Професионални серии за коса - тема 115

• 97 379
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, някой поръчвал ли е козметика за коса от Е маг?
Някой неща са на доста примамливи цени. Възможно ли е да са ментета?  Rolling Eyes
Поръчвала съм от там.Нямам забележки .

# 271
michelle_ma_bell, пробвах шампоана,но не в комбинация с маска и балсам от същата серия.Шампоана е много добре измиващ дори леко остъргващ за мен.Не до скърцане,но определено премахва натрупвания от продукти.С парфюмен и траен аромат.Също така не заплете косата ми. Най - изненадващото за мен е, че се измих с него в понеделник и косата се запази чиста до събота.Това е абсолютен рекорд за мен.
Мерси  bouquet А смъква ли ти боята ?

И още един въпрос, скоро пускали ли са Арлен промоция на Милк шейк ?

# 272
michelle_ma_bell, пробвах шампоана,но не в комбинация с маска и балсам от същата серия.Шампоана е много добре измиващ дори леко остъргващ за мен.Не до скърцане,но определено премахва натрупвания от продукти.С парфюмен и траен аромат.Също така не заплете косата ми. Най - изненадващото за мен е, че се измих с него в понеделник и косата се запази чиста до събота.Това е абсолютен рекорд за мен.
Мерси  bouquet А смъква ли ти боята ?

Само веднъж го пробвах.Не знам дали смъква цвета от косата.Основно използвам шампоана за блясък на олиосета заедно с маската от серията.Мисля,че  открих моята си серия , действа ми  винаги добре.

# 273
  • Варна
Здравейте, момичета bouquet Писах в другата тема, ще пиша и тук, за да споделя стария си проблем, на който не съм намерила решение, и не само това, а продължава да се задълбочава.
Никога косата ми не е била в толкова лошо състояние както досега  Confused/ и преди съм споделяла за този проблем, но сега е в пика си/ -  пада, стои въздушна, без никаква плътност, разхвърчана и сякаш е наполовина, права е, с тънък косъм, и като събера в опашка, се изхлузва ластика - толкова малко е останала...Не цъфти и не се къса. Ползвам протеини - серията за обем на Ливинг прууф, балсам Денсифик, хайверената серия Рипеър на Алтерна, маската на Епруваж, хидратация - синята серия Моисчър на Джойко, Хрома рич; след баня - серум с червена детелина на Алтерна и олио на Матрикс в краищата. Нищо не помага.. Приемам всякакви съвети  bouquet
Знам, че на 40 год.няма как да е като на 20, генът ми също е лош и нямам илюзии за буйна грива, но искам да спра това изтъняване и оредяване. Двоумя се дали да не купя ш-н Хроноложист и да го ползвам с маската на Епруваж, или кератиновата маска на Напура....Ползвала съм почти всичко - гелът на Давинес/ 3 опаковки/, Денсифик - цялата серия, ампули Аминексил, всички ампули на Напура....вече не знам какво  Confused

Здравей  Hug не обвинявай ЕГН-то аз съм на 43 и такава коса като в момента не съм имала от 18 годишна  Laughing. Ползваш все хубави продукти и явно проблема е в съчетаването им.
  Предварително ще кажа,че това което споделям не съм го чела никъде. Изхождам от собствения си опит.  Опитай няколко поредни миенета с Алтерна Рипеър шампоан и след него маска епруваж. Завърши задължително с хидратиращ финиш.  Алтерната ще почисти и ще вкара добри протеини. Епруваж ще свърши останалото/подхранването и стимулацията на фуликулите/. Друг вариант също подходящ в случая шампоан Денсифик пак с Епруваж след него/пиша за наличните ти продукти/.  Пак хидратиращ финиш накрая.
    Имаш ли ДПШ? Ако нямаш си вземи медисютикълс и веднъж месечно миеш с него за рестартиране на косата. Така като те чета ми се струва,че буквално си затлачена от толкова силни продукти. Всичко,което ползваш са "изстребители" буквално ,а не ежедневна грижа за коса.

Не се отчайвай  Hug. Щом аз от съсипана,изгоряла,почти окапала коса успях за две години да стигна до това

значи не е невъзможно

# 274
  • Велико Търново
Благодаря ти за включването bouquet
Имам ДПШ - на Лейбъл М е, мия веднъж месечно преди боядисване.
Препоръки за други терапии и продукти имаш ли? Ползвам профи продукти от 6 години, толкова неща минаха през ръцете ми, че не знам от натрупване ли е, от неправилно съчетаване ли...Факт е обаче, че за последната година състоянието много се влоши Confused

# 275
  • Варна
 Ох...ти си от старите пушки  Laughing и малко ме е страх точно аз да ти давам акъл ама... Пробвай това което ти написах в предния пост. По някое време  да кажем един два пъти след боя вкарай Хидратираща маска -Джойко е хубава,Хрома рич също НО...НЕ СМЕнЯЙ ШАМПОАНА!. Знам,че звучи като кощунство,но хидратиращите шампоани не са за коси при които гоним възстановяване. Ако им трябва хидратация се постига с преуош и с хидратиращи маски. Ти си избирай Алтерна или Денсифик,но заложи на протеиновите шампоани. Алтерна е хубав за скалпа,Денсифик също. Споменала си Хроноложист.....мен той ме спаси,но в момента е почивка,защото взе да ми дразни скалапа тъй,че....ако реагираш на Керастазите имай го предвид.

И по блондински сега се сетих,че назад някой питаше за ампулите на Алфапарф  ето тия са

https://www.zlatnaribka.com/alfaparf/hair-power-nano-tech-soluti … r-hair-loss-10-ml

в кутията са 6 ампули ползвам по половин на миене и отива месец и половина. До тук съм използвала две и половина заедно с маската на Епруваж и косопада спря.

В неделя се боядисвах и сега съм се наклепала с еластисайзър/възползвам се от хладната вечер,че в жегите тая мазна гад се не търпи  Sick/. След малко мисля да измия с Алтерна рипеър и маска Хроноложист  Laughing за награда след близо 3 седмици противокосопадни  Laughing.

# 276
  • Някъде там

Края на юли си купих шампоан на промоция Wink

Принцеска много  красива коса  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 21:47 от <Капризче>

# 277
Принцеске,извинявяй, ама Денсифик къде го сложи при добрите шампоани, твърде агресивен е!
Относно състоянието на косата, най-често отвътре липса личи отвън. В никакъв случай не може да се обвини съчетанието на продукти при човек, който 6 години използва проф.козметика, опитал е много продукти и комбинации.
И да, възрастта води до промяна в структурата на косъма. Бисквитка няма проблем с цъфтежи, пише, че пада и няма виталност.
Не забравяйте, че продуктите за коса китосват косъма. Принцеске, видяла си разликата обикновена-професионална козметика и виждаш подобрение. НО! Подобрението е до момент! Косата е мъртва и като такава, съживяване няма в смисъла, който ти влагаш.
Загубата на коса и предяването няма как да се оправи с маски!

# 278
Благодаря ти за включването bouquet
Имам ДПШ - на Лейбъл М е, мия веднъж месечно преди боядисване.
Препоръки за други терапии и продукти имаш ли? Ползвам профи продукти от 6 години, толкова неща минаха през ръцете ми, че не знам от натрупване ли е, от неправилно съчетаване ли...Факт е обаче, че за последната година състоянието много се влоши Confused
Обливяй косата с равни части сок алое+вода. Косата ми супер се събивява след алие+масло от чесън+масло ему.
За добавки видях ефект от hairbust, ама след края на 3 месец, в момента съм с neocell с колаген+витамини за коса на допелхерц.

# 279
...Факт е обаче, че за последната година състоянието много се влоши Confused

А проверявала ли си състоянието на щитовидната жлеза? Възможно е, ако нещо се случва - например хипофункция, това да се отразява така на косата.

# 280
И аз съм така, косопад до откат и няма оправия. Правих кръвни и всичко е наред. Четох обаче, че ако нивата на ferritin (как организма съхранява/усвоява желязо най-разбираемо казано) в кръвта са ниски, също може да е причина за косопад. Въпреки че моите са в граници (18-270 ng/mL за жени го дават), клонят към ниските стойности, което не е добре. Моите са 40 ng/mL, а разбрах че за да няма косопад би трябвало да са 80 ng/mL.  Не знам дали има доктори в темата, да разяснят. Гледам, че и суплементи с желязо не могат да се вземат безразборно. Трябва доктор да препоръча доза и се чудя какво да правя и аз.

# 281
Принцеске,извинявяй, ама Денсифик къде го сложи при добрите шампоани, твърде агресивен е!
Относно състоянието на косата, най-често отвътре липса личи отвън. В никакъв случай не може да се обвини съчетанието на продукти при човек, който 6 години използва проф.козметика, опитал е много продукти и комбинации.
И да, възрастта води до промяна в структурата на косъма. Бисквитка няма проблем с цъфтежи, пише, че пада и няма виталност.
Не забравяйте, че продуктите за коса китосват косъма. Принцеске, видяла си разликата обикновена-професионална козметика и виждаш подобрение. НО! Подобрението е до момент! Косата е мъртва и като такава, съживяване няма в смисъла, който ти влагаш.
Загубата на коса и предяването няма как да се оправи с маски!
Никой не е застрахован от грешен избор на продукти,колкото и години да използваш,винаги излиза нещо ново  Mr. Green което искаш да пробваш, фирми сменят формули и т-н.
Поне 40 ш.са ми минали през ръцете от проф.но това не значи че нямам гафове.
Помня че Бубка, а и др.момичета са се оплаквали от косопад от различни ш.
На едни им прави сърбеж,при други косата почва да капе.
Много е индивидуално всичко и зависи от отделният организъм.

И въпреки че се коментира как косата е "мъртва" материя, аз виждам с очите си различните продукти как влияят на структурата.Говоря за еластичността,не за китосване с вакси.  Hug

# 282

И въпреки че се коментира как косата е "мъртва" материя, аз виждам с очите си различните продукти как влияят на структурата.Говоря за еластичността,не за китосване с вакси.  Hug
Да, добрите продукти успяват да задържат водата в косъма и тя е витална и гъвкава, а протеина запълва пукнатините. Структурата се изменя, в зависимост прием на полезни вещества, витамини, начин на живот и стрес.Ама да ти превърне дължините в огледало, като на малко дете..хмм. Хайде да минем на шампоан, без маска, без финиши- 2 миенета и кита пада, а оттам ще си видим реалното състояние на косата!
Пак казвам, косата е мъртва и подхранване е нужно в корена, а не финиш за краищата с вит.Е, примерно Joy

# 283
А относно "чудесата" на продуктите и това, че на всеки се отразяват различно, си има просто обяснение-зависи от какво е съставена маската/балсама. Зависи какво е състоянието на косата. В косата ако нещо тръгне да прониква, значи имаме сериозен проблем. Изключвам перманентното боядисване, където алкалността разтваря порите на косъма, за да могат да навлезнат прекурсорите на багрилата, които са малки молекули, но свързани вътре в кутикулата като багрила крайната молекула е доволно голяма и не може да се измъкне навън.
 И защо повтарям и винаги ще повтарям глагола КИТОСВАМ-  кондициониращите съставки се лепят по късма, не влизат в него. За да се случи нещото, трябва да са или катионогенни, или с много голяма молекулна маса, тежки. Ако не са едно от двете, е нужно повече време, за да позалепне все пак нещо. Ако косата е доста увредена, в косъма има шупли, и е много електрически зареден с негативно статично електричество. Тогава всичко става по-бързо, Ако сте с къна, тя е направила вече филм върху косъма, и е нужно повече време.
Сега мисля, че бях много по-конкретна.
В последно време ми е изключително скучна темата, защото нищо не можеш да научиш, ветераните ги няма, а тези, които вече плуват добре в тази тема, дават твърде неточни насоки. Никой не визирам, говоря по принцип Simple Smile

# 284

И въпреки че се коментира как косата е "мъртва" материя, аз виждам с очите си различните продукти как влияят на структурата.Говоря за еластичността,не за китосване с вакси.  Hug
Да, добрите продукти успяват да задържат водата в косъма и тя е витална и гъвкава, а протеина запълва пукнатините. Структурата се изменя, в зависимост прием на полезни вещества, витамини, начин на живот и стрес.Ама да ти превърне дължините в огледало, като на малко дете..хмм. Хайде да минем на шампоан, без маска, без финиши- 2 миенета и кита пада, а оттам ще си видим реалното състояние на косата!
Пак казвам, косата е мъртва и подхранване е нужно в корена, а не финиш за краищата с вит.Е, примерно Joy
Напълно съм съгласна с това.Между другото винаги в месеца правя две три поредни измивания само с шампоан.В тези дни използвам медицински шампоани.
Тогава оставям косата и без финиши.Страшно много си я харесвам в тези дни.Не е заплетена,остава мека и хубава.

Общи условия

Активация на акаунт