Професионални серии за коса - тема 115

• 97 391
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Аз на мокра коса, задължително след финиш, често леко издухвам след това. Ако пробвам на суха, тя вече е станала на кошница, къса се ужасно и остава с ужасен фриз.

# 301
  • Пловдив
Аз също на мокра коса се реша,след като сложа финишите. Тогава се разресва най-лесно.

# 302
  • Варна
 Ако я оставя да изсъхне сама/напоследък си го позволявам редовно/ въобще не я реша  Laughing. Става на страхотни вълни,които е грехота да разваля. Ако я среша след това ставам като Тина Търнър в главата  Joy един обем не си е работа  Joy..

Момичета, моля ви препоръчайте ми нещо за чувствителен скалп. Нищо вече не ми понася. Косата ми е страхотна, плътна, мека и жива, но скалпа е ад, сърбежи, рани, бели се на люспи Cry
Не съм слагала нищо ново или различно, мия с един и същ шампоан, не съм се боядисвала, даже вече не се изоравям с четка и сешоар защото косата ми си изглежда прекрасно и без оформяне, дори не се омазнява. Само пустия му скалп ме тормози... Стават червени петна и едни воднисти рани, които ме побъркват от сърбеж.

Съгласна съм с това,че трябва да спреш всички силни профи шампоани. Капни няколко капки масло от чаено дърво в шампоана Здраве ама в шепата преди да го нанесеш не в шишето. Ако имаш гел Алое може да го ползваш за фрикции. Това с раните си е направо ужас. Аз имах подобен проблем след боята на Алфапарф,но слава богу беше локално само на няколко места. Намазах директно с концентрирано чаено дърво и всичко отмина до сутринта  Praynig.

# 303
Аз моята коса не я реша въобще. Само като слагам маска разресвам с пръсти и това е.
Бобина, виж медицинските на Юсерин.

# 304
  • Варна
Момичета, някой поръчвал ли е козметика за коса от Е маг?
Някой неща са на доста примамливи цени. Възможно ли е да са ментета?  Rolling Eyes
Поръчвала съм от там.Нямам забележки .
На същото мнение съм като Чаровна. Ползвам ампули Аминексил от там и са едно към едно с тези от Рибата! Пък на половин цена:)

# 305
  • Варна
Момичета, някой поръчвал ли е козметика за коса от Е маг?
Някой неща са на доста примамливи цени. Възможно ли е да са ментета?  Rolling Eyes
Поръчвала съм от там.Нямам забележки .
На същото мнение съм като Чаровна. Ползвам ампули Аминексил от там и са едно към едно с тези от Рибата! Пък на половин цена:)

# 306
Момичета, кога сресвате косата си след миене? Докато е влажна или изчаквате да изсъхне напълно? Става въпрос за случая когато я оставяте да изсъхне сама или просто само леко издухаме корените...

В деня на миене не реша коса, Нямам нужда - прокарвам пръсти от горе до долу без заплитане.Пръскам с хидратиращ спрей и щедро олио- финиш и оставям да си съхне. На другата сутрин слагам крем-финиш ( от околко 2 седмици косата ми става разкош, когато ползвам крем някакъв) и тогава разресвам внимателно и дълго ( с глава надолу).И така всяка сутрин .

Гледам си четката редовно - нямам накъсвания, 1-2 косъма падат..... Не смея да си помисля, че косопада май ще ме подмине тоя сезон.

# 307
Момичета, кога сресвате косата си след миене? Докато е влажна или изчаквате да изсъхне напълно? Става въпрос за случая когато я оставяте да изсъхне сама или просто само леко издухаме корените...

В деня на миене не реша коса, Нямам нужда - прокарвам пръсти от горе до долу без заплитане.Пръскам с хидратиращ спрей и щедро олио- финиш и оставям да си съхне. На другата сутрин слагам крем-финиш ( от околко 2 седмици косата ми става разкош, когато ползвам крем някакъв) и тогава разресвам внимателно и дълго ( с глава надолу).И така всяка сутрин .

Гледам си четката редовно - нямам накъсвания, 1-2 косъма падат..... Не смея да си помисля, че косопада май ще ме подмине тоя сезон.

Какъв спрей, олио и крем използваш?

# 308
При последната ми почивка загубихме /да си кажа честно направо си я забравихме/ цяла една огромна чанта с козметика за коса, за парфюмите даже и не искам да мисля, та се наложи да купувам по спешност шампоан и балсам - масмаркет, няма да споменавам марката, за да не е обидно. Та искам да ви кажа, че направо се отчаях... Разбира се след прибирането вкъщи ме чакаха огромни количества проф. козметика за коса и се чувствам отлично - ценяща, благодарна.
И сега си ползвам козметиката с двойно по-голям кеф! Ами, дума не може  да става за сравнение!

Искам да споделя за Епруваж - козметиката е топ, топ ниво, супер е хидратираща, нямам нито една забележка, използвам шампоана, маската и серума. С две ръце гласувам за тях

# 309
Благодаря ви за съветите, вчера взех Кетозал и още от първото измиване има облекчение. Мисля, че като цяло ще трябва да преустановя употребата на други шампоани и да мина само на такива за проблемен скалп. Ще го карам само на балсами, маски и финиши. Искам да благодаря на maria_dineva за страхотните продукти, които ми даде за проба. Влюбена съм в маската на Лакме дийп кеър. В този ред на мисли тя хидратация ли е или протеин? Искам да си взема някаква протеинова маска. Кои серии на Лореал са такива освен синята про кератин? Липидиум?  newsm78 Нещо не мога да се ориантирам още  Embarassed
Мислех да се боядисвам тези дни, но май е по-добре да изчакам скалпа да се успокои. Реших и този път да сложа 7.3, нещо в идващите сезони не ми се изсветлява.
Като цяло от твърде краткия ми опит с профи продукти виждам косата си преобразена, нямам нужда нито от преса, нито от издухване с четка и сешоар, намалих и струята и температурата на сешоара и само с леко подсушаване имам права, плътна и обемна коса, която издържа по 2-3 дни!!! Това е рекорд за мен, до скоро миех всеки ден! Благодаря на всички ви за съветите и насоките в безкрайно обширната тема с профи продукти, имам още мноооого да уча. И може би не е по темата, но някъде мернах нещо за ламиниране на коса с желатин, но сега не успявам да открия темата  newsm78 Това за какви коси е подходящо и какъв е ефекта?

# 310
Доколкото разбрах про-кератин на лореал отдавна е спряна ... не бих си купила от място, ако я предлагат, кой знае от кога е и какъв й е срокът на годност

# 311
  • София
И дийп кеър, и  Липидиум са протеинови маски Peace

# 312
Да похваля няколко продукта на keune. От органичната серия охлаждащ шампоан с мента и арганово масло. Подхранваща маска от органичната серия отново. А преди изсушаването капсула, съдържаща концентрат против цъфтеж. Шампоанът д удоволствие за скалпа. След изсушаването плътна и гъста коса, без утежняване, със страхотен блясък. Пробвах продуктите в салон. Обмислям покупка. Видях че имат и нощна грижа с изплакване на сутринта.

# 313

Какъв спрей, олио и крем използваш?

Спрея е хидратиращ, за боядисана коса - в момента е SUBRINA PROFESSIONAL PHI Colour, а преди него- L2.
В момента довършвам олио на WELLA PROFESSIONALS Oil Reflections и понеже вече не е налично никъде, по съвет от форума ще пробвам новото на Чи.
Крема е за разплитане на Маракеш. Разкошен при мен винаги.

Относно нощната грижа на Кeune - изобщо не е хидратираща за моята коса. Ползвам я като кремче.

# 314
Питам ви защото забелязах, че преди да среша, косата ми е доста жива и хидратирана. Но със самото сресване веднага става фризи и заплетена..Angry Направо съм в чуденка защо се получава така?!? Пробвала съм да я сресвам на полувлажна и на напълно суха коса и резултата е същия... Излиза, че въобще не трябва да я сресвам в деня на миене...Grinning Явно от финишите ми така се получава..Thinking
Аз реша на мокра,попита с кърпа коса,преди сушене, защото изправям.
Никога не реша без да съм нанесла продукт преди това,независимо дали след миене или следващите дни.

Общи условия

Активация на акаунт