Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 628
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Да не е съставката против котлен камък  - тя да ти мирише?

Вероятно е това, то няма как да се разтвори котления камък без киселина, но мисълта ми е, че миришеше доста силно и натрапчиво. В другите препарати не съм я усещала толкова.

# 421
Аз пробвах и k2r за почистване на пералнята, но Хайтмана като че ли повече ми хареса. Този нещо слаб ли ми се видя не знам.

Имам въпрос: гледам омекотител за вода в К на промоция - на Calgon. Струва ли си, омекотява ли? Как се ползва. Направо голямо разхищение ми е тая твърда вода. Перилните на половина ми стигат (ако е за 20 пранета на мен ми стига за 10-11). Ако има и друг омекотител за вода хубав, ще се радвам на препоръки.

В Лидл др-та седмица има на w2 препарат ца почистване на перални, той как е? Аз я чистя на месец и половина и виждам разлика.

И още нещо, което пак забелязах-от може би месец и нещо + - пера бялото само с прах, не с течен и наистина има разлика в пералнята. Не знам при вас как е, но аз като пера изцяло с течни и след месец някъде пелалнята марко започва да мирише като на застояло. Пера само с Персил течен за бяло и цветно. Сега бялото само с Ариел за бяло - прах. Е няма такова нещо. Даже мисля и цветното да пера с прах. Поне месец. За разнообразие.

Та, така де, извинете за дългите писания. Grinning

# 422
 От около година и половина сме само на течни, не мирише пералнята

# 423
Пипи, на мен това течното от Лидл против котлен камък, което по-назад коментирахме и показахме, ми мирише на някакви химии, а Гес каза, че било силно, та така си го обяснявам - миришат си там хим.съставки...

Таблетки против котлен камък за перални има в Лидл - 53 бройки ли бяха за около 5 лева ли-ще те излъжа. Може да вземеш от тях, вършат същата работа като Калгона, но са доста по-евтини. Слагат се в отделението при праха и съответно дозираш като за мека вода...

За белите блузи - Дидичка, ако носят висока температура, пери на дълга над 2.30ч. програма и на 60 градуса. Би трябвало да белнат.  Праха да е за бяло пране. Омото си е такъв, Ариел - да е за бяло, не колор.

# 424
  • На зелено
Скрит текст:
Аз пробвах и k2r за почистване на пералнята, но Хайтмана като че ли повече ми хареса. Този нещо слаб ли ми се видя не знам.

Имам въпрос: гледам омекотител за вода в К на промоция - на Calgon. Струва ли си, омекотява ли? Как се ползва. Направо голямо разхищение ми е тая твърда вода. Перилните на половина ми стигат (ако е за 20 пранета на мен ми стига за 10-11). Ако има и друг омекотител за вода хубав, ще се радвам на препоръки.

В Лидл др-та седмица има на w2 препарат ца почистване на перални, той как е? Аз я чистя на месец и половина и виждам разлика.

И още нещо, което пак забелязах-от може би месец и нещо + - пера бялото само с прах, не с течен и наистина има разлика в пералнята. Не знам при вас как е, но аз като пера изцяло с течни и след месец някъде пелалнята марко започва да мирише като на застояло. Пера само с Персил течен за бяло и цветно. Сега бялото само с Ариел за бяло - прах. Е няма такова нещо. Даже мисля и цветното да пера с прах. Поне месец. За разнообразие.

Та, така де, извинете за дългите писания. Grinning

С течният Персил и при мен беше същият ефект. Нямах търпение да свърши, добре че беше малка разфасовка. Купих на гранули и подобен проблем нямам. Намирам разлика и в изпраните дрехи. От доста години не бях ползвала прах на гранули, а само течен, но засега ще остана на този вариант. От течните бях най-доволна от Первол (спорт, вълнени тъкани и за цветно) и синият Колор.

# 425
И аз това щях да пиша. Мани го тоя скъп и прескъп Калгон.
LieToMe, ей това вземи от Лидл (51 бр. за 6.99 лв.)
Скрит текст:
Слагаш една таблетка и прах като за мека/средно твърда вода според инструкциите (пиша го така, защото някои прахове имат доза за мека вода, а при други дозата е дадена за мека и средно твърда). Така прането ти ще се оскъпява с 14 стотинки, но пък ще пестиш от праха, който е по-скъп.

# 426
преди малко се сдобих с това , дано наистина действа

и този ленор

Дано не съжалявам, че ще заменя lenor gold orchid Rolling Eyes

# 427
http://pure-bg.com/products/Перилен-препарат-ariel-чувствителна-кожа/ взех си този ариел .Не намирам много информация в интернет хубаво ли изпира?Или е пълно разочарование и да не очаквам много от него.

# 428
  • София
В кутията на Формил прах за цветно има ли мерителна чашка?
Рових, рових отгоре, но не намирам Rolling Eyes

# 429
Няма мерителна чашка във Формила.
Между другото, откъде го изкопа? В Бургас го няма в никой от магазините от месеци.

# 430
Значи определено ще купя прах и за цветно и за бяло, без течни вече. И ще купя това от Лидл.

# 431
преди малко се сдобих с това , дано наистина действа

Ползвала съм го, както и на Бекман, Хайтман, Лидл. За съжаление, няма как да кажа кое как действа, няма как да видиш машината отвътре след почистването. Но винаги регистрирам миризма на чисто след един цикъл на почистване.

# 432
  • София
Благодаря, Guess Who Flowers Bouquet
Формил - а го купих преди 2-3 седмици от софийски магазин. Не знам дали все още се намира.

# 433
Живея в район с твърда вода. От няколко години ползвам за почистване на пералнята показния по-горе препарат от dm, както и Лидълския. Наскоро изгоря нагрвателя на 15 годишната ми пералня. Като го смениха, се изненадах колко е чист и почти нямаше котлен камък (имам представа колко се натрупва по ел. кана , а от бойлера за година сме изхвърляли по един леген). Та, според мен вършат работа тези препарати. Освен това, откакто пера само с прах, го няма онзи сивкав, лепкав слой по гуменото уплътнение на вратата.
п.п. Профилактика правя на месец, месец и половина.

# 434
След като през страница-две чистим петна от пот не ми се питаше, но ....
Мъжка,светлосиня тениска. Явно е изпотявана около врата в жегите. Изпрах я с прах за цветно на 40 град.-все едно не е прана. После с прах за бяло на 60 град. Една идея по-добре,но "герданчето"- почти бяло- си личи. А под мишниците-нищо. Цветът там е като на основния цвят на тениската. Дали потта действа като избелител, или трябва да третирам с нещо. Не,че е много важно-дрехата е тип домашна, но ми е интересно,а и ме дразни. Тук явно дезодорантът е "спасил" цвета от избеляване.

Общи условия

Активация на акаунт