MZh9ZP.jpg
Здравей!
СПКЯ и ПКЯ са различни неща.
Може да имаш СПКЯ и да няма ПКЯ.
Ако някога са ти казали при преглед, че имаш ПКЯ, това не е диагноза и след време може да нямаш.
При СПКЯ има хормонален дисбаланс и в резултат на него, може да имаш и ПКЯ.
Затова е важно, в резултат на какво изследване, е посочено, че имаш СПКЯ.
Това, което ти е казал лекаря за Прогестерона, ФСХ и Е2 не е вярно. Може ти нещо да не си разбрала.
ЯР се определя чрез изследване на ФСХ, АМХ, Инхибин В / на 3 ден от МЦ/ + преглед с УЗ за преброяване на антралните фоликули / на 3 ден от МЦ/.

Тестостеронът е добре, ФСХ и Е2 са завишени, но без ЛХ, ми е трудно да преценя какво е положението.
Препоръчително е да изследваш всички хормони / посочени са на 1 стр. на темата/

Здравейте, момичета! За 1ви път пиша и се регистрирам където и да било. Причината да пиша е, че док ми пусна хормонални изследвания, но се оказа, че тя е в болница в момента, а аз се попритесних от изследванията, не че мн им разбирам, но все пак. По принцип със хашимото - хипотиреоид и редовно си следя конкретните хормони. Сега въпроса ми е за LH ми е 11.87 mU/I и FSH е 7.9 mU/I конкретния ми въпрос е мога ли да забременея с тези стойности?? Надявам се някой да се включи, защото ще изперкам докато отида да ми разчетат:( предварително благодаря! Прикачвам документа с изследванията правени на 2ри ден от цикъл този месец
https://imagizer.imageshack.com/img924/2500/cjR4dB.jpg
Здравей!
Изследването показва, че имаш ПКЯ.
Проблемите с ЩЖ, автоматично те прехвърлят към СПКЯ / това не е страшно - ако има проблем, е по-добре той да се знае какъв е, за да се вземат мерки/
Добре е да изследваш и другите хормони - Пролактин, Андростендион и т.н.
ТСХ трябва да е под 2.0

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 19:14 от denis.

# 212
Здравейте момичета, на 40г съм с няколко неуспешни инвитро процедури. Моля ви , препоръчайте ми какво да пия за подобряване на я функция. Имам силно НЯР.
Благодаря ви предварително

# 213
  • София
Здравейте момичета, на 40г съм с няколко неуспешни инвитро процедури. Моля ви , препоръчайте ми какво да пия за подобряване на я функция. Имам силно НЯР.
Здравей!
Има тема за добавките, може да пишеш там.
Разгледай коментарите на момичетата, какво приемат Peace

# 214
Здравей!
Има тема за добавките, може да пишеш там.
Разгледай коментарите на момичетата, какво приемат Peace
Мерси много

# 215
Момичета с ПкЯ съм, днес доки ме разочарова много, отидах за фоликуметрия (11ден)  за първи път и той ме отряза категорично че няма да имам овулация този месец и че нямам овулация попринцип и ми изписа хапчета за стимулиране клостилбегит ОТ 5 до 9 ден по 1табл. Цикъла ми е на 33-35 дни. Според вас възможно ли е да е още рано да се види фоликул ? Има ли някакъв вариант въпреки думите му да имам ову ? Колебая се дали да ги почна ? Имах пуснати хормони фсх , естрадиол и тестостерон всички са в норма....

# 216
  • София
Аз единствено бих препоръчала консултация с добър специалист. Клостилбегит е опасно лекарство, което може да се приема само няколко пъти в живота и има неблагоприятни странични ефекти - изтънява лигавицата и намалява яйчниковия резерв.

# 217
Момичета с ПкЯ съм, днес доки ме разочарова много, отидах за фоликуметрия (11ден)  за първи път и той ме отряза категорично че няма да имам овулация този месец и че нямам овулация попринцип и ми изписа хапчета за стимулиране клостилбегит ОТ 5 до 9 ден по 1табл. Цикъла ми е на 33-35 дни. Според вас възможно ли е да е още рано да се види фоликул ? Има ли някакъв вариант въпреки думите му да имам ову ? Колебая се дали да ги почна ? Имах пуснати хормони фсх , естрадиол и тестостерон всички са в норма....
писах ти и в другия форум...а клостилбегит са ми изписвали от 3-7 ден (трябва да си правила цветна снимка преди да го започнеш и да имаш СГ на мъжа), аз направих грешката да го пия без тези изследвания (защото никой не ме беше информирал,в последствие се оказахме с лоша спермограма и че съм се тровила на вятъра), отделно от това знам, че изтощава доста яйчниците този медикамент и изтънява лигавицата от него - пих го 6м. правих фоликули, но кел файда като лигавицата ми стана 5мм.... така или иначе, ако решиш да го започнеш ще е от следващия цикъл, така че пак казвам - вземи още едно мнение.

# 218
Направо останах потресена от нещата, които сега научавам за това лекарство ! В същото време съм и ужасно изгадена от този лекар, добре че вече има технологии и можеш сам да попиташ или провериш дали това лечение е наостина адекватно... иначе просто си купуваш лекарствата и ги започвш без да знаеш, че вместо да си помогнеш си навреждаш ужасно много... Благодаря за съветите момичета ! Ще си изчакам часа за Тутракан нищо че е чак Януари, а до тогава опити и надежда... Благодаря ощр веднъж !! Успех на всички в начинанията!

# 219
  • Пловдив
Привет Денисче ! Аз съм от темата с добавките. Да се отчета с резултати, както обещах. Да напомня, че съм с хашимото. По-късно ще се чуя с ендокринолога за корекция на еутирокса. Изследванията ги пуснах вчера (понеделник) и реално са на първи ден от закъснението. Да пусна ли и утре едно ЧХГ ,да видя как се движи ?

Скрит текст:

# 220
  • София
Привет Денисче ! Аз съм от темата с добавките. Да се отчета с резултати, както обещах. Да напомня, че съм с хашимото. По-късно ще се чуя с ендокринолога за корекция на еутирокса. Изследванията ги пуснах вчера (понеделник) и реално са на първи ден от закъснението. Да пусна ли и утре едно ЧХГ ,да видя как се движи ?
Скрит текст:

Здравей!
ТСХ е висок, консултирай се с Ендокринолог.
Прогестеронът е супер, ЧХГ показва бременност - повтори го след 3 дни и може да отидеш да те видят на УЗ.
Много се радвам за теб.
Ще стискам палци и ще чакам само хубави новини.
Ти успя Peace Hug
Лека и спокойна бременност

# 221
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:

Здравей!
ТСХ е висок, консултирай се с Ендокринолог.
Прогестеронът е супер, ЧХГ показва бременност - повтори го след 3 дни и може да отидеш да те видят на УЗ.
Много се радвам за теб.
Ще стискам палци и ще чакам само хубави новини.
Ти успя Peace Hug
Лека и спокойна бременност
[/quote]

Имам два неуспеха и все още не мога да се зарадвам  Confused но имам хубаво усещане за този път и стискам силно палци  Praynig  този резултат е балгодарение на твоята помощ и насоки  Hug  bouquet безкрайно съм ти благодарна !  Hug

# 222
  • Пловдив
Отново се включвам с огромна молба за спешен съвет.
Трябва да изследвам полови хормони, ЛХ, ФСХ, Е2, ИНХИБИН И АМХ. Лекарят каза да ги пусна на трети ден от цикъла. Цикълът този месец ми подрани с няколко дни и дойде днес, а днес е четвъртък. Дали да ги пусна утре, тоест на втори ден от цикъла, тъй като в събота лабораторията не работи? Или да отложа изследванията за другия месец?
Моля посъветвайте ме.

# 223
Трябва да изследвам полови хормони, ЛХ, ФСХ, Е2, ИНХИБИН И АМХ. Лекарят каза да ги пусна на трети ден от цикъла. Цикълът този месец ми подрани с няколко дни и дойде днес, а днес е четвъртък. Дали да ги пусна утре, тоест на втори ден от цикъла, тъй като в събота лабораторията не работи? Или да отложа изследванията за другия месец?
Моля посъветвайте ме.
На мен АМХ и Инхибин Б ми излязоха нереални на 2ри ден и трябваше да ги повтарям следващия месец. Ти в Пловдив ли живееш? Ако да, там има работеща лаборатория в събота.

# 224
  • Пловдив
Моля посъветвайте ме.
На мен АМХ и Инхибин Б ми излязоха нереални на 2ри ден и трябваше да ги повтарям следващия месец. Ти в Пловдив ли живееш? Ако да, там има работеща лаборатория в събота.
Благодаря! Питах, защото мисля, че някъде бях чела, че е възможно да се изследват на втори ден, но може да съм се заблудила.
Лабораторията, която лекарят препоръча, мисля, че не работи в събота.
Сещам се коя работи и през почивните дни, но категорично не я предпочитам. Вероятно в такъв случай ще изследвам следващия месец...

Общи условия

Активация на акаунт