ЮНЧЕТА 2017 г.

• 64 886
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Звездичка, ние сме сложили само една шестивалентна. Пневмококк после ще слагаме, но точно кога не знам, защото в края на месеца слагаме ротовирус. Нашата лекарка не слага 2 наведнъж на никой. В Русия е имало смъртни случаи с деца на които били няколко ваксини наведнъж. Така че по добре да отложите втората ваксина.

# 121
Не казвам кое е правилно и кое не...нито съм лекар нито съм много компетентна.....но в Русия някой умрял...в Китай също...на луната и там.Опасни  са ваксините...нека всеки прецени заедно с педиатъра,но така категорично да казваме кое е правилно ,някак не е редно.Всява се паника.Бъдете спокойни и говорете с педиатрите.Нека всички дечица да ги понесат леко тези пусти ваксини.

# 122
При мен два педиатъра посъветваха да разделим ваксините, така и направихме. Според мен е по-добре една по една. На нас ни предстои шествалентната, да видим в Бургас дали ще има доставка. От няколко дни бебка много се лигави, неспокойна е, когато заспива, търси биба, а като й я дадеш я пл'е и си лапа ръката - приспиването е по-тегаво. Днес имаше разстройство  - утре ще я водя на лекар.

# 123
Да попитам - вие само от едната гърда ли давате на хранене, или от двете? И още един въпрос към момичетата със секцио - как е белегът ви, мажете ли го още? Мен ме сърби.

# 124
Белега не го мажа с нищо. Няма смисл, той не се вижда под бельото. Simple Smile Тъмно розов е. За сега не ме сърбял.
Ана, как отличаваш често акане от растройство?

# 125
хубаво е, че при теб е розов, при мен си е още черен, явно малко съм мазала. Моята бебка ака често, док каза, че разстройство е да е много рядко, направо почти вода и днес беше така - вода. след това акане не е акала и чакам да видя дали е еднократно или ще има още. но разстройство е, когато е вода акото.

# 126
Хмм, аз пък знам че освен това трябва да мирише гадно и да е много зелено на цвят,като коприва. Защото и моя понякога доста течно ака, особенно, като изпие много вода. Ако бебето е само на кърма,топросто няма от какво да се сгъсти.
Дано само еднократно е било при вас.

# 127
  • иска ми се Варна през лятото
Здравейте, мамчета. И моята изака зелено, а още нямаме ваксина. А преди това имаше течни няколко пъти с много силни газове, но после и след двете беше по-нормално. На кърма сме и си мисля щото беше много горещо и на мене се е отразило. Слуз редовно има, ама тя си прави балончета постоянно и си лапа едната ръка й е любима.
 Аз сега ще купувам мазило за белега, че казаха след месец и малко закъснях, ама се мажа след баня с моите кремове.
Пъпчици се появиха много леки по краката, дали е от слънцето. Нашата ЛЛ засега не дава вит Д. Другия месец.
А още в началото ми викаше "Бебетата са шумни!", защото наистина спят и мрънкат все нещо, моята ръмжи и ъъъъка сякаш се е задавила и си оправя гърлото, а като кихне и казва иююююууул. Smiley Значи ММ и той още е бебе хаха

# 128
Karjala с рецепта за Биогайа  и Нipp комбиотик НА1 за дохранване  ни изписаха, от началото давах редовно биогайа, после спрях заради хомеопатичните капки за колики  и сега като поднових, започна да се изхожда по 1 път само,  не виждам да помагат, все пъшка и се гърчи. От това мляко надебеля - 5 500 стана на два месеца, а се роди 3. Лекарката каза, че прехранвам, а не е така. затова мисля, че е от млякото-какво ли няма в него... В началото имах кърма, но сега намаля и той се нервира , като не пуска лесно, както шишето, отказва гърдите. Започнах да цедя и да давам с шишето. Започнах да пия български чай -лактогонен,  на Hipp не ми помагат чайовете на гранули. През нощта пак цяла нощ се гърчи и пъшка, наблюдавах-не свива крачета, май ще се окажат зъбките-вади език и плези, лапа юмруче.   

# 129
Триш, какъв български чай пиеш? Аз се чудя да поръча Лактесса и на мен Хиппне помага много. Има повече ефект от Аспарагус Шатавари на Хималая.
Някой знае ли как се проверява, дали са никнат зъбки? Опитах да напипам нещо с пръста, на мястото на предни горни зъби май драска нещо, но не съм сигурна. Защото визуално с фенерче не се вижда нищо.

# 130
Лактогонен чай на Билек - български, на мен ми помага, препоръчаха ми го приятелки, на които също помага.  За зъбките - виждам, че са побелели венците, те още не растат, но явно дразнят, защото си търка ръката там като плаче. Не свива крачета като от коликите.

# 131
Мами, за гъбички, какво мога да взема за гъбтчки, за да не стигне при бебо през млякото?

# 132
Момичета, да ви попитам какво ви е мнението за домашно приготвени пюрета от сега за зимата когато ще захранваме, понеже вкъщи има градина и имаме доста пресни плодове и зеленчуци се чудя кой метод да избера дали да си замразя зеленчуци и плодове от сега за зимата и да ги правя на пюрета или да си ги направя на пюрета и да ги консервирам.
Също така кой плодове и зеленчуци са подходящи в първите месеци?, а и дали е удачно например карфиол или например ябълки да си купя от магазина и тях да си ги направя за зимата на пюрета, че всички знаем колко нитрати имат плодовете през зимата, не че и сега нямат, но може би са по малко  newsm78

# 133
Аз мисля че в купешки плодове и зеленчуци има повече нитрати от тези които са продават в бурканчета за бебета. Те уж са водят био. Обаче ако тмате от своята градина, мисля че не е зле да приготвите пюрета от тях. Същото така според нашата лекарка, първото се ввеждат зеленчуците, а после плодове, защото плодовете са сладки и повкусни, и след тях бебето може да откаже да яде зеленчуците.

# 134
Момичета, да ви попитам какво ви е мнението за домашно приготвени пюрета от сега за зимата когато ще захранваме, понеже вкъщи има градина и имаме доста пресни плодове и зеленчуци се чудя кой метод да избера дали да си замразя зеленчуци и плодове от сега за зимата и да ги правя на пюрета или да си ги направя на пюрета и да ги консервирам.
Също така кой плодове и зеленчуци са подходящи в първите месеци?, а и дали е удачно например карфиол или например ябълки да си купя от магазина и тях да си ги направя за зимата на пюрета, че всички знаем колко нитрати имат плодовете през зимата, не че и сега нямат, но може би са по малко  newsm78

Тази тема е много полезна за това как да замръзяване Simple Smile
http://m.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=19501

Виж какво имате в градината и замразявай в малки порции. Тиквичките са от първите в списъка. Нямам машина за вакумиране и затова използвам пликчета за замръзване на кърма Wink

Общи условия

Активация на акаунт