Професионални серии за коса - тема 115

• 97 378
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • Велико Търново
Благодаря ви за насоките, РуСа-Мамма и принцеска bouquet Със сигурност не съм се отказала от пробването на най-различни варианти - ще се постарая да поддържам колкото е възможно по-дълго време добър вид на косата, независимо от наследствения фактор. Наистина, няма гаранции, че като ползвам дълго профи козметика, не допускам грешки...в интерес на истината, в началото, косата ми се преобрази -стана витална, гъвкава, от години вече нямам цъфтежи и накъсване, но ето че дойде момент, в който състоянието започна да се влошава. Мила съм се и само с шампоан - безсулфатен, без натоварване с други продукти - още по- разхвърчана става. Правила съм изследвания, всичко ми е ок.
Ще ви пиша дали има резултат, за да е от полза и на други с моя проблем/макар, всичко да е индивидуално Wink

# 286
Момичета, може ли малко отзиви за маската орофлуифо, тази с блестящите частички, все още съм в търсене на хидратираща маска, която да не е прекалено силна..

# 287
А относно "чудесата" на продуктите и това, че на всеки се отразяват различно, си има просто обяснение-зависи от какво е съставена маската/балсама. Зависи какво е състоянието на косата.

В последно време ми е изключително скучна темата, защото нищо не можеш да научиш, ветераните ги няма, а тези, които вече плуват добре в тази тема, дават твърде неточни насоки. Никой не визирам, говоря по принцип Simple Smile
По-скоро имам предвид че на кожата (на корена) влияят различно.Един има непоносимост към едно,друг към друго.Няма гаранция че това което ползвам аз,ще понесе на някой друг.
Иначе Да  Peace зависи и от състоянието на косъма в момента.
"Подхранване" се е наложило като термин от производителите и ние си го ползваме. Кой какво значение влага в тази дума вече е друга тема.Като напишат "съдаржа екстракт от това,редки съставки от незнам си къде си" .... как да не ти стане хубаво и да се излъжеш да си го купиш  Mr. Green Нали това е целта.  Laughing

За неточните насоки не знам какво имаш предвид, аз ако трябва да си опиша цялата система-няма да ми стигне половин тема.Я се опитай да кажеш на някой начинаещ че трябва да изръси 200 лв. като за начало и без гаранции  Laughing Сърдят се.Като кажеш че само с ш. и маска не става,пак се сърдят  Laughing Laughing
От друга страна аз съм с изрусен косъм и грижите са едни,
детето може и само по ш.да мине,нормално е,една здрава коса не се нуждае от толкова много продукти.

# 288
  • Пловдив
Здравейте, с боядисана (кестенява) коса съм, третирам я с преса 2 пъти в седмицата. Имам нужда от съвет за подходящ шампоан и маска. Мисля да взема и еластисайзъра на Philip Kingsley. Иска ми се да не изсушава скалпа, защото ми се случва с някои шампоани. Също така да не се сплесква обема.

# 289
  • Варна
Момичета, може ли малко отзиви за маската орофлуифо, тази с блестящите частички, все още съм в търсене на хидратираща маска, която да не е прекалено силна..
Орофлуидо е точно такава маска Peace Омекотява, разплита и ухае невероятно, не утежнява дори да се сложи повече поне при мен Peace

# 290
tedi133, благодаря много, значи ще се купува:d

# 291
А някоя от вас ползвала ли е протеиновите терапии на Matrix. Загледах тези продукти

https://www.enzo.bg/matrix/total-results-miracle-morpher-kick-up/

https://www.enzo.bg/matrix/total-results-pro-solutionist-vzstano … i-tretirana-kosa/

но за съжаление не намерих никъде обсъждане точно за тях.

Имам ужасно накъсана и изгорена коса но освен от пострижка се нуждае и от много подхранване и грижи. Редовно правя маслени маски, но не са достатъчни. За съжаление нямам възможност да използвам скъпите серии за коса които тук често се коментират.

# 292
А някоя от вас ползвала ли е протеиновите терапии на Matrix. Загледах тези продукти

https://www.enzo.bg/matrix/total-results-miracle-morpher-kick-up/

https://www.enzo.bg/matrix/total-results-pro-solutionist-vzstano … i-tretirana-kosa/

но за съжаление не намерих никъде обсъждане точно за тях.

Имам ужасно накъсана и изгорена коса но освен от пострижка се нуждае и от много подхранване и грижи. Редовно правя маслени маски, но не са достатъчни. За съжаление нямам възможност да използвам скъпите серии за коса които тук често се коментират.

Bear Hug, можеш да си вземеш и не толкова скъпи ш-н и маска, но протеиновата терапия трябва да ти е читава.
По- евтин вариант са Афоджи - ш-н за изтощена коса и 2-мин. реконструктор или направо двустъпковия протеин за много накъсана коса.Не толкова скъпи, но наистина ефикасни продукти.
Матрикс не съм ползвала.

# 293
След лятната почивка близо месец не можах да опазя косата си, за съжаление... Първо от жегите или от смяната на водата, ми се раздразни ужасно скалпа.. То сърбежи, дискомфорт и наченки на пърхот... Минах изцяло на шампоани за чувствителен скалп... Сега като ми се оправи скалпа, се опитва да ме налегне косопад..Anguished Освен това косата ми като цяло е една никаква, фризи и без блясък... Направо ми идва да я подстрижа драстично... Имам чувството, че каквото и да ползвам, ефекта е един и същ и то крайно незадоволителен... Евтини или скъпи серии при мен няма разлика... Чак ме е яд за вложените пари... Сега последно мисля да взема отново 30 броя ампули Денсифик и да подхраня малко скалпа.. От Инициалиста не видях никакъв ефект... От фузио-дозите даже отрицателен ефект получавам...Grinning

# 294
Момичета, моля ви препоръчайте ми нещо за чувствителен скалп. Нищо вече не ми понася. Косата ми е страхотна, плътна, мека и жива, но скалпа е ад, сърбежи, рани, бели се на люспи Cry
Не съм слагала нищо ново или различно, мия с един и същ шампоан, не съм се боядисвала, даже вече не се изоравям с четка и сешоар защото косата ми си изглежда прекрасно и без оформяне, дори не се омазнява. Само пустия му скалп ме тормози... Стават червени петна и едни воднисти рани, които ме побъркват от сърбеж.

# 295
С какви шампоани се миеш? Всичко е от тях... Спри всякакви професионални шампоани и мини само на медицински от аптека... Изпробвано!!!

# 296
Мия се обичайно с червения на Тиги, като усетих че нещата се влошават минах на Лореал за чувствителен скалп но уви и той не помогна. Последните 2 пъти се измих със Здраве, който преди правеше чудеса, но сега не помогна изобщо  Cry

# 297
  • Бургас / София
И моя скалп стана целият в пъпки . Смених шампоанът и всичко се оправи . Лятото използвам по хидратиращи серии: Алтерна Бамбук за блясък и Про Файбър.

# 298
Ползвала съм от тези терапии на Matrix в салон. Слага се терапията и после имаше запечатваща маска total results. Много ми беше харесала. След терапията си правих ретро преса и къдриците станаха супер и издържаха по-дълго от обичайното(моята коса е много права и бързо се отпускат). Освен това дава много плътност и допълнителна гъстота, както и нямаше утежняване при мен.

# 299
Момичета, кога сресвате косата си след миене? Докато е влажна или изчаквате да изсъхне напълно? Става въпрос за случая когато я оставяте да изсъхне сама или просто само леко издухаме корените...
Питам ви защото забелязах, че преди да среша, косата ми е доста жива и хидратирана. Но със самото сресване веднага става фризи и заплетена..Angry Направо съм в чуденка защо се получава така?!? Пробвала съм да я сресвам на полувлажна и на напълно суха коса и резултата е същия... Излиза, че въобще не трябва да я сресвам в деня на миене...Grinning Явно от финишите ми така се получава..Thinking

Общи условия

Активация на акаунт