Агресия на котка след кастрация

• 7 508
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Доверявам се на ветеринара.До сега съм гледала не едва и две котки но по странни обстоятелства са били все женски и не съм правила кастрация.Не съм слагала и ваксини на нито едно животно.Предишното котенце което имах беше мъжкарче.Взехме го от наш познат,който го отглеждаше в къща-тоест имаше досег до външната среда.Точно преди 4 години го бях кастрирала,тогавашната ветеринарка не ми сподели нищо за ваксини паспорти и т.н.Хапчета за вътрешно обезопаразитяване иначе съм давала - за това съм наясно.Дори редовно през 2-3 месеца слагам капки за бълхи и външни паразити и дори къпя котето с такъв шампоан.Предишното коте не е повръщало,даже си спомням че като го занесох към 11 на обяд в 14,00ч си беше вкъщи и още същата вечер вече скачаше и дивееше.Но избяга през терасата....Сега това-свекървата ми го подари.Родено е в апартамент,не е излизало никога навън с изключение когато го взехме на 40 дена и днес когато го водих до лекаря.Честно да си призная доста мислих дали след 15 дена да ходя за ваксината...но имам малко дете вкъщи...страх ме е ако котето се разболее да не прикачи и малкият нещо и да стане сериозна беля.А и после лекарствата за животни са доста скъпи...следователно по добре да се застраховаме...сега на 18ти ще му дам хапче за вътрешно прочистване и на 23ти ще го заведа за ваксина...и от там през 70 дена ваксина.Лекаря утре ще дойде и до нас да го прегледа но каза че е съвсем нормално да повръща и тази слузт която е 1во че е стомашен сок и 2ро е от антибиотика който са му инжектирали.Благодаря ви все пак за отговорите.

# 16
  • София
през 70 дена ваксина ли

за 20 лв не съм чувала за ваксина
срещу какво е проверете, да не ви продават страх просто, случайно

# 17
Има за 18 лв19 лв и тази за 20 която е за 3 болести някакви...не им запомних имената а и те са доста сложни.Но ме увериха че ще го предпазят... с ваксината ще ми дадат и паспорт и там си е обозначено кога се правят ваксини

# 18
  • на брега на морето
Ако не се лъжа котето не може да зарази детето с котешки болести. Единствето паразитите са опасни, но Вие го обезпаразитявате, а и сигурно приучвате детето да си мие ръцете след игра с котката. Защото паразитите не се завъждат единствено от животните. Съветвам Ви най-добронамерено да знаете срещу какви болести е ваксинирано котето, запишете си ги на листче, важно е. И аз не съм чувала ваксини през 70 дни. Следете и помнете точно на кое място боцкат ваксината, защото ваксинирането на едно и също място е страшно!

# 19
  • София
разпитваме и коментираме така, защото ветеринарите имат, за съжаление, склонност да предписват и пробутват ненужни процедури и лекарства на нищо неподозиращи собственици

последен пример -
заведох кучето с възпаление на очите, 70 лв преглед, натривка да видим какво е и антибиотични капки
обадиха се да кажат, че не е страшно, антибиотика действал, ама да съм идела да го сменят с още по-добър и да направят още едно изследване, че то кучето нали обичало да се къпе  в рекички и езерца, да не е хванало още нещо
предполагам още стотина лв
казах благодаря, ще пропусна новия антибиотик и второто изследване

и за двете котки дадох по 40 лв за ваксина
ще погледна вкъщи каква е

# 20
А само искам да попитам...тези които са правили кастрация на мъжко коте...кога горе долу мога да го изкъпя ? Отзад по дупето опашката задните лапи и коремчето има сплъстена козина от лекарствата и то като се ближе става още по зле...добавям и гадната миризма на дезифектант която също е нетърпима...поне върху котка...та кога мога спокойно да го изкъпя ? Нашият писан много обича да стои в лигенчето с топла вода и даже понякога не мога да го извадя от там...

# 21
  • на брега на морето
Аз бих го оставила поне десетина дни след кастрацията, за всеки случай, че съм много страхлива. Напълнете легенчето с топла вода, но да не достига до операцията и с мека кърпа опитайте да отмиете замърсяванията колкото е възможно. Сменете водата и повторете. Подсушете добре, защото така или иначе пак ще се облизва, поне да не е много мокро.
И не ползвайте шампоани, сапуни. Само с чиста вода.

# 22
Да и на мен така ми казаха във ветеринарната аптека-да изчакам поне 7 дни,с мокра кърпичка успях да почистя колкото можах.Купила съм специален шампоан за писи който е противопаразитен.Но след 10 дена мисля да го изчипкам.

# 23
  • на брега на морето
Мокри кърпички специално за животни има - продават се в зоомагазините, но са скъпи. С тези за хора ми се струва небезопасно, като се има предвид, че котето се облизва. Както Ви казах - намокрете обилно мека кърпа с топла вода и почистете.

# 24
  • София
не знам откъде сте, но в Джъмбо има евтини мокри кърпи
хич не са лоши

# 25
Здравейте отново.Днес бяхме на преглед при ветеринаря,по точно той дойде вкъщи да види писанчо.Всичко е в норма..Няколко пъти го попитах за ваксините - моя е грешката че съм разбрала че ваксина се слага през 70дни.Човека ми е обяснявал че когато котето се роди,на 70 дена се бие първа ваксина и след месец още една и после вече веднъж в годината.Така че сега на 17ти ще изкъпя писи и на 18ти ще му дам хапче за вътрешно обезопаразитяване а на 23ти ще му сложим първата ваксина.С нея получаваме подарък паспорт.След месец пак ще отидем да му сложим и втората ваксина и вече веднъж годишно ще има.Мокри кърпи за животни купих днес от аптеката-не ми се видяха много скъпи.Иначе ползвах бебешки - без алкохол и парфюми.Писи си хапва доволно,не съм му увеличила дозата на храна.Ще си спазваме и режима за да не наддава кг.Взех му днес и витаминки за сърце зъбки козина и нокти.Пак забравих да попитам ваксината за кои болести се отнася но на 23ти като го заведа ще попитам.Посъветваха ме да купя  Royal Canin Exigent  и Royal Canin British  SHORTHAIR и да ги смесвам за да не затлъстее котето и да получава нужните му минерали и витамини за растеж и дълъг живот.След празниците мисля да му взема макар че са доста соленички като пари...Уискас не яде нито в сух вариант нито като пауч или консерва.Пробвала съм преди Фрискас но от нея получи разстройство и спрях.В момента давам Кошида...ако някой има отзиви за други марки храни моля нека сподели.

# 26
  • София
Роял канин е излишно скъпа и далеч не качествена като съдържание
ако  си съгласна да даваш повече пари, отколкото досега, препоръчвам от собствен опит Taste of the wild
купувам го от Зоомагазин Стефанов и Зооплюс, по интернет

харесвам и Brit care, тя е по-добра от Роял канин, но не е на нивото на TOW, Acana, Orijen
всъщност последните две са най-доброто
та Брит кеър има и за кастрирани котки, въпреки, че аз не я ползвам специално
моите не надебеляват, засега, след кастрирането

заповядай в темата за котколюбки направо

# 27
  • на брега на морето
Нашата котка изобщо не наддаде  след кастрацията - заби на 4600 и не мърда. Искам да е малко по-дебелшка, но и така си е добре.

Кошида са боклуци, не й давайте.

# 28
possessed Когато взехме котето на 40 дена то беше вече приучено на суха храна.Понякога съм слагала със сухата храна и кис мляко за да не са му толкова твърди.Пробвала съм храни като Уискас,Taste of the wild и  Brit care -не ги харесва.Отива подушва купичката и я обръща...седяло е по почти 2 дена гладно но няма да отиде да хапне.От Фрискас както каза получава разстройство.Давала съм на Любимец и тези обикновените марки които се намират в обикновен хранителен супермаркет -също разстройство.Acana, Orijen ги няма в нашият град-трябва да ги поръчвам от Интернет.Храна за котка по интернет...малко глупаво ми се вижда...колкото и да си обичам котето и да го глезя чак толкова не ми е специален.Може ли линк към темичката ?
Котьо пробвала съм различни видове храна която да ни е хем по джоба хем писи да си я хапва с кеф.Има в зоо аптеката ни различни видове и на килограм доста евтино като цена но не мога да пробвам всички варианти.А както и аптекарката ми каза днес скоро може и да затворят по ред техни причини...следователно няма от къде да купувам специализирана храна освен от магазините които са пълни с горе изброените.Помня преди години - може би 10 ако не се лъжа имаше марка Дарлинг.Сега имат храна само за кучета но преди имаше и за котета.Купувала съм от нея и даже имаше томбола от която спечелих плетен кош за котето.Вече не я намерим.ММ преди 3 месеца ходил в ЛиДЛ и видял на промоция Кошида 2 кг за 5лв и нещо и решил да вземе без да ме пита.Та до ден днешен писи си я хапва.Виждам че му харесва и за това продължихме с нея.Иначе като си го взехме съм давала само на Феликс паучове и на Sanabelle различни видове суха храна.

Общи условия

Активация на акаунт