ЮНЧЕТА 2017 г.

• 64 881
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Взехме швейцарски термометр на Microlife. Точен е, проверих го с обикновен термометр. Показва температура за 3 секунди. Наистина правя 3 измервания за да съм мигурна.
Не знам за дупето, то аз в подмишница не мога да премеря, а в дупето ще има голям рев. А и като се налага почесто измерване, то трябва да свалиш памперса и да бъркаш в дупето на бебето,  не ми звучи много удобно. Grinning

Особено когато е заспало със зор съгласна съм с теб и аз не бих го направила  Laughing, като знам после колко ще се проклинам. Иначе ние сме с Куико и ми е доста лесно да го меря, отчита също за секудни и ако искаш да ти покаже най-точната Т просто след като спре да пиука го оставяш още 2мин. и си готов, но почти никога няма разлика от отчетената 10сек. след слагането и тази от 2м., а и не е скъп в порядъка на 10-15лв. мисля че беше Simple Smile

# 106
Момичета, как сте след ваксините? Днес в 9 сутринта са минали 72 часа след шестивалентната и дрнбния пак е с температура. 37-37.1 и е леко ревлив. Вчера нямаше температура. Дали могат да се продължат подълго тези температурни реакции след ваксината?

# 107
Karjala,за температурата аз знам,че до 37.5 няма проблем.Но пък,ако нещо те притеснява не пречи да се консултираш с педиатър.
Момичета,официално имам най-ревливото бебе.От 3-дни не е спряла.Иии вече започна да слага всичко в устата си.Онзи ден я намерих да ръфа пелената,днес пък я оставих за 2-минути на спалнята до активната гимнастика,докато и забъркам млекцето,не знам как се е завъртяла,но я заварих да ръпа края на гимнастиката.
Не знам вече на какво се дължи този рев-нахранена,сменен памперс,измита,еее 5-минути е кротка и на 6-стата започва луд рев.Напрво в чудо се виждам вече 😞

# 108
Салли, и при нас смучене за завивки, пелени и пръсти е любима работа.
И при нас е ревливо послежните дни. Но отдавам го на ваксината.
Да не ви нткнат зъбите? Четох че може да се случи и след втория месец.

# 109
Karjala, ти беше замръзявала кърма, нали? Колко стара беше? Ще оставям бебето за 24 часа на края на месеца и трябва да подсигуря 7 хранения.Ако започна от сега да изцеждам и слагам в камерата, не би трябвало да е проблем,нали? Реално ще е точно на 2 седмици най-старата порция.

# 110
Да имам замразена кърма чак от 5 ден след раждане. По принцип издържа до 6 мнсеца. Вече няколко пъти се е налагало да размразявам. Преди да дам на детето я опитвам да не е развалена. Тази първата кърма, която замразих още оранжева на цвят, като коластра и сигурно по мазна от сегашното мляко. Тя кара малкия да ака след всяко хранене. Simple Smile

# 111
Момичета, които давате Адаптирано мляко, как преценяте колко мл и през какъв интервал да давате, моята беба е на 7 седмици , давам 130 мл готова смес, но ми се струва че не и стига, още яде на 3часа, през нощта - спи 6 часа. Търсих инфо, но попадам все на разнопосочна и много обща  информация.

# 112
Момичета, които давате Адаптирано мляко, как преценяте колко мл и през какъв интервал да давате, моята беба е на 7 седмици , давам 130 мл готова смес, но ми се струва че не и стига, още яде на 3часа, през нощта - спи 6 часа. Търсих инфо, но попадам все на разнопосочна и много обща  информация.

7 седмици по стандарт би.трябвало да даваш 120мл ......моята на 19-ти ще стане на 3 месеца и сега й давам 120мл ...понякога търси още,но давам водичка няколко глътки и е готова.Яде през 3 часа....вечер хапва към 9 или 10 и след това чак в 5.Сама си премахна нощното ядене.Всеки месец вдигаш по 10мл на адаптираното

# 113
Здравейте момичетаа  Hug , да ви съобщя че в Лидъл има намаление на бебешки дрешки от днес, след обяд таткото ще тича на там да се блъска редом с мамите  Laughing Laughing Laughing

Сали и на мен ми се върти в главата зъбки както казва Каржала, симптомите за зъбоникненето могат да се появят и 2-3м. преди да пробие зъбчето, но дано не е това да може да си починеш малко от коликите пък след някои и др. месец и това ще ни дойде до главите  ooooh! Laughing

Аз имам един въпрос към кърмещите мами, по колко пъти акат бебетата ви, от вчера малката ака почти на всяко хранене г/д 5-6пъти на ден и сега се чудя нормално ли е предвид, че от около месец сигурно си акаше по 2-3 пъти на ден? newsm78

# 114
Буу, и при нас акането е зачестено. Ония ден 5 пъти. Като ака се чува джиркането. Днес вече 2 пъти, а и ще има още. Има май и слуз, но повечето е жълто отколкото зелено. От често акане вече му се зачерви дупенцето. И аз се чудя за това често акане. И при нас рев, лигавене. Постоянно е гладен. Имам чувство че с тая ваксина са ми развалили детето. Не може да заспи. Ревепреди ядене, след ядене. Направо ужас. Взех днес дормикинд, не знам дали ще помогне. Може би и при нас зъби? Уж бърках в устата, но където не разбирам. Другото, да не е скок в растежа. Гледам в табличката точно 12 седмица пада.
А и самата аз се разболях, сигурно от кърменето ми е паднал имунитета и се е задействала някаква хронична инфекция, направила съм снимка и май е синузит.  Чак в петък съм на лекар. Сигурно ще ми изпише аб. Не знам как ще кърмя Sad  Направо ще се гръмна Misc Gun

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 13:41 от Karjala

# 115
Да се включа и аз - и ние  плачем след и преди храна, пъшкаме още по цяла нощ, акахме след всяко хранене, но като дам биогайа  - по 1 път солидно. Температурата си е 37 без да има ваксина, търка си с ръка устата, лапа си юмручето, мислех, че е рано за зъбките. Събужда се с плач и все мрънка. имам въпрос към дохранващите майки -  някой ползва ли  НА1 на Hipp - бузките са с обрив, питам се да не е от млякото, уж е хипоалергенно, но с много състъвки. Не са от топлината, вчера се оприщи по хладно пак. Всички ли давате по 2 капки вит.Д?

# 116
Давам по 2 капки Витамин Д и Hipp combiotik 1 .Също от скоро взе да си лапа ръчичките.Предстоят ни вторите ваксини и ми е тъпо.Докато ги бият плаче  и ми и много жално.

# 117
Триш, и ние сме така.
По своя ли приценка даваш Биогая? Питах нашата лекарка, тя ни е казала че няма нужда.  Sad
Давам сутрин по 2 капки витамин Д.

# 118
Здравейте мамчета,искам да питам тези от вас които са минали и на които им предстоят и двете ваксини ли сложихте? Ако отложихте едната коя се отлага и коя се слага? А тази която отложихте кога мислите да я сложите?
Аз мисля да отложим едната,че две наведнъж много ми се виждат.

# 119
Чета че някой отлагат,други не.Примерно на нас самите едно време наведнъж са слагали....смятам заедно да си ги слагам....а за другото-да е жива и здрава,друго не искам.

Общи условия

Активация на акаунт