Голямата тема за малките масла - 18

• 88 524
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Шипковото не боядисва. Ползвала съм на Ривана, наред си беше и откъм миризма.

# 106
О много години ползвам бадемово и кокосово масло за косата, но досега не бях слагала никакви масла ни лицето си. Запалена от прочетеното тук си поръчах ето това http://giza-perfumes.eu/product_info.php?products_id=1262 и http://giza-perfumes.eu/product_info.php?products_id=303. Шипковото масло е с  силно оранжев цвят,  но като се  размаже добре върху кожата като че ли не оцветява.  Снощи смесих малко от него със гела от алое и така нанесох на лицето. Аромат като че ли почти не се усеща. Ясно е, че още  няма как да има положителен резултат, но поне  нямам зачервяване или някакви петна по лицето. Сега се чудя дали да ползвам известно време шипковото и после гроздовите семки или  да редувам една вечер едното, другата - другото.  Закупих и http://giza-perfumes.eu/product_info.php?products_id=1091 и сега се чудя и него как да използвам. Вие какво бихте ми препоръчали? Благодаря ви предварително

# 107
Скрит текст:
Краси, благодаря за включването; днес пак го пробвах - мирише ужас, "обор" и "кравешка тор" са точните описания...
След като им писах 2 пъти, получих обаждане с предложения как да решим ситуацията. Надявам се да са честни и да си вземат вмирисаното масло - не се търпи. Попитаха ме дали съм ползвала арганово масло преди...
Отворих и шипковото... Всички ли шипкови масла така клепат оранжево? Все едно съм се намазала с евтин бронзант. Поне мирише нормално. Ползвало съм на Ривана - нямаше такова мазало.
Та моят "ъпгрейд" от масла в дрогерийната мрежа към "студено пресовани" скъпарски такива е крайно разочароващ.

Аз също съм ползвала шипково и е нямало такъв проблем.Най-вероятно не е чисто масло.По прицип леко оранжевее маслото,но не боядисва!
Моето шипково даже е розово-червено на цвят, но не боядисва кожата в никакъв случай.

# 108
здравейте,
много се извинявам ако въпроса ми е малоумен или се повтаря, но тепърва прохождам в използването на масла. Взех си масло от карите (Алтея) и чаено дърво, за третиране на супер суха и лющеща се кожа. Въпроса ми е добре ли е да ги смеся, ако да в какви количества? Маслото от карите е някак ронливо, направо не ми се мисли колко бъркане трябва с чаеното дърво Grinning но съм чела, че е добра комбинация. Какво ще кажете? Simple Smile

# 109
Чаеното дърво е етерично и изсушаващо, и не е добра идея да се маже на цялото лице.
Може да ги смесиш като затоплиш каритето, ще се разтопи и лесно се бърка с други масла.

# 110
Blush Забравих да допълня, че мисля да го използвам за тяло

# 111
  • Варна
здравейте,
много се извинявам ако въпроса ми е малоумен или се повтаря, но тепърва прохождам в използването на масла. Взех си масло от карите (Алтея) и чаено дърво, за третиране на супер суха и лющеща се кожа. Въпроса ми е добре ли е да ги смеся, ако да в какви количества? Маслото от карите е някак ронливо, направо не ми се мисли колко бъркане трябва с чаеното дърво Grinning но съм чела, че е добра комбинация. Какво ще кажете? Simple Smile

Ами щом кожата ти е суха не е добре да използваш чаено дърво. Ако все пак решиш да пробваш не слагай повече от 4-5-6 капки на 50мл базово масло. Маслото от шии може да растопиш на водна баня или просто си всемаш в ръцете малко потъркваш и се разтапя. Може  да ги използваш за тяло,но все пак ако кожата и на тялото е суха не е добре да използваш масло от чаено дърво.

# 112
Аз ползвам шипковото на зоя и цапа ужасно. Ако не съм намазала 2-3 часа преди лягане ми цапа възглавницата. Хубавото е, че се пере, но наистина приличаш на морков Simple Smile Аз само че съм доволна, кожата ми е супер, ползвам го вече 5 месеца. Сега съм смесила с лещниково, преди това с жожоба и ми е супер. Взела съм голама разфасофка, но като го изхабя мисля да поръчам от амазон. Примерно съм виждала това на австралийската марка Сукин и то не е така оранжево и не цапа.
Да ви питам - ползвах масло от чия на сукин и много ми хареса, дали сте виждали да се продава тук такова? В краен случай може и на сукин да си поръчам, но бях хванала промоция и сега не ми се дават 15 паунда за 25 ml

# 113
това дали ще ти свърши работа?

# 114
Minx, може ли да ми кажеш как съхраняваш шипковото на Зоя? Засега ми е в банята, но мисля да го местя в хладилник... Като гледам аргановото как е вмирисано - майко мила! Досега ми е гранясвало само едно ЯЧРМ, но си миришеше на гранясало, не беше такава смрад на обор като аргановото на Зоя Grin !

# 115
И аз искам да си взема Шипково масло, но като ви чета се отказвам да взема от маслото на Зоя.бг. Коя марка да изебра като най-хубаво, какво ще ме посъветвате?

# 116
масло с отлично качество, пакетирано в чужбина и съхранявано в склад с нужните условия
магазинът е само онлайн, бутилчетата не са седяли на рафта на слънце и на променлива температура
разпитвала съм собственичката, пазарувам отдавна от там /може би 2 години вече/, на развален продукт, миришещ лошо, с недобра опаковка или пък отварян, не съм попадала
нееднократно съм препоръчвала в темата магазина

# 117
Бутилирано на Алтея Органик или Акамути, дори на Ривана. Проблемно е наливното шипково масло от Зоя - имам го и аз. Понеже съм ползвала шипково бутилирано преди и знам, че не е оранжево и цапащо, а това наливното е , сега се въздържам да го ползвам самостоятелно. Слагам по няколко капки в лосиони и кремове за тяло.

# 118
Аз си купувам само на Алтея масла и то в бутилчета.
От време на време купувам от Зоя и от тази марка масла:ZOYA GOES PRETTY.
На мен ми намирисваше леко единствено кайсиевото на Алтея , обаче ми действа фантастично на кожата.
Вероятно наливните не са добре съхранявани и са се окислили.
И аз смятах от там да ми отлеят нещичко , но ще се въздържа до по-хладен сезон Laughing
Шипковото ми е в тъмно шише , на тампона наистина е леко оранжево , но на лицето нямам оцветяване.
Не мога сега да си отговоря на един съществен въпрос- по-оцветеното ли е по- истинско  #Crazy

# 119

tays, и аз това се питам - дали по-оцветеното е "по-истинско"... Понеже засега това на Зоя /ZOYA GOES PRETTY/ не ми мирише лошо и не ми прави реакции, ще го измажа, пък по-нататък ще пробвам някое друго. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт