За бързи КУЛИНАРНИ въпроси отговори

• 50 542
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
Дано не бъркам мястото за въпроса си, но има ли някой идея как се приготвя сладко от праскови и моркови? Във вчерашната серия на "Черешката на тортата" такова приготви Катя Близнакова, като каза, че слага праскови, моркови и мед. Не ми стана много ясна обаче техниката на приготвяне. Ако някой знае как става, моля да ми помогне. Иска ми се да го опитам Simple Smile

# 481
Някой знае ли колко грама г/д овесени ядки е 1 чаена чаша. Може и за кафена?  Mr. Green

# 482
  • София
Момичета, приготвих смес за кашкавал на фурна, яйца, кашкавал, мляко, брашно и се оказва, че фурната явно е умряла... не загрява Rage има ли как да оползотворя цялата тази смес на микровълновата или да хвърлям?
Дали ще издържи така в хладилника до утре? Яд ме е, не стига, че рядко готвя, а и направих огромна порция, може би е знак, че не тр да готвя Simple Smile

# 483
Ще издържи до утре.Опитай в микровълнова с малко смес в чаша.

# 484
  • София
Благодаря! Ще пробвам Simple Smile

# 485
Джинджър, дали няма да стане на порции в тиган на котлона? Нямам микровълнова и не знам.

# 486
  • София
Божее, как не се сетих за котлона! Нали в главата ми е, че в за печене - така звучи съвсем реално, благодаря ти!

# 487
  • София
Някой знае ли колко грама г/д овесени ядки е 1 чаена чаша. Може и за кафена?  Mr. Green

То от чашка до чашка е доста разликата, но премерих по едни мои кафени чашки - около  48-50 г

# 488
http://www.supichka.com/files/images/1639/chaena_chasha.JPG

такава имах предвид, но благодаря ти, ориентирах се  bouquet

# 489
  • София

Много съжалявам , че не успях да ти помогна. Точно тези чаши ги изхвърлям. Понякога Марчев незнайно от къде ми ги влачи и аз тайно ги изхвърлям.

# 490
  • София
Здравейте,
Дано не бъркам мястото за въпроса си, но има ли някой идея как се приготвя сладко от праскови и моркови? Във вчерашната серия на "Черешката на тортата" такова приготви Катя Близнакова, като каза, че слага праскови, моркови и мед. Не ми стана много ясна обаче техниката на приготвяне. Ако някой знае как става, моля да ми помогне. Иска ми се да го опитам Simple Smile
Явно си има своя рецепта. Не зная дали има смисъл да се слага мед, освен заради вкуса, защото при загряване медът губи полезните си свойства. Опитай да комбинираш рецептите за сладко от моркови и праскови, в малко количество като за първи опит и каквото стане...
Дали ще издържи така в хладилника до утре? Яд ме е, не стига, че рядко готвя, а и направих огромна порция, може би е знак, че не тр да готвя Simple Smile
Ааа, никакви такива знаци, няма да се отказваш заради една фурна. В хладилник ще издържи и повече от 1 ден, споко.

# 491

Много съжалявам , че не успях да ти помогна. Точно тези чаши ги изхвърлям. Понякога Марчев незнайно от къде ми ги влачи и аз тайно ги изхвърлям.

Напротив, помогна ми! Ориентирах се, едва ли е голяма разликата!  bouquet

# 492
  • София
Тези чаши не са ли по-големи, около 200 мл? Тогава овесените ядки сигурно са около 140 - 150 г, те са леки почти като брашното

# 493
  • München, Deutschland
Брашното е значително по-тежко от ядките, ако става дума за ей тези люспи:

# 494
  • Велико Търново
Здравейте! Имам сушени гъби. Искам да ги сложа в пица. Трябва ли предварително да ги накисна във вода или така, както са сухи да ги сложа?

Общи условия

Активация на акаунт