Искам да кажа ... (133)_31.07-06.08

• 53 830
  • 942
  •   1
Отговори
# 135
Яна, аз си мислех, че е имало годеж, а вие сте отметнали и сватбата! Браво!
Али, веднага да се намушкаш в следващия морски пейзаж!

# 136
  • Euskal Herria
Ооо, и годеж имаше, както си е по правилата. Даже зет ми ме беше привлякъл като съзаклятник, когато планираше как да направи предложението за брак. Сватбата беше хубава и весела, с много положителни емоции. Малко като в приказките - три дни яли, пили и се веселили. При нас бяха два дни. Е, пристрастна съм, но всичко, което децата искаха, се получи точно така, както го бяха планирали; без изцепки или грозни постъпки. И гостите останаха доволни и много се забавляваха. Имаше музикални поздрави за многоезичната компания - за всяка националност по нещо тяхно. На чужденците им бяха интересни нашите ритуали, оживено коментираха и се включиха във всичко. Щом и хоро проиграха... с такъв ентусиазъм усвоиха стъпките и не седнаха и за миг. Дансингът не оставаше празен.

# 137
  • Ямбол
Ей, ужасни сте. На 98% взех решение да отида пак. Ще изтърпя съжителството със свекървата, но пак ми се доходи на море.
Много хубави снимки видях, а още колко пропуснах...
Яна, честито тъщенство. Да са щастливи младите.

# 138
И аз като Мари мислех, че е годеж. Какъв е по народност зетя, Яна? Хубава булка Kissing Heart

# 139

Янче, много щастие на младото семейство.

Решила съм да правя тия дни тирамису.Ще ида да търся рецепта в книгата.И оплаках ли се, че утре съм на работа да оценявам учебници бляк

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 15:41 от Ekatеrina

# 140
Много хубаво семейство сте, Кате! Simple Smile

# 141
Много сте хубави, Кати! Тирамису мога утре да ти напиша, сега от телефона не ща Stuck Out Tongue Winking Eye

# 142
Кате, страхотно семейство сте!  bouquet

Яна, много хубава булка! Не се видя много младоженеца на снимката Simple Smile
Каква националност е?

Тази седмица от четвъртък до 14ти Август ще почиваме с щерката и ще готвим нещата за учебната година.
 Оправих си нещата другата година да почивам през юли и август и не ме свърта от радост!

Обожаваме у нас Тирамису.
Правя го често по поводи.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 19:03 от Анонимен

# 143
Много обичам тирамису, но не правя често. Занимавка си е.
Правя го по тази рецепта:

Скрит текст:

250 г бишкоти
    1/2 кг маскарпоне
    150 г захар
    6 жълтъка
    3 белтъка
    150 мл. марсала
    100 мл. кафе
    30 г какао
    1/2 ч.л. сол

Белтъците (3 бр) се разбиват със солта (1/2 ч.л.) до получаването на гъст сняг. Тя се покрива с фолио и се поставя в хладилника.

В друга купа се разбиват жълтъците (6 бр) със захарта (150 г) до побеляване. Щом се получи гъста и бледа смес, се добавя маскарпонето (1/2 кг) и се разбърква бавно и внимателно с тел. Към получения гладък крем се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се внимателно с шпатула, като се бърка само в едната посока, за да не се загуби обема на сместа. Тя се завива с фолио и се поставя в хладилник за десетина минути.

През това време се приготвя сместа за напояване на бишкотите. За целта в дълбока чиния се смесват марсалата (150 мл.) и горещото кафе (100 мл.). В тази течност се потапя за секунда и от двете страни всяка бишкота. Подреждат се в тавичка, така че да покрият дъното. Напоените бишкоти се заливат с част от крема, той се заглажда с лъжица и следва отново ред напоени бишкоти. Това продължава до изчерпване на количествата, като е важно десертът да се завърши с крем.

Тирамисуто се покрива с фолио и се поставя в хладилника за час. След това се изважда и се

Класическо тирамису, или поне така се води.

# 144
Благодаря ви за милите думи Hug
Обожавам тирамису и ще правя за пръв път, че ми се търкалят едни бишкоти.Утре ще накупя другите продукти.

# 145
  • Euskal Herria
Кате, много сте хубави!
Зет ми е българин, даже сме от един град, но там се запознаха. А приятелите им (състуденти) са от различни държави,  обаче ги уважиха на този ден. Някои дори използваха идването си за сватбата, за да направят екскурзия и из България.

# 146
Mале,мале,темата става все по-хубава.Нагледах се на родни красоти и хубави лица.
Мари,благодаря за инфото,смятам да купя повече масла.Запалила съм се да правя сапуни.Дано си харесам някои неща за подаръци,за тук.

# 147
  • Бургас
вижда ли се ?

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 22:08 от lina_bs

# 148
Хубави снимки висях, всички са чудесни.  Simple Smile

При мен изписа грешка и не вога да кача от телефона.  Но не е голяма загуба. Simple Smile

# 149
Лина, аз виждам снимката. Сладка кукла с кукуригу. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт