Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 475
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря, denis., за бързият отговор. Ще разчитам на теб и за коментар на резултатите.Blush

# 256
  • София
Благодаря, denis., за бързият отговор. Ще разчитам на теб и за коментар на резултатите.Blush
Разбира се. Ще чакам  Hug

# 257
Здравейте и от мен. На 27 години съм с редовен цикъл, но бебето се бави. След консултация с лекар ми назначиха куп изследвания на хормони, посявки и секрети. Току що излезнаха хормоните. Виждам че са в референтни стойности, но незнам показателите ок ли са за зачеване. Какво мислите?

# 258
  • София
Здравейте и от мен. На 27 години съм с редовен цикъл, но бебето се бави. След консултация с лекар ми назначиха куп изследвания на хормони, посявки и секрети. Току що излезнаха хормоните. Виждам че са в референтни стойности, но незнам показателите ок ли са за зачеване. Какво мислите?

Добре са.  Peace

# 259
Уау, Денис, много си бърза. От сърце БЛАГОДАРЯ. ❤

Добре са.  Peace

# 260
Здравейте,

моля ви за коментар на следните резултати, тъй като виждам че тук сте доста навътре в нещата, направих си ги профилактично.

На 33г съм и имам само един яйчник (не знам доколко има значение това). Направени са на 4-ти ден от цикъла, на гладно.

TSH ( Тиреотропен Хормон )   3.350   mIU/l   0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин )   720.20   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   13.29   IU/l   фол. 2.4-12.6 овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   21.44   IU/l   Фол. 3.5-12.5; Овул. 4.7-21.5, Лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)   61.67   pmol/l   фол. 46-607 ; овул. 315-1828; лут. 161-774; мен. до 201
Testosterone ( Тестостерон )   1.30   nmol/l   0.22 - 2.90

Благодаря предварително!
Както denis. ме посъветва консултирах се днес с ендокринолог в Александорвска болница. Тя обаче не беше грам притеснена и каза, че всичко ми било наред. Разпита ме няколко неща, погледна ми ехографски снимки на яйчника и толкова. Дори не поиска повторно изследване на нищо. Единствено ми каза да си направя обременяване с глюкоза, за да се види дали нямам инсулинова резистентност. Честно казано първоначално се успокоих много, но сега започнах да се чудя - в крайна сметка има ли някакви проблеми с яйчника и резерва му или не? Това си е сериозен проблем и тя би го споменала, ако го смяташе за такъв, нали така? Казах й че ме притеснява резултата на FSH и че съм чела в Интернет, но тя каза, че било леко увеличено и не виждала никакъв проблем. Та се чудя сега какво да правя и дали да правя нещо изобщо...

# 261
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

моля ви за коментар на следните резултати, тъй като виждам че тук сте доста навътре в нещата, направих си ги профилактично.

На 33г съм и имам само един яйчник (не знам доколко има значение това). Направени са на 4-ти ден от цикъла, на гладно.

TSH ( Тиреотропен Хормон )   3.350   mIU/l   0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин )   720.20   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   13.29   IU/l   фол. 2.4-12.6 овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   21.44   IU/l   Фол. 3.5-12.5; Овул. 4.7-21.5, Лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)   61.67   pmol/l   фол. 46-607 ; овул. 315-1828; лут. 161-774; мен. до 201
Testosterone ( Тестостерон )   1.30   nmol/l   0.22 - 2.90

Благодаря предварително!
Както denis. ме посъветва консултирах се днес с ендокринолог в Александорвска болница. Тя обаче не беше грам притеснена и каза, че всичко ми било наред. Разпита ме няколко неща, погледна ми ехографски снимки на яйчника и толкова. Дори не поиска повторно изследване на нищо. Единствено ми каза да си направя обременяване с глюкоза, за да се види дали нямам инсулинова резистентност. Честно казано първоначално се успокоих много, но сега започнах да се чудя - в крайна сметка има ли някакви проблеми с яйчника и резерва му или не? Това си е сериозен проблем и тя би го споменала, ако го смяташе за такъв, нали така? Казах й че ме притеснява резултата на FSH и че съм чела в Интернет, но тя каза, че било леко увеличено и не виждала никакъв проблем. Та се чудя сега какво да правя и дали да правя нещо изобщо...

Ендокринолозите, не разбират от АГ - посети клиника по репродуктивна медицина и се консултирай с АГ и Ендокринолозите там.
http://www.zachatie.org/kliniki-po-sterilitet-v-balgariya

# 262
Чак пък дотолкова да не разбират? Нали FSH затова се изследва, за да се прецени ЯР. Няма как да не го знае това, нали? Много ми е странно цялото това нещо.

# 263
  • София
Чак пък дотолкова да не разбират? Нали FSH затова се изследва, за да се прецени ЯР. Няма как да не го знае това, нали? Много ми е странно цялото това нещо.
Решението е твое - имаш право да вярваш на тази лекарка, както и аз да се съмнявам в компетентното и мнение при твоите резултати.

# 264
Странно е меко казано!!!
Ако е наред тази стойност на ФСХ...защо от ЦАР тогава искат стойност до 12 ?

# 265
Здравейте! Ще съм благодарна за всеки съвет.
На 38г. съм. Преди седмица ми бе поставена диагноза мисед аборт в 9.3 г.с  и последва ревизия и т.н. Бяха близначета.. В 8 г.с. се видя пулс, но явно след това...Беше естествена бременност. Имам успешна бременост през 2015 г.
В търсене на причина за случилото се съм.
Едно от нещата, които ме притесяват е ЩЖ. Имам хашимото диагностицирано от 3 г, което следя с ендокринолог, но не ми е изписван хормон досега. В момента около зачеването ТСХ -3, фт3-4,6 (3,5-6,5) фт4- 12,2 (10-22), Анти тпо -900. Според ендокринолога всичко бе абсолютно ок за забременяване.
Контрола в 9 г.с. ТСХ -3,9, фт4-12. Друго не изсладваха. Според ендокринилога - всичко съвсем наред и да ида на контрола в 18 г.с. За съжаление не стигнах дотам..
Сега чета, че ТСХ трябва да е под 2...и си задавам въпроси. Възможно ли е това ТСХ и ЩЖ да са причина за миседа?
Ясно е че има и други неща за изследване.
Благодаря предварително!

# 266
  • София
Здравей, ALISCA, съжалявам за развоя на нещата при теб Sad
Да, за съжаление високото ТСХ е една от възможните причини бременността да не продължи. Консултирай се с опитен ендокринолог.

# 267
Здравейте, едно питане. Ако искам да отслабна, а имам съмнения, че наддаването на килограми може да се дължи на проблем с хормоните, кои хормони трябва да си изследвам и мога ли да отида в лаборатория да го направя директно или ще ми трябва преглед при еднокринолог и той да преценява и т. н. ?!

# 268
  • София
Здравейте, едно питане. Ако искам да отслабна, а имам съмнения, че наддаването на килограми може да се дължи на проблем с хормоните, кои хормони трябва да си изследвам и мога ли да отида в лаборатория да го направя директно или ще ми трябва преглед при еднокринолог и той да преценява и т. н. ?!
ТСХ, Т4, ТАТ и МАТ
Пролактин
Инсулин + Глюкоза, на гладно
Пусни ги всичките  на чист ден / напр. 10 ден от МЦ/
Не е нужно да имаш направление от лекар.

Ще чакам да пишеш Peace

ПП. На 1 стр. на темата са посочени и условията, прочети ги.

# 269
  • София
На 41 години съм. С ендометриоза. В момента имам и миомни възли. От единия яйчник почти нищо не е останало след операция.
От пролетта цикълът ми закъснява и при прегледи се оказва, че образувам функционални кисти – пиех Дуфастон.
Предпоследен цикъл – 26.08.2017 – много оскъден, по-скоро като кафяво течение.
Преглед на гинеколог 05.09.2017 – ще липсва овулация / няма доминантен фуликул. Предписани изследвания и Дуфастон. Като този път не пих Дуфастона, защото исках изследванията да са на чисто. Наложи се обаче да пия антибиотици за гърло и кафлица
Последен цикъл – 10.10.2017 – отново много оскъден, по-скоро като течение.
Изследвания направени на 13.10.2017

TSH   S        2.75       µIU/ml     0,27 - 4,2     ECLIA

LH   S             40.77       IU/L     2,40 - 12,60     ECLIA

FSH   S           70.52       IU/L     3,5 - 12,5     ECLIA

Prolactin   S     185.4       µIU/ml     101,76 - 487,60     ECLIA

Estradiol   S     5       pg/ml     12,5 - 166     ECLIA

Anti-Mullerian Hormone   S    0.025       ng/ml     0,097 - 2,96     ECLIA *

На преглед при гинеколог ще съм на 23.10.2017г.
Май всичко говори за менопауза? Или отново съм образувала киста, която не се е спукала?
Добре ли е да пия някакви хранителни добавки – четох за Витекс, М2 ТОН, Инофолик, Матрика, други?
Имам ли шансове за забременяване?

Общи условия

Активация на акаунт