ЮНЧЕТА 2017 г.

• 65 551
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
Като ви чета момичета, получава се децата почват да спат цяла нощ след захранване?

# 286
Cvetno_cvete ние сме на 5 хранения ооот 3тия месец, като едно вече е изцяло заместено 3ти ден от пюре. Супер за плуването. Дано се хареса, защото наща учителка каза че като стават по-големи и запопват да капризничат и е по-трудно.

# 287
Ние от 2рия месец спим цяла нощ. Късметлийка съм 🤔
Като ви чета момичета, получава се децата почват да спат цяла нощ след захранване?

# 288
Ние от 2рия месец спим цяла нощ. Късметлийка съм 🤔

И ние от тогава

# 289
Здравейте, моля споделете как захранихте? Моята буба става на 4 месеца другата седмица и педи препоръчва да започвам следобед със сок от ябълки.....

# 290
Лелеее не съм влизала два дена вие цяла страница и отгоре сте изписали, не беше се случвало отдавна  Laughing ..

Та почвам подред да коментирам, за фейсбук ползвам го и пиша там, но не искам да спираме да контактуваме тук, все пак Мамата ни събра  Hug..

Спането през нощаа, амми какво да ви кажа последно яде в 7:30-8 вечерта и 9ч. заспива, буди се към 3-4 сутринта да яде и след това спи до 6-7ч.
Със захранването стигнахме до картофа  Laughing бавно, но славно вкарала съм тиква, ябълка, оризова каша и картоф.
Маменцето моята схема за захранването е БЕЗ СОКОВЕ излишно ще раздразниш лигавицата на стомаха и ще си докараш колики на главата.
Започни с тиква, картоф или морков в началото давай по 2-3л. втория ден по 5-6л.  и третия колкото му се яде, аз така правя.
Винаги давай  нова храна сутрин или на обяд, да може да имаш време да проследиш за алергична реакция.

Ние нямаме заместено хранене и все още си ядем на 3ч. ако се успим през 4ч. най-много.
А зъбитее не ми се коментират, изтеглих късата клечка с коликите и до края на 3тя месец беше рев до небесата, та май и зъбите няма да ни подминат да изкарат леко, плаче на сън, мрънка, пищи и ръмжи през деня дори и плаче.
За момента мажа с Калгел и има ефект, но когато много я дразни не помага особено, гледам да давам охладени гризалки облекчават я.

# 291
  • Германия
Здравейте, моля споделете как захранихте? Моята буба става на 4 месеца другата седмица и педи препоръчва да започвам следобед със сок от ябълки.....

Включвам се малко ни в клин ни в ръкав, но моля те не давай сокове на толкова малко бебе. Няма никаква нужда и полза от тях, а могат да й раздразнят стомахчето. Ако кърмиш, можеш да изчакаш до 6 месеца, ако е на АМ ако искаш можеш да започнеш по-рано, но тогава започни със зеленчуково пюре - морков, бял морков или пащърнак се препоръчват за първо пюренце.

# 292
Аз съм в лек потрес от ФБ групата и предпочитам тук. Simple Smile
Аз още не съм започнала със захранването, ще изчакам 5 навършени месеца, както направих с големия ми син преди 3 години. Тогава педиатър ме посъветва да започна със зеленчуково пюре на обяд, от 1-2 лъжички постепенно да ги направя цяло хранене за 10тина дни и така да заместят обедното. На следващия месец да въведа месни пюрета за обяд и каша за следобедно хранене.
Миналият път започнах с картоф и морков, обаче така добре се запече синът ми,че още го помня Simple Smile, затова сега с малкия ще започна сигурно с пъщарнак. Морков, тиква - те са сладки и ако се започне с тях, има риск бебето после да не иска по-горчивите. А сама по себе си тиквата не е и особено хранителна, така че няма да е пълноценно храненето ако е само тя.

# 293
Бууу, как разбра че зьбките правятпроблем на бебето? Имате ли подути венци или някакви други признаци? При нас сьщо реве при заспиване и през ноща мрънка, но венците са ок.

# 294
Бууу, как разбра че зьбките правятпроблем на бебето? Имате ли подути венци или някакви други признаци? При нас сьщо реве при заспиване и през ноща мрънка, но венците са ок.

Мила подути са много, но разбрах като след всяко мазане  с Калгел спираше да мрънка и реве и се успокояваше, но когато я боли много и Калгела не помага  ooooh!

# 295
Karjala, моята спи от 22 до 5:30, яде, будува 30 Мин и доспива до 8:30.  на АМ сме, пие по 200 мл в 9:30 и явно се засища, освен това будува от 18 до 22. Евентуално дремва към 20ч за 20 Мин и се уморява.

# 296
Аз започнах на 5 месеца без малко да захранвам.Дадох картоф,тиква и морков.Давам по 3 дена.Няма да давам въобще сокове,поне до 11 месеца,ако не и повече....така съм решила.По-добре плодово пюре и вода да си пийва.Така съм решила.Усетих с пръста като опипвам нещо което драска и предполагам,ме е зъбче.Една вечер се случи да плаче насън и си мисля,че може да са зъби.Ако може да препоръчате гел и да кажете дали има смисъл да мажа.За друго не се сещам.Лека вечер и поздрави ня всички.

# 297
Аз започнах на 5 месеца без малко да захранвам.Дадох картоф,тиква и морков.Давам по 3 дена.Няма да давам въобще сокове,поне до 11 месеца,ако не и повече....така съм решила.По-добре плодово пюре и вода да си пийва.Така съм решила.Усетих с пръста като опипвам нещо което драска и предполагам,ме е зъбче.Една вечер се случи да плаче насън и си мисля,че може да са зъби.Ако може да препоръчате гел и да кажете дали има смисъл да мажа.За друго не се сещам.Лека вечер и поздрави ня всички.

Цвете, при нас Калгела успокоява, Пансорала не ни действа, а когато много я боли нищо не помага.
Давай охладени дъвкалки облекчават, ако се случи много да го боли по малко Панадол може  Hug

# 298
И аз ще позачакам със соковете. Засега сме само на зеленчук. Попитах онзи ден докторката за плодове и каза да чакам. На 30ти сме на преглед и ще разпитам по-подробно.

# 299
Педиатърката въобще дума не ми е казала за храненето Grinning по усет я караме.

Благодаря Боо....ще взема един калгел да имам вкъщи за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт