Професионални серии за коса - тема 115

• 97 402
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Така. Да дам мнение за лилавия Pro fiber. Косата ми е боядисана, черна, дълга до кръста, гъста, но с фин косъм. Редовно термично обработвана. Първия ден след измиването ми беше много плътна и тежка, къдриците(едри вълни) ми паднаха доста бързо още същата вечер. На другия ден косата ми беше утежнена и слепнала за главата със скалп готов аха-аха да се омазни 😃 Бях измила с Ш и М. После термото беше steampod на loreal professional и вълни направени със същата преса. Определено ми идва тежка, както между другото и moisture и moisture intense балсамите на алтерна, които също имам. Може би трябва рядко да ги използвам? Някакви идеи как да ми влязат в употреба? 😃 За сметка на това зеления pro fiber ми се отразява много добре. Протеинов е за мен. Косата ми си стои гъста и лека с него. (Имам Ш и М). Обмислям да си направя зелената терапия в салона и евентуално да си купя и ампулите за дом употреба. Колебая се м/у тази терапия и новите на serie expert персонализирани.
Относно elixir ultim на kerastase, пробвала съм маската - ако повторя на две измивания ми утежнява косата.
Топ продуктите на това лято освен зеления pro fiber са ми синият такъв - Ш и Б, както и слънцезащитния Ш и Б на keune.
Между другото, от боята на keune не съм доволна, много бързо ми падна. Мисля да се върна към matrix или inebriya ice cream, която много ми допада откъм резултат трайност + супер блясък.

# 226
  • Варна
 Нанасяй маската само по дължините и ползвай с корав протеинов шампоан. Това си е жива терапия поне според мен. Не е за постоянно ползване. Правя я веднъж месечно преди боя и то след миене с ДПШ. Косата ти очевидно е в добро състояние и няма нужда постоянно от толкова силен продукт.

Алтерните по същия начин протеинов шампоан и след това балсамите-те са си живи маски.

# 227
Нанасяй маската само по дължините и ползвай с корав протеинов шампоан. Това си е жива терапия поне според мен. Не е за постоянно ползване. Правя я веднъж месечно преди боя и то след миене с ДПШ. Косата ти очевидно е в добро състояние и няма нужда постоянно от толкова силен продукт.

Алтерните по същия начин протеинов шампоан и след това балсамите-те са си живи маски.

Ще направя така. Вместо Ш от серията ДПШ, който при мен е най-обикновен Ш за няколко лева, но добре ми почиства косата и скалпа. Явно не трябва да си купувам шампоаните от тези серии. + ще ползвам, както ме посъветва рядко.

Между другото някой ползвал ли е ексфолианта за коса на matrix sugar srub?

# 228
printezata, благодаря за съветите Simple Smile))) ползвам цимент термик, пресата гледам да е веднъж седмично, не се боядисвам, така че си мисля, че може би накъсването идва от това, че много съм се напротеинчила и косата ми става дървена и трудна за разресване, не мога свободно да прекарам пръсти през нея, така че сега ще понаблегна повече на балансирани и хидратиращи продукти, пък да видим:) чудя се просто коя маска да си взема, хем да оправя положението, хем да не ми отежнява.

# 229
printezata, благодаря за съветите Simple Smile))) ползвам цимент термик, пресата гледам да е веднъж седмично, не се боядисвам, така че си мисля, че може би накъсването идва от това, че много съм се напротеинчила и косата ми става дървена и трудна за разресване, не мога свободно да прекарам пръсти през нея, така че сега ще понаблегна повече на балансирани и хидратиращи продукти, пък да видим:) чудя се просто коя маска да си взема, хем да оправя положението, хем да не ми отежнява.

Съветвам те ако нямаш четка tangle teezer да си набавиш. 😃

# 230
Имам тази Зелената на макадамия, доволна съм Heart Eyes

# 231
  • Варна
 Шампоаните и от трите серии спокойно можеш да ги ползваш с хидратираща маска след това всичките са протеин до балансирани,но явно при теб протеин върху протеин идва в повече и не само при теб де и аз съм така доста често.

Аз пак ще похваля маската на Епруваж....От няколко седмици ме беше налегнал косопад и то прогресиращ. Спрях всички други глезотии и мия само с енергизиращия шампоан на Давинес скалпа,дължините с изглаждащия епруваж и слагам маската,половин ампула на Алфапарф след нея. Вчера на поредното миене паднаха нормалните 5-6 косъма амин  baby_neutral. Пак ме спаси и си изпроси подновяването  Laughing. Косата ми е страхотна ,а поне 6-7 поредни пъти значи около 3 седмици ползвам само нея.

Мария,ако не можеш да прокараш пръсти през косата си баш си се напротеинчила  Joy. Я направи един еластисайзър  Wink и после измий с Алтерна Интенз.......и сподели резултата.

За tangle teezer съм съгласна за толкова дълги коси са задължителни. Аз все още се помайвам и го карам с гребен на Макадамия  Laughing ама и косата ми не е чак толкова дълга и няма нужда от толкова ресане. След оформяне с Ровентата два гребена и малко масло я правят перфектна.

# 232
Принцеске, как е енергизиращия Ш на давинес? Не съм ползвала техни шампоани, но съм влюбена в балсама им за дълга коса melu. Прави ми плътна косата без грам да утежни и хидратира перфектно. Обмислям и покупка на маската им nounou.

# 233
  • Варна
 Ами как е  newsm78-противокосопаден шампоан  Laughing. Малко остъргващ и не до там добре миришещ,но върши това,което трябва. Ползвам го само за скалпа и то с лечебна цел.

# 234
Ами как е  newsm78-противокосопаден шампоан  Laughing. Малко остъргващ и не до там добре миришещ,но върши това,което трябва. Ползвам го само за скалпа и то с лечебна цел.

Имам предвид добре ли почиства скалпа и предотвратява ли омазняване?

# 235
Искам да попитам шампоаните на милк шейк подходящи ли са за 9 годишно дете?
Моя позната ги използва за дъщеря си и моето детенце е впечатлено от аромата и иска същите,но не знам дали са о.к.

# 236
Някой, който е ползвал Kerastase Elixir Ultime шампоан и маска може ли да ми каже дали са хидратиращи и как се отразяват на косата му?
Блаходаря предварително!  bouquet

# 237
  • Бургас / София
Елексир Ултим не са силно хидратиращи. Маската е една идея по хидратираща 🙂

# 238
cityofangels кажи кажи по-подробно за маската Simple Smile и аз много и се чудя, уплътнява ли, напоява ли добре, смачква ли обема?

# 239
На предната страница писах за elexir ultime. Лично на мен ми смачква обема.

Общи условия

Активация на акаунт