Голямата тема за малките масла - 18

• 88 514
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, имате ли наблюдения дали някое масло повлиява благоприятно херпеси ококо устната?

Напълно логично - масло от чаено дърво. Яко мазане трябва, колко повече пъти на ден, толкова по-добре, но действа. Спира ги да избият. Не зная дали ги лекува по-бързо обаче, би имало смисъл.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 14:17 от bambinnah

# 91
Момичета, имате ли наблюдения дали някое масло повлиява благоприятно херпеси ококо устната?
Преди 10 дни ми се наложи да се справя с херпес над горната устна...приличах на последовател на Хитлер Sad. След всяко маслено измиване допълнително мажех мястото с рициново масло. Този път мина доста безболезнено и по-бързо. Предполагам, че и шипковото масло би свършило същата работа. Правя си някакви асоциации с това, че помагат при белези. За чаеното дърво пробвай първо разредено в базово масло (знам, че го разреждат със зехтин при такъв проблем) и пробвай съвсем леко отстрани на херпеса...да не го разлюти. Ако ти понесе давай по смело.

# 92
  • София
Благодаря ви! Simple Smile

# 93
  • софия
Аз от Лидл-ското кокосово съм много доволна.Седи си течно сега ,но не е в хладилник 200гр се изразходва у дома за седмица.Алтея кокос не съм  поръчвала и не мога да дам коментар,но от на Зоя е по-добро.

# 94
Девойки, чудя се каква грешка правя.

Споменах мисля тук в темата (а може би и в тази за косопада), че през последната година имам засилен косопад (спрях рязко и почти напълно въглехидатите, отделно имам и малки проблеми с гушата, може и стресът - все има за нещо да се притеснявам). Преди да кажем 2 месеца започнах да си правя маски на косата (на скалпа де) с всякакви бъркочи от масла - арганово, жожоба, от конопени семки, зехтин, рициново, ЯЧРМ, витамин Е; разни етерични масла - чаено, ментово, розмарин, евкалипт, иланг-иланг, лимоново; всички тези масла в различни комбинации (не всичките наведнъж де  Simple Smile ) добавям и жълтък, лъжица високомаслено кисело мляко, няколко капки ракия. Седя по два часа, и след това измивам косата с безсулфатни и безпарабенни шампоани (пак с един куп полезни масла), балсамите са ми пак такива. Ами резултат никакъв, дори става по зле.

Забравих да напиша, че редовно консумирам студено пресовано кокосово масло, всеки ден също по 1-2 лъжици масло от конопени семки, демек давам на косата си и външно, и вътрешно вещества, които трябва да са и полезни, ама резултат - йок  Sad.

Споделих по-напред, че съм се наканила, ама още не съм взела маслото от репей с люти чушки

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 23:54 от Gifty

# 95
  • София
Готино е да се пробваш само с натурални средства, но херпесът си е вирус, изисква лекарство, не масло, за да се излекува причината, а не симптоматиката.

Скрит текст:
Аз лично ползвам Ациклостад, не се мажа с масла, които просто изсушават болнот място.

# 96
  • София
Gifty, щом имаш проблем с щитовидната жлеза (както казваш "С гушата"), косопадът няма да се оправи с козметика. Отиди на лекар и лекувай жлезата. От нея идва проблемът.
Тази диета с изключването на въглехидратите допълнително  е допринесла за хормонален дисбаланс и ето....последствията.

# 97
Gifty, щом имаш проблем с щитовидната жлеза (както казваш "С гушата"), косопадът няма да се оправи с козметика. Отиди на лекар и лекувай жлезата. От нея идва проблемът.
Тази диета с изключването на въглехидратите допълнително  е допринесла за хормонален дисбаланс и ето....последствията.

Според докторите (и в България, и тук), състоянието на жлезата ми не налагало лечение засега с нито с лекарства, нито пък с операция. Хормоните ми са в граници. Аз обаче знам, че не а като да нямам проблеми, ама не ми назначават нищо. Диспансеризирана съм - "под наблюдение".
Въглехидратите не съм ги изключила напълно, рафинираната захар и такива разни продукти с нея. Иначе плодове си хапвам по малко. Започнах да пия капсули с витамини за кожа, коса и нокти.

# 98
  • София
Разбирам, но проблемите с щитовидната жлеза винаги имат отражение върху косата, така че имай едно наум.
Разбира се, добрата козметика и хранителните добавки може да съдействат за подобряване на положението, но има ли здравословен проблем и трудно да помогне козметика. Това имах предвид.

# 99
Здравейте, момичета,

Може ли да помоля за мнение за това масло:

https://www.zoya.bg/%D0%90%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D … %D0%BC%D0%BB.4990

Поръчах си 15 мл от Зоя, но миризмата му е ConfoundedScream
Мирише отвратително, на обор. За първи път поръчвам от този сайт, и други неща също получих, сега се чудя да ги отварям ли...
Досега съм пробвала арганово масло от дрогериите, на Ривана, и много добре ми се отразяваше на кожата. Не усещах някаква силна натрапчива миризма. Реших да "ъпгрейдна" към по-скъпото студено пресовано... Та въпросът ми е - имат ли такъв силен мирис тези масла? Поръчала съм си и шипково Fearful

Благодаря.

Преди два месеца писах точно по този повод - купих си от Зоя.бг  арганово масло 50 мл - веднага като го отворих се изненадах неприятно, точно на кравешка тор миришеше. Накарах майка ми и дъщеря ми да го душат и ми казаха същото. Но тъй като съм нямала досега "истинско арганово", реших да се намажа - но само в къщи, не се траеше определено. Звъннах им , като преди това им писах мейл, който не получи отговор. Питах ги на какво трябва да мирише, да ми го оприличат на нещо, казаха, че трябвало да мирише на ядки, на зехтин или нещо такова. Предложиха ми да ми изпратят 15 мл от наливното им, компромиса беше аз да си заплатя доставката. Е, миришеше на нещо съвсем различно - наистина на ядки, но сега вече ми е на дъното и започна да мирише точно като онова от 50 мл, на оборски тор. Извода е , че наистина им се развалят. Интересното е, че ми казаха, че отворили и още няколко бутилки от 50 мл от същата партида, миришели си идеално. 
Радвам се, че и друг се обади, защото аз се съмнявах в себе си дали не преигравам и не преиначавам, и не им изпратих 50 мл шишето, а го хвърлих.

# 100
Готино е да се пробваш само с натурални средства, но херпесът си е вирус, изисква лекарство, не масло, за да се излекува причината, а не симптоматиката.

Скрит текст:
Аз лично ползвам Ациклостад, не се мажа с масла, които просто изсушават болнот място.

Причината при херпес не се лекува никога, за съжаление, лекува се точно симптоматика. Или си носител, или не си. На носителите им избива (симптоматика) при стрес, след прекаран грип, необичайни температури и разни такива. От тази гледна точка лекарството прави това, което и маслото - херпесът изчезва. Но не ти дава гаранция, че няма да се появи никога повече, не ставаш неносител изведнъж, не ти премахва вируса от организма, тоест не лекува причината.

Но лекарството е по-сигурният вариант, да, маслото по някаква причина не помага на всеки.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 10:47 от bambinnah

# 101
  • София
Да, не съм се изразила мн правилно. Имах предвид, че с лекарство все пак се лекува моментното възпаление, докато маслото просто изсушава мястото.

# 102
Краси, благодаря за включването; днес пак го пробвах - мирише ужас, "обор" и "кравешка тор" са точните описания...
След като им писах 2 пъти, получих обаждане с предложения как да решим ситуацията. Надявам се да са честни и да си вземат вмирисаното масло - не се търпи. Попитаха ме дали съм ползвала арганово масло преди...
Отворих и шипковото... Всички ли шипкови масла така клепат оранжево? Все едно съм се намазала с евтин бронзант. Поне мирише нормално. Ползвало съм на Ривана - нямаше такова мазало.
Та моят "ъпгрейд" от масла в дрогерийната мрежа към "студено пресовани" скъпарски такива е крайно разочароващ.

# 103
  • София
Не, не клепат така. Това тяхното е като боичка за яйца и си остава нюанс, колкото и да го втриваш. Е, как да си намажа лицето, да приличам на морков в главата. Ако ще златно да е, и аз вече съм не мерси.

# 104
  • Варна
Краси, благодаря за включването; днес пак го пробвах - мирише ужас, "обор" и "кравешка тор" са точните описания...
След като им писах 2 пъти, получих обаждане с предложения как да решим ситуацията. Надявам се да са честни и да си вземат вмирисаното масло - не се търпи. Попитаха ме дали съм ползвала арганово масло преди...
Отворих и шипковото... Всички ли шипкови масла така клепат оранжево? Все едно съм се намазала с евтин бронзант. Поне мирише нормално. Ползвало съм на Ривана - нямаше такова мазало.
Та моят "ъпгрейд" от масла в дрогерийната мрежа към "студено пресовани" скъпарски такива е крайно разочароващ.

Аз също съм ползвала шипково и е нямало такъв проблем.Най-вероятно не е чисто масло.По прицип леко оранжевее маслото,но не боядисва!

Общи условия

Активация на акаунт