Голямата тема за малките масла - 18

• 88 517
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Пази го за зимата, когато кожата се изсушава и изпръхва, тогава шипковото няма да ти върши много работа.

# 181
  • В полите на Пирин планина
Масло карите може да се ползва на косата. Аз го харесвам разбъркано с някакво по-течно масло, примерно бадемово или зехтин.

# 182
  • Габрово
[
Скрит текст:
quote author=Lady Brinne link=topic=989132.msg35471198#msg35471198 date=1503921630]
Момичета  да ви попитам...моята коса е на кичури...каква маска за косата мога да си правя с кокосовото масло...

Аз си правя смес от кокосово масло+някакво друго масло+глицерин и мажа цялата коса, вкл. и корените. Увивам на кок и защипвам с шнола. Стоя поне 2 часа. Ако е преди боядисване не слагам глицерин. Може да се сложи и найлонова шапка или обикновена найлонова торбичка за затопляне и по-голям ефект.

Аз между обикновеното рициново и ЧЯРМ не видях някаква голяма разлика като ефект. Hands V
[/quote]

Благодаря за отговора

# 183
Maслото от канела базово ли е или етерично?

# 184
  • Варна
Здравейте. За да допълня една поръчка от Алтея си взех малко бурканче масло от Карите и сега се чудя за какво да го ползвам. Основно на косата слагам кокосово, а на лицето масло от шипка и от семки на краставица. Дали на не го смеся с кокосовото за косата Thinking

Аз го ползвам за маслено почистване на лицето.Може да си го оставиш за зимата както са те посъветвали,но може да почне да се разваля дотогава.

# 185
  • Варна
Maслото от канела базово ли е или етерично?

Етерично е!

# 186
Благодаря!!!!

# 187
  • Някъде по Дунава
Благодаря за отговорите. С масленото измиване на лицето така и не се разбрах. Като си сложа кърпата на лицето имам чувството че се задушавам. Май за косата ще го ползвам.

# 188
  • В полите на Пирин планина
Аз нанасям масла на лицето, без да слагам след това кърпа. Мързи ме, а и на мен не ми е комфортно. И така ми се отразяват добре. След около половин час изтривам с мицеларна или розова вода.

# 189
  • Sofia, Bulgaria
Аз също не слагам кърпа на лицето за масленото измиване. Намазвам се преди баня, влизам да се къпя и разчитам на парата от топлата водя. След това избърсвам с розова вода или сок от алое.

# 190
  • Варна
Благодаря за отговорите. С масленото измиване на лицето така и не се разбрах. Като си сложа кърпата на лицето имам чувството че се задушавам. Май за косата ще го ползвам.

Кърпата не я държа дълго време върху лицето.Просто я нагорещявам поставям за секунда и обирам.Как така се душиш не я дръж дълго време върху лицето,но ти си преценяваш.

# 191
  • Варна
И аз с кърпата само минавам лицето.

# 192
  • Габрово
Аз нанасям масла на лицето, без да слагам след това кърпа.  След около половин час изтривам с мицеларна или розова вода.

Аз също не слагам кърпа на лицето за масленото измиване. Намазвам се преди баня, влизам да се къпя и разчитам на парата от топлата водя. След това избърсвам с розова вода или сок от алое.

Кърпата не я държа дълго време върху лицето.Просто я нагорещявам поставям за секунда и обирам.

Момиета да ви попитам какви точно масла слагате на лицето...   Зехтин напр....или...Кокосово масло може ли?

# 193
Зависи каква ти е кожата. Проверявай си комедогенния индекс. Прехваленото кокосово масло изпъпчва доста хора.
(Готино си е, де, аз го мажа в промишлени количества по тялото, косата и като пилинг, но не и върху лицето.)

# 194
  • Габрово
Зависи каква ти е кожата. Проверявай си комедогенния индекс. Прехваленото кокосово масло изпъпчва доста хора.
(Готино си е, де, аз го мажа в промишлени количества по тялото, косата и като пилинг, но не и върху лицето.)
благодаря за отговора...моята кожа  на лицето е смесен тип...тогава кое от маслата е подходящо за мен?

Общи условия

Активация на акаунт