Професионални серии за коса - тема 115

• 97 278
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Определено да. Продуктите за обем залагат на протеини, както и ш-ните за косопад Hands V

# 451
Протеинов е Wink

# 452
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Принцеске, много ти благодаря. Two Hearts

# 453
Здравейте, момичета!

Имам нужда от добър съвет и си направих регистрация, за да не експериментирам сама.

Имам чуплива коса, която изправям почти ежедневно с преса Loreal Profesional Steampod.
Бях бяло руса до преди няколко дни, но рязко потъмних косата си - от една страна, за да опитам да я съживя, а от друга - определено имах нужда от промяна Flowers Hibiscus

Сега косата ми е къса и доста изтощена (по начало косата ми НЕ расте Sad ). Мисля, че имам средно дебел косъм (или поне беше такъв преди да започна безумното третиране).

Изобщо не съм веща в продуктите за коса. Ползвам хаотично различни неща, затова се обръщам към вас с молба за съвет какво бих могла да направя за косата си, за да я укрепя и да има "здрав" вид. В момента е накъсана от русото, изтощена, къса и цъфтяща Weary

В интерес на истината косата ми се чувства добре от продуктите на Ives Roucher - repair серията, но от известно време искам да мина на по-висок клас козметика за коса.. и седя на този кръстопът и не знам накъде да поема People Dancer

По препоръка на фризьор ползвах на Joico K-Pаk Reconstruct (шампоан, балсам и маска) - не забелязах УАУ ефект, а вече ги свърших (освен балсама). Не ми влияеше лошо, просто не беше и нещо кой знае какво.

Сега си поръчах маската Alterna Caviar repair - още не мога да преценя как ми действа, защото я ползвах веднъж само, доволна съм засега.

Иначе преди изправяне използвам крем - на Ив Роше си го харесвам много, имах на Алтерна Бамбоо - не забелязах да е много по-различен.

Слагам  кристали за по-гладък вид, а и краищата ми са доста изтощени.

Ползвала съм на Лорал Стиймпод серията - преди преса и олиото за финиш - също не забелязах кой знае какъв ефект.

Предполагам, че от изписаното дотук се вижда доста ясно, че съм много "боса" в правилната грижа за косата, затова ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете в моите първи стъпки към заздравяване на косата и (дай Боже) в един момент порастването й Simple Smile

Поздрави Flowers Four Leaf Clover

# 454
  • Варна
 ona_neg  ето ти моята история...  https://-spam267-.com/2017/08/blog-post.html     

разликата е само,че аз продължавам да съм руса  Laughing и с дълга коса  Wink  . Описаните продукти не са панацея и не е нужно да ги купуваш всичките наведнъж ,но хубавата термозащита,протеинов шампоан , хидратираща и протеинова маска са задължителни.  С две ръце ще ти препоръчам възстановяващата серия на Олиесета ето тук съм я описала https://-spam267-.com/2017/07/olioseta-oro-del-marocco.html

шампоан,  маска,олио и термото от бляскавата серия...бюджетен вариант са .
 Не се хвърляй за сега на Алтерна. Това са продукти за коси в добро състояние,с изчистен състав и без много много силикони. На теб в момента силиконите са ти нужни. Ще мине време и Алтерна ще станат твоите продукти,но за момента не са.

# 455
Определено да. Продуктите за обем залагат на протеини, както и ш-ните за косопад Hands V
За косопад като спомена, започна ме сезонния и съм решила да си взема на Лакме Актив. Видях, че има добри отзиви, а веднъж пробвах мостра и на значително по-измъчена коса го усетих приятен поне от към измиване, а колко влияе на косопада тепърва ще преценявам. Ако и той е протеинов, ще взема само него. Някой ползвал ли го е?

# 456
Принцеса, благодаря за помощта  bouquet

Видях косата ти от твоя блог неизправена и ми се струва, че ще е чудесна ако дефинираш къдриците  и си живееш като къдрокоска  Simple Smile

# 457
  • Варна
 Благодаря Moon Flower това с изправянето ми беше период и хич не се престаравам  Joy. В повечето случаи даже нищо не дефинирам  Embarassed. Слагам от олиото на Олиесета на влажна коса,върху него термото,духвам 5мин. с надолу главата да се оформи в горната част с моя си обем и я оставям да съхне така. Даже често я смотавам с шнола да не ме дразни. Къдриците си се оформят сами. Не понасям фиксиращи финиши. Направо имам фобия към тях  Joy. Все се сещам за едно желе за къдрици на Тафт,което ползвах на младини и ходех като бронирана в главата  Joy.

Това обаче мога да си го позволя едва сега когато косата ми е в прилично състояние. Преди когато беше съсипана ако я оставех да изсъхне сама заприличвах на свраче гнездо в ремонт  Joy. Едно бухнало кошерище,което няма оправяне и оформяне без преса.

# 458
  • Перник
lunna, заповядай Simple Smile
https://www.zlatnaribka.com/napura-c-9-rikeir-maska-za-vazstanov … a-keratina-200-ml
Маската ми мирише на крем, а след измиване косата ухае на виолетки. Така я  усещам аз, ако някой друг я ползва да сподели.

# 459
ona_neg  ето ти моята история...  https://-spam267-.com/2017/08/blog-post.html     

разликата е само,че аз продължавам да съм руса  Laughing и с дълга коса  Wink  . Описаните продукти не са панацея и не е нужно да ги купуваш всичките наведнъж ,но хубавата термозащита,протеинов шампоан , хидратираща и протеинова маска са задължителни.  С две ръце ще ти препоръчам възстановяващата серия на Олиесета ето тук съм я описала https://-spam267-.com/2017/07/olioseta-oro-del-marocco.html

шампоан,  маска,олио и термото от бляскавата серия...бюджетен вариант са .
 Не се хвърляй за сега на Алтерна. Това са продукти за коси в добро състояние,с изчистен състав и без много много силикони. На теб в момента силиконите са ти нужни. Ще мине време и Алтерна ще станат твоите продукти,но за момента не са.

Много благодаря! Косата ми изглежда точно както твоята в началото Ill започвам стъпка по стъпка Simple Smile

Имам въпрос къде мога да намеря на Олиесета продуктите, понеже в момента ги няма в Златна рибка.. а друг онлайн магазин не открих.

# 460
  • Варна
 За съжаление ще трябва да чакаш да ги заредят. Никъде не съм ги засичала и аз освен в рибата. За сега можеш да наблегнеш на домашния еластисайзър. Евтин е бъркаш и мажеш преди всяко миене.

Стоиш поне 2ч. като слагаш шапка за баня и загряваш със сешоара да се стопли косата под шапката. Предполагам,че тъмния ти цвят ще пие вода  Laughing,но ще го преживееш. Ползвай си рипеър серията на Ив Роше след това. Не са профи,но предполагам са поне приличен протеин. Задължително си вземи термозащита и то хидратираща,за да затваря косъма преди пресата. Можеш да вземеш и серума на Маракеш за връхчета за късането.
    Протокола става: еластисайзър/стоиш 2ч. минимум/ шампоан миеш два пъти,за да свалиш маслата/не търкаш дължините само скалпа/,маска/нанасяш и може пак да загрееш под шапка за 10-15 мин./изплакваш и нанасяш финиш за връхчетата,разнасяш добре и върху него на влажната коса термозащита,сушиш добре със сешоар и изправяш с пресата. Стиймпод е добра преса,но е убийствено силна. Щерката си гори косата с нея и ми идва да и срежа кабела на таз гад  #Cussing out. Ако можеш да се понесеш не изправена ще е най-добре,но знам колко е трудно в началото. Пробвай да оформяш с четка и сешоар. Аз затова си взех въртяща четка.

# 461
prinzesata, много хубаво обясняваш  bouquet bouquet bouquet И аз много ти благодаря!
И моята като спрях топлинна обработка ( изцяло, дори сешоар за корените не ползвах) беше като метла два месеца. Ходих вързана, но после започва да се оправя. Усетих, когато започна да се накъдря  Laughing
И аз имам въртяща на Ровента, но ми се струва, че с нея дори повече ми гори косата. Самите "иглички" се разпречкаха вече и не ми изправя добре, отделно като пипна кичура, направо гори.....и нея спрях.

# 462
  • Варна
 Ел благодаря  Hug.  Ползвай четката на средна температура и...задължително сериозна термозащита. Аз ползвам щедро нектар термик и напоследък Олиесета. Когато си с термо не се нагрява чак толкова. Само за финално фиксиране включвам на висока температура. И моите иглички малко се разпериха,но не виждам това да    им пречи да ми изправят и изглаждат косата.

# 463
Ами не може самия кичур да се захване на четката и само се хлъзга по нея и не става. А не съм я използвала кой знае колко....Термо ползвам Нектар термик и Секси Хеър, понякога слагам и Чи с червената капачка, пак кичура е горещ като след преса. Ползвам на 2-ра степен, защото на първа трябва да суша цял ден  Laughing Последните 2 месеца я използвам по често ( разбирай веднъж на две седмици)  и забелязвам експлозии  #Crazy

# 464
Аз имам чувството, че четката още повече ми гори косата. Иначе ми харесва как я прави. По-подредена стои. Но като пипна кичура който съм минала, въпреки термозащитите, направо пари не мога да го пипна. Аз с термо крема на Митик ойл мажа преди това.

Общи условия

Активация на акаунт