Голямата тема за малките масла - 18

• 88 478
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ви за отговорите!

# 211
  • София
Не съм се сещала да се мажа с масла по тялото. Peace
За това не мога да отговоря на въпроса.
Насрещен въпрос : вие с каква цел се мажете по тялото? По шия и деколте разбирам. Peace

# 212
  • софия
Аз лично мажа кокос и какаово масло заради ароматът.Сега заради изсушаването на кожата от слънцето на морето.

# 213
Simple SmileЗдравейте, най-често използвам кокосово, какаово, сусамово, бадемово и рициново масла, основно за козметични цели, но кокосовото и какаовото и за готвене. Използвам и доста етерични масла за ароматерапия Simple Smile Сега започвам да чета темата по-задълбочено.

# 214
Насрещен въпрос : вие с каква цел се мажете по тялото? По шия и деколте разбирам. Peace

С цел цялото ми тяло да е красиво, а не само това, което се вижда от хората. Хидратирана, гладка, сочна кожа. Simple Smile По същата причина се ексфолирам старателно - разлика се вижда, при това бързо.
Снощи се омазах цялата с кокосово масло, тази сутрин си се възхищавах :д

Пък и сега е лято - тен се хваща много по-равномерно и стои по-готино (и дълго!) на хубава кожа.

Едва от месец-два се занимавам по-обстойно с грижа за кожата на тялото, не мога да повярвам, че толкова време съм я пренебрегвала.

# 215
  • Варна

Аз си мажа краката след епилация или просто когато се седя,защото маслата омекотяват и овлажняват,а и повечето миришат страхотно. Heart Eyes

# 216
И аз. Седя си, гледам си серия и си втривам масло хахаха
Много е приятно да се погрижи човек за себе си Simple Smile

# 217
  • Габрово

С цел цялото ми тяло да е красиво, а не само това, което се вижда от хората. Хидратирана, гладка, сочна кожа. Simple Smile По същата причина се ексфолирам старателно - разлика се вижда, при това бързо.
Снощи се омазах цялата с кокосово масло, тази сутрин си се възхищавах :д

трябва и аз да пробвам   Peace

# 218
Момичета, какво представлява масленото почистване на лице? Мога ли да използвам кокосово масло?

# 219
  • Варна
Момичета, какво представлява масленото почистване на лице? Мога ли да използвам кокосово масло?

Мажеш лицето с масло/масла и масажираш 1-2 минутки,после поставяш гореща кърпа(изцедена от водата) и попиваш.Аз така го правя. Кокосовото масло не е много подходящо тъй като запушва порите.

# 220
  • Габрово

Мажеш лицето с масло/масла и масажираш 1-2 минутки,после поставяш гореща кърпа(изцедена от водата) и попиваш.Аз така го правя. Кокосовото масло не е много подходящо тъй като запушва порите.

a зехтин може ли да се използва ?

# 221
Скрит текст:

a зехтин може ли да се използва ?
Може, ако кожата го понася. Ако порите се запушват лесно, по-добре да се избягва.

# 222
Ясно , тогава кое масло е най-подходящо ?

# 223
Аз ползвам шипково и жожоба в момента. Понякога добавям рициново, но винаги в комбинация с друго масло, защото е много гъсто и лепкаво и трудно се масажира ако че само то.
Иначе има много варианти - бадемово, гроздови семки, авокадо, слънчогледово (не олио за готвене), масло от лешник, арганово, кайсиево.
Потърси инфо кое за какво се препоръчва и си избери такова, което мислиш, че ще е подходящо за твоя тип кожа.

# 224
  • Варна
Ясно , тогава кое масло е най-подходящо ?

Подходящи са малко от авокадо,жожоба,шипка,бадема,рициново,ший,арганово,от гроздови семки и много други.Може да потърси в Интернет за масла с нисък  комедогенен индекс.Избягвайте какаово и кокосово.

Общи условия

Активация на акаунт