Търся дума, която описва дадено поведение.

• 6 207
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Шегуваш се, че е за дело. Така добре го описа с чувство, че по скоро имаш лични взаимоотношения с въпросната персона.
За съжаление и аз имам опит с такива хора Angry

# 31
Лукаво изчадие, плод на греха между потаен жълт скорпион и хлъзгава змия?

# 32
Нагъл. Много нагъл.

# 33
Турцизъм: гьонсурат.
Книжовно: безочлив.
Зоологично: невестулка.
Астрономическо: Халеевата комета- минава, прави шоу и бяга
Психологическо: патологичен лъжец.
Литературно: Джекил и Хайд.
Политологическо: Хилъри Клинтън.

# 34
Турцизъм: гьонсурат.
Книжовно: безочлив.
Зоологично: невестулка.
Астрономическо: Халеевата комета- минава, прави шоу и бяга
Психологическо: патологичен лъжец.
Литературно: Джекил и Хайд.
Политологическо: Хилъри Клинтън.

Сексуално: чекиджия, пишкодръп
Американизирано: лузър, факър
... hahaha

# 35
  • София
Аз не виждам как адвокат може да си позволи да използа някаква дума извън възприетите в професията, но така дадено питането, манипулатор ми не вижда най-удачно. А поведеннието - манипулативно. Не върви да наречеш официално някого манипулатор, но можеш да окачествиш поведението като манипулативно. Има звучене на научност, почти е като да му сложиш психопатия, обаче нямаш право, затова манипулативно замазва положението.

# 36
Предположението за умисъл е това, което прави описанието на поведението трудно. Доста от тези хора не възприемат действията си като такива, каквото ти ги описваш. Така че, това е по-скоро форма на социопатия. Неадекватно възприемане на реалността и нереална представа за ефекта на собственото поведение върху околните.
Човекът вероятно не се стреми да накара другия да се чувства по определен начин и не се старае да създаде впечатление, че другия е сгрешил. Той просто е твърдо убеден, че не е направил нищо нередно. И понеже е убеден, е и убедителен 😉 Това са патиите.
Но за подобни поведения се иска експертиза. Не можеш да го наречеш социопат, без да имаш становище от специалист. Така че, аз бих подходила описателно. Неговите действия противопоставени на начина, по който околните ги възприемат.
Навремето ни учеха, че вербалната агресия е 20% намерение и 80% възприятие. Това важи за всяка форма на комуникация.

# 37
  • София
Много адекватно си възприема действителността, много добре знае какво и защо прави. Просто е краен егоизъм, не му дреме за другите, а само за това какво той иска и как да го получи.

# 38
Типигьоз

# 39
Много адекватно си възприема действителността, много добре знае какво и защо прави. Просто е краен егоизъм, не му дреме за другите, а само за това какво той иска и как да го получи.
Което е неприятно за околните, но си е много правилно за него. 😉

# 40

Правилно описание. Дори такъв човек иска да нарани околните около него. На такъв човек колкото повече му обръщаш внимание, толкова повече те наранява и си вдига самочувствието.

Моят съвет е: по-надалеч от такива индивиди. Такива индивиди никога не се променят! Такива индивиди непрекъснато ти тровят нервите!

# 41
Има една много хубава еврейска дума, която е много подходяща - хуцпа Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт