Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 661
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
  • Ловеч
Да похваля и аз препарата на ДМ срещу мазни петна. Справи се отлично!
Гес, благодаря ти, че сподели отзивите си от него! 😊

# 346

А относно това, че прането е елементарно занимание... Явно не се цапате във вашето семейство, защото и най-хубавите перилни препарати не се справят с всичко като напр. лютеница, мазнина, определени плодове.
Не са виновни препаратите, а аз съм си виновна, че използвах няколко един след друг без (явно) да изплакна добре предишния и че суших на слънце. Това е.

Вече не, но съм отгледал две деца, а сме и почитатели на средиземноморска кухня (разбирай много доматен сос). Не е като да не знам какво са петна. Никога не сме имали проблеми в домакинството с петна и без препарати за петна. Цветни петна се третират с препарат за бяло, а мазни с такъв за цветно пране или препарат за съдове. Мастило се премахва с етилов алкохол. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Това е всичко. Единствените перманентни петна са от някои мазнини, които не са били изпрани напълно и са изгладени. Всичко останало се оправя с посочените препарати, плюс ефективно изпиране на подходяща програма, без претоварване и с качествен препарат. Не са нужни никакви специализирани препарати, просто защото не са специализирани. Само заемат място и вредят на джоба.

# 347
А какво значи,че се третират с прах за цветно?С вода и прах се накисват или как?

# 348
Обяснявано е десетки пъти, този ще е последен от мен. Петното се мокри с гореща вода, капват се няколко капки от препарата, втрива се добре в тъканта, оставя се да действа 10-15 мин и се пере. С прахообразен е същото, с тази ралика, че се прави каша от препарата с малко гореща вода и тя се нанася върху предварително намокреното петно.

# 349
Здравейте

Опитах се да намеря инфо за срока на годност на един прах за пране, и Чичко Гугъл директно ме хвърли в този форум Thinking .... Става въпрос за кутия Ariel Mountain Spring(20 пранета,1.3кг), който закупих днес от Т-Маркет.  Върху цялата кутия няма отпечатан нито срок на годност, нито прословутия код на P&G. Имате ли идея дали става въпрос за небрежност, или просто са преопаковали "нещо" ?

# 350
Кодът се намира в долната част на някоя от малките страни на кутията. Обаче не отпечатан, а гравиран в картона и не е контрастен – трябва кутията да се нагласи, за да се види.

# 351
Еееееееее, разгеле -  05.01.2019 CZ .......... Благодаря! Никога нямаше да го видя Smiley

# 352
  • Sredets/Burgas
Понеже  стана въпрос за петна. . .
Миналия месец си правих сладко от праскови . . .
Абсолютно несериозно от моя страна, не си сложих стари дрехи или престилка. . .
Пфу, викам си, просто някакви си плодове. . .
Бях в бяло и непосредствено след това щях да пускам пералня. . .
Ами най-неочаквано, не можах да изпера петната върху един памучен потник. . .
За материята уточнявам, защото върху други дрехи петна не останаха . ..
Почти веднага го накиснах в бял прах, може би след час-два, но безрезултатно. . .
Пран е вече няколко пъти и с Персил, и с Ариел. . .
Първия не третирах с нищо, после с Вениш, обаче петната са непокътнати. . .

p.s. Иначе предната вечер се прибрах от ДМ с една торбичка Персил Сенситив безплатно. . .
Не бяха сменили цената на рафта. . .

# 353
  • София
Някои петна се оказват проблематични, при това без човек да подозира. Споделяла съм за борбата си с петна от банан и портокал, не съм имала грижи с лекета от малини и къпини, боровинки.
Бътърфлай, белия потник ще светне с прах Ариел маунтин спринг на 60 градуса. Имам няколко такива на по 100 години, които се бяха захабили (от времената, когато перях лаишки Stuck Out Tongue Closed Eyes) Ползвам ги за спане в жегите, това лято от едно изпиране със споменатия Ариел - станаха като нови, направо превъплътиха рекламите в действителност. Нещо, което не им се е случвало с друг прах, включително с любимото ми Омо. За неизлизащи петна и захабено бяло си трябва тежка артилерия, а не ала-бала - яко кислородни избелители, висока Т, дълга програма.

# 354
белия потник ще светне с прах Ариел маунтин спринг на 60 градуса. Имам няколко такива на по 100 години, които се бяха захабили, това лято от едно изпиране със споменатия Ариел - станаха като нови, направо превъплътиха рекламите в действителност.

Това значи ли , че ако се перат бели дрехи с някакви цветни детайли и цветовете ще избледнеят ?

# 355
Че как иначе....избеляват..

Писала съм за моята покривка-бяла с червени рози. Е, вече са светло розови де...розите..Joy

# 356
Че как иначе....избеляват..

Писала съм за моята покривка-бяла с червени рози. Е, вече са светло розови де...розите..Joy

Ужас! Определено отпада като вариант за купуване ... в нас чисто бели имаме само 1 чаршаф и 1 хавлиена кърпа Grinning

# 357
Да, най-добре карай с Рекс и Савекс. В тях има символично количество избелители (ако изобщо има) и няма опасност да избелят някой цвят.

# 358
При бяла основа с цветни апликации винаги има компромис, жертва се или едното или другото, въпреки че качествен ситопечат с хубави мастила е доста устойчив.

Особено при покривки, нещата са сложни защото има доста петна , които изискват по-дълги програми на по-висока температура и по-мощни избелващи системи. Най-добрият съвет е... не си купувайте такива покривки или ако не можете да устоите, поне ги сменяйте по-често. И без това, в днешни дни текстилът вече е почти бързооборотна стока.

# 359
  • София
Аз съм в дилема с какво да продължа да пера новозакупените си цветни чаршафи, които изпрах с Омо за бяло вече 2 пъти и цветовете поизбледняха... Купих си ги с голям мерак от English Home и искам да се запазят по-дълго свежи. Както и цветни хавлиени кърпи, които също избледняха... Sad

Общи условия

Активация на акаунт