ЮНЧЕТА 2017 г.

• 65 531
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
И моя така-все иска на ръце и да обикалям, за да разглежда, като седна-ревне отново. От вчера е със някакво хъркане и затруднено /шумно/ дишане и трудно се храни, слагах 4 пъти физиологичен арзтвор от ампулите-не помага, сега чета за спрей стеримар, но пък имало опасни партиди с бактерии... Аман вече - опасни ваксини, опасни спрейове ... Karjala, ти май имаше подобен проблем, как се справяш с нослето и хъркането? Сложихме само 1 ваксина, решихме да ги разделим  за през 2 седмици, добре я понесе, нямаше температура

# 211
Аз само спрейове ползвам, и с баткото, и сега с бебето. Има хиляда вида, всичките са физиологичен разтвор - Стеримар, Маример, Тонимер и още много. Според мен са доста по-ефикасни от ампулите, защото влиза по-навътре.

# 212
И аз ползвам ампулки с физ раствор на Юриаж. Те имат и спрей с физ раствор специално за нослета на бебета. Правя така, слагам няколко капки в нослето и след 2-3 мин с обикновенна гумена помпичка изсмуквам. Като после с фенерче проверявам да не са останали секрети в носа. Нашите са предимно бели, лепкави.
Ваксина само 6 валентна сме направили и това е. Щото след нея дребния е получил хранителна аллергия и ад по цяло тяло. И сега не знам, кога ще слагами другите. Щото положението е тежко, а исках и Ротовирос да направим. Sad

# 213
Нашето носле е запушено някъде навътре, секрет не се вижда, но диша шумно и леко ръмжи. И аз ампулки ползвам, при всяко капване отварям нова, дали отворената може да се ползва повторно? След капването също няма секрет и няма какво да изсмуквам, навътре са нещата при нас. Обрив си имаме по лицето. вече ака на 3-4 дни, но акото е рядко. дохранвам с адаптирано през деня по 70 мл след кърмене, не зная обривът дали е от него

# 214
Аз ползвам след отваряне понякога 2 дни. Мисля че трябва да отидите при унг, ако проблема е вътре.

# 215
И при мен малкият не иска да спи през деня. Научих се бързо да връзвам слинг и вкъщи си върша задачите по този начин - нося го.
Ползвам физиологичен разтвор и помпичка. Понякога след процедурата пак хърка и явно е навътре секретът. Оправя се от само себе си.
Ако не минава няколко дни по-добре ходете на УНГ.

# 216
Благодаря за отговорите, а да ви попитам някой има ли сърбеж в ушите след раждането, надявах се да отзвучи, но продължава, люспички имам даже и се притеснявам да не предам на бебето нещо. Ще съм благодарна да ми препоръчате и добър ушен лекар, че не ми се е налагало до сега да търся такъв.

# 217
  • иска ми се Варна през лятото
И аз слагам маример, ама няма за чистене и хърка от три дена, киха, гледам, дигам я и стискам нослето да го раздвижя секрета, ама нъц. Спира за малко и после пак отнякъде отвътре прихърква, чак аз отварям моя. Мисля, че  е от вятъра, от промяната на времето, почнахме да се обличаме, събличаме, а и е хладно при къпането.
А след ваксината започна да редува кафяво и зелено ако. А от както е хъркането, само зелени аки има и започвам да се притеснявам. Дали не я простудих?! Щеше да тече нослето, нали? Да е от ваксината ефект?

# 218
Триш, това с ушите прилича на гъбички. Ходи в мц Хармония при др. Томов.

# 219
Момичета здравейте не съм писала скоро.

Преди седмица се върнахме от морето, изкарахме добре не уцелихме много хубаво време и общо плажа за тези три дни ни беше три часа  Laughing , но и на толкова бяхме доволни.

Днес сме на ваксина и на теглилки, но мисля да откажа двете ваксини нещо положението при нас от последните ваксини е много кофти, малката от тогава и се изостриха адски много коликите, ако въобще са колики и днес  ще си искам направление за гастро, защото нервите ми вече са на ръба вечерно време е кошмар... какво ли не ползвахме вече нищо не помага от 7 до 8, 8:30 вечерта се съдира от рев  Sad, аз от своя страна се усещам че вече най-малкя рев не ми понася по цял ден съм сама с малката и съм адски изнервена ММ е постоянно на работа сутрин от 6-7 вечер до 12-1 и направо лудвам  Confused ..
На всичко отгоре магарето сега се е научило и през деня като се събуди се занимава малко с активната гимнастика и с въртележката в леглото и след това надава един фалшив рев, на който като види че не обръщам особено внимание го превръща мигновенно в едно дране пищене и тръшкане само и само да я разнасям из стаите и в момента в който седна се почва наново, одеве толкова се ядосах защото и се спи и я гушкам да я приспивам наща мрънка и се тръшка оставих я да подере дупе и накрая я гушнах и започна да ми се унася в ръцете, е оставих я да се научи да заспива сама  Crossing Arms , не знам вече какво да правя с това дете то е рев то е чудо  Sad

На вас минаха ли ви коликите и какви капки давате, че ние онзи ден взехме Абоколикен, но от както ги давам се случва след ядене да ми върне на фонтан яденето, а самите капки ги плюе, защото не и харесват  #Crazy

# 220
Bo0o при нас е същото положение, нощно време пъшкане, денем рев. Преди да пишеш, мислех, че само моето бебе е ревливо-тук не се оплакват други мами. Вече реве и като го кърмя седнала-иска права да кърмя. Сутрин 20 мин в шезлонга се занимава сам и пак писва. Не зная дали са колики, или просто ревливо бебе.вие само на кърма ли сте? Аз дохранвам общо 200 мл на ден.   И аз през деня съм сама и не мога дори да хапна нещо, камо ли да отида до тоалетна-рев и това е. През деня спи само върху гърдите ми. Не зная как да се справя с това... За коликите давам коликинд, мисля че помага.Те имат малко алкохол -  с охота си ги приема и после с биберона за малко става кротък. най-добре се чувства, като го разнасям из стаите и оглежда-затова мисля, че не реве от колики. Казаха да сменя АМ за дохранване с Аптамил Комфорт или НАН Комфорт -някоя мама ползвала ли ги е, да ме посъветва кое да взема? ХИП Комфорт не се намирал.

# 221
Здравейте,
Нашият мъник също в началото беше с много силни колики и даваме Колийф и Лефакс, определено доста помогнаха, но и млякото което пие е Хип Комфорт ( дават го за проблемни коремчета и бебета с колики)
Успех🤗

# 222
Всички казват, че след третия месец изведнъж се оправят. В това ми е надеждата, но едва ли. Просто си зависи от детето, племенницата е 10 по-голяма и е ангелче. Даже няма силен глас да реве Simple Smile Моят разбойник е супер гласовит и ако не го разнасяш край. Вече много започна да ме боли кръста и трябва да отделя време за масажи.
Явно ваксините повлияват на почти всички бебета негативно Sad Малко ги отложихме, но другата седмица трябва да се бият... Sad

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 21:31 от Adi_abk

# 223
Ох момичета, днес бяхме на консултация е крайно съм разочарована от себе си, малката зорлем е наддала 4,950кг. на 3 месеца  Confused , порансла е с 2см. и педиатърката се очуди че главата и била големичка, което не знам какво значи, но нищо повече не изкоментира.

Е вече сме на смесено хранене след всяко кърмене додавам по 30мл. Фризовом, заради това че повръща след кърмене, както и уж щяло по добре да и се отрази на коремчето за коликите, та тая надежда наистина да е така, в последно време за всичко което ми кажат че ще и облекчи коликите се хващам като удавник за сламка и ефект няма  Tired . Чудя се има ли такива от вас то вярно е малко отживелица и бабини деветини, но вече до толкова съм избушила че на всичко се връзвам имало някаква жена която бае против колики някой да знае подобно нещо и дали има ефект изобщо  newsm78 ?

Иначе другата седмица сме на гастроентеролог да видим и там какво ще кажат смятам по задълбочено да разнищя въпроса за дохранването.

Триш и при нас положението с разнасянето от стая в стая е отврат днес бяхме на гости при нашите е сестра ми която умира за малката се предаде накрая  Laughing , то няма такъв инат от 1 на обяд до 11 вечерта предрема точно 2пъти за по 15мин.  ooooh! , накрая я изведохме на двора и започнахме да и правим панорамна обиколка и зорлем предрема  Laughing

Такива работи се случват при нас иначе като изключим мрънкането от коликите и от това да се разнасяме навсякъде сме си доста жизнени гукаме, смееме се с глас, обожаваме да сме голи, обръщаме се вече от корем по гръб е мързи ни още да си държим главата изправена, но няма пък и за това да се ядосвам важното е че я държи и я крепи като е в ръцете ми почти не я придържам  Heart Eyes

# 224
Здравейте, ние колики вече нямаме,  но носенето на ръце и обиколките из стаите са ни в програмата. Заглежда се в активната гимнастика, но не повече от 10 Мин. Най-обича разходка в парка, тогава спи спокойно в количката.
Иначе ваксини още не сме слагали, понеже е с тежък дерматит по лицето (което мислех за бебешко акне). Давах хипоалергенно мляко, но от него яко повръща. Сега боря проблема само с козметика.
Някой може ли да препоръча детски дерматолог в София?
Иначе на 2м й дадоха ротавирусната ваксина. Беше 5100 гр, 60 см Relaxed. Храня само с АМ на Хип.

Общи условия

Активация на акаунт