Искам да кажа ... (133)_31.07-06.08

• 53 435
  • 942
  •   1
Отговори
# 750
Контесо, гуш. Дишай.  И това ще мине.

# 751
Контеса, сега разбрах, че сте имали злополука, много ми домъчня за малката. Да минава бързо и дано не се случат нещата, от които се опасяваш.

Гледахме един филм с Катрин Хийгъл, не че беше лош, ама много американски, от средата се знаеше кой какво.
Та не знам дали го препоръчвам, за убиване на време бива "Unforgerttable" се казва.

# 752
Контеса, не успях да прочета, но ви желая всичко хубаво и най-вече да се успокоиш, защото и детето ще се чувства по-сигурно и добре, когато ти не си напрегната.

Благодаря за мненията. Съвпадат с моето мислене.
Мари, отрази ми се на семейството, малко след това се разделихме. Сесили, не съм очаквала нищо, просто си мислих, че близките хора са за това, да се подкрепят. Просто, когато аз се разделях със съпругът си, те се покриха тотално.
Аз се обаждах от време на време да чуя как са, но в един момент спрях, защото излиза като натрапване. Вчера се замислих, че от три месеца не съм звъняла, а и те на мен, с изключение на веднъж, когато имаше нужда от помощ единия.

Просто се замислих, че трябва да загърбя отношенията, а ми е болно, защото това са единствените ми близки уж.

# 753
Скрит текст:
Контеса, не успях да прочета, но ви желая всичко хубаво и най-вече да се успокоиш, защото и детето ще се чувства по-сигурно и добре, когато ти не си напрегната.

Благодаря за мненията. Съвпадат с моето мислене.
Мари, отрази ми се на семейството, малко след това се разделихме. Сесили, не съм очаквала нищо, просто си мислих, че близките хора са за това, да се подкрепят. Просто, когато аз се разделях със съпругът си, те се покриха тотално.
Аз се обаждах от време на време да чуя как са, но в един момент спрях, защото излиза като натрапване. Вчера се замислих, че от три месеца не съм звъняла, а и те на мен, с изключение на веднъж, когато имаше нужда от помощ единия.
Просто се замислих, че трябва да загърбя отношенията, а ми е болно, защото това са единствените ми близки уж.
Твърде трудно решение, което ми предстои да взема и аз. Знам, че отлагането само ме терзае и натоварва.
Преди години имах две приятелки с проблеми, за които бях най верният човек, на когото могат да се доверят и оплачат. Едната с проблеми в семейството, другата с приятел. Сега вече не сме приятели, защото при втората аз съм била част от миналото/има си нов приятел/ и искала да скъса с него и нищо да не ѝ напомня за това време.При  семейната нещата се оправиха уж и няма нужда да мрънка на някой.
Кой се интересува от човек с проблеми и може да слуша с часове мрънкане? Само според мен истински приятел, но когато този приятел има проблеми, къде си ти? Вече и аз не звъня, не се натрапвам, но с роднините нещата са и по сложни.

# 754
Аз си направих анализа и смятам, че няма да се опитвам повече. Те сега и двамата имат връзки и са щастливи. Явно и те не искат да мислят за миналото.

# 755
      Искам да повдигна един деликатен въпрос.

Докъде стига приемането на хора с увреждания, особено такива, за които нямаме яснота.

Вчера чакам сина си пред басейна.Редът е такъв, че всяко дете е в група при определен треньор и в определен час,но последите седмици се пообъркаха нещата заради др.ангажименти на треньорите.Докато чакам, гледам една дама навиква едно момче, а то плаче.Ама по- високо от мен, предполагам най- много на 13г, защото са такива групите.Оказа се, че си е сбъркало групата, нормално с оглед ситуацията.Дамата не зная каква е, нещо в ръководството, иначе много фин човек.Тя не даваше детето да влиза, но очевидно не само заради грешката.Отиде при касиерките и почна да обяснява, че не може като го няма неговия треньор да рискува,  СТРАХУВВАЛА се за децата, тук имало деца и кой щял да отговаря.Вчера какви золуми имало, тска де стана ясно, че вчерашния ден детето правило някакви поразии.

Докато го съжалявах, в един момент ми се сви сърцето, защото синът ми е  или на излизане от басейна с групата си или в съблекалнята. И срам, не срам ми се прииска да не го пускат.Но в крайна сметка го пуснаха и почнаха да коментират"То, горкото не е виновно, ама и ние отговаряме за деца"

Какво точно му имаше, не мога да кажа, но видимо -имаше проблем.Някаква родственица го водела и вземала с кола

Уча сина си да е милозлив, в училището има деца с увреждания, но физически.Той самият е много чувствителен.В случая, който така и не разбрах какво точно се е случило, не съм сигурна че на мястото на управителката бих постъпила по др. начин.Понякога имам чувството,  че близките на хора с увреждания също губят мярка.Например, в случая може би близките на детето трябваше да са неотлъчно край басейна, а не само да го водят- вземат.

Само да кажа, че очевидно не ставаше въпрос за просто палаво дете или невъзпитано, но не искам да давам оценъчни квалификации,  не съм лекар.

# 756
Светкавица, не ми стана много ясно от поста ти какво точно се е случило и какво питаш.
Аз смятам, че всички деца имат право да влизат в басейните по някакъв ред. Не мога да си представя и финна жена да навиква дете.
Какво му е било на това дете? Не се е държало адекватно ли? Лошо е ако не е имало придружител и треньор.
Иначе, не виждам причина да не си пуснеш твоето дете.

# 757
Аз си направих анализа и смятам, че няма да се опитвам повече. Те сега и двамата имат връзки и са щастливи. Явно и те не искат да мислят за миналото.
В грешка си! Просто в момента нямат нужда от теб.
Добро утро!
Светавица, учила съм много неща за "различните" деца и възрастни. Лично за мен, ако някой човек е с "проблем" е добре да се придружава от възрастен, който да съдейства. Хем чуждите да не се страхуват да комуникират с него, хем самият различен да се чувства по- сигурен. Отделно никога не се знае кога ще се случи нещо непредвидено(примерно епилептичен припадък) и ще се очаква близките да са най- информирани как да се постъпи в такава ситуация.

# 758
Преди няколко години решихме да направим среща на отчетната тема. Едно от момичетата живееше в Канада, и се разбрахме да  преведа капаро и за нея. В банката пиша моя ник и нейния-Гад чевръста. Момичето веднага ни разконспирира, че сме от бг-мама. Страхотни хора пишеха в отчетната ни. Или са се отказали от форума, или са си сменили никовете и им загубих дирите.
И за добро утро- най-добрата версия на Деспасито.
Малката откакто се върна от академията само това пее- Деспасито, аз обичам да ям борито, докато се къпя във корито  Joy
https://www.facebook.com/summerguitaracademy/?hc_ref=ARQZaVbnwvu … gnG_8t5QppOAnJoxo

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 10:32 от Cилвия

# 759
Изпуснах темата,  нямате изчитане. Сложих едно пиле да се вари, ще го ядем студено с червен пипер.

# 760
Добро утро на всички.
Искам да кажа, че за себе си съм решила, че ако един приятел ти е  приятел само когато има нужда от теб не е приятел. За съжаление преди няколко години така си проверих едно уж вечно приятелство, ама само за мен май е било такова. Оттогава си имам едно наум и подхождам с повече разум в отношенията с хората а не с чувства.
Днес е ужас горещо още от сутринта. Пак ще стоим като затворници вътре цял ден.

# 761
Светкавица,  в БГ 90% от хората не знаят как да реагират и да се държат с хора с увреждания, независимо какви.
Родителите също невинаги съдействат.
Ако има опасност това дете да буйства, нарани себе си или друг, то присъствието на близък смятам трябва да е задължителен.

Относто прекъсване на отношения...независимо дали се касае за приятел или роднина, аз съмнения нямам.
Кръвната връзка не прави някого привелигирован и ако се държи неадекватно, наранява ме поведението му и ми причинява стрес...до там е.
Вече нямам желанието да си губя времето с тотални егоисти и социопати...ако ще и роднини да са.

# 762
Добро утро!
Ние вече сме натоварени в автобуса за Търново. Голям късмет, че бързо се прикачихме и имаше места. Женичката на гишето ми усмисли деня, като ме попита ученически ли да са билетите 😂
Сега остава да се занесем благополучно до в къщи и да се заема с приготовления за гостите довечера.

# 763
Нямах идея, че все още има ученически билети.

# 764
И аз. Отдааавна не съм се интересувала 😁 Но явно има, защото жената все пак такива ми даде, въпреки, че и казах че съм на 30 😂 4те спестени лева са нищо пред инжекцията на самочувствието ми Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт