Перилни препарати и омекотители – 48

• 75 484
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
  • София
На буци е ... ужасно е.
Имам една силиконизирана вътре - няколко години съм я прал - нищо, но явно с памука е другояче.
Затова се замислям дали да взема по-скъпата и как да я пера.

Не съм много наясно с етикетите (една легенда няма да е зле да се сложи в титулния пост)  - мисля че не съм сбъркал - т.е. мога да я върна с чиста съвест? Peace

ПП: Снимал съм я мокра, но и сега е същата.

# 616
  • София
Явно е калпава, щом след изсъхване е пак на топки ватата, това не е нормално. Така няма и да топли зимата. Тъпото е, че и цената й не е малка, въпреки, че са я намалили като гледам в момента. Според мен имаш право да я върнеш.

# 617
Е, интернет е пълен със символите за пране върху етиките на дрехите. В случая е пране на максимум 60°, нормална програма, да не се избелва с хлорна белина, да се суши в слаба сушилня, да не се глади, да не се дава на химическо чистене.
Ако пусна аз другата тема, ще сложа символите за пране, въпреки че ги има навсякъде. Ако не, wdv отговаря.

# 618
Ако имаш време и ти се занимава мисля, че ти си най-достойна да си чорбаджийка на темата! Simple Smile И на теория, и на практика си най-запозната с материята, а и съдейки по завидната ти колекция, си най-запалена. Simple Smile

# 619
А, време колкото щеш, но чак пък сега и чорбаджийка... Много са ми интересни разни чорбаджии на теми, дето като почнат „Ще отсъствам два дена и не мога да пусна темата. Ако може да не я заключвате, ако надвиши 50 страници, като се върна ще я пусна“, като че ли те са единствените способни да пуснат пустата тема. С удоволствие бих допълнила първия постинг, но за мен няма никакво значение кой я пуска.
Сега ще направя една картинка със символите за пране и ще я сложа тук. Така линкът може да се пренесе в първия постинг на следващата тема.

# 620
Казах го с най-добри чувства!  Да не се засегнеш сега...Kissing Heart

# 621

Дидка, ДМският за бяло е 15-30% кислородни избелители, ако правилно помня, така че е съвсем нормално да избелва по-силно.Омото е с 5-15% и затова е с по-универсална употреба и е подходящ за устойчиви цветове, вкл. ярки - няма да ги свали с няколко изпирания. Така че да - за чисто бяло пране прахът с повече избелители е по-ефективен.

И какво ни казва това? Единият може да има 15.2 %, другият 14.8 % примерно. Немалка е вероятността и тези състави въобще да нямат тясна връзка с действителността, да не говорим че количеството перкарбонат съвсем не е мерило за крайния резултат. Ако желаете, чист натриев перкарбонат се продава, но с добавянето му едва ли ще видите чудеса.
Не познавам въпросните препарати  и не ме интересуват, но важното е да не се правят грешни изводи за свойствата им на базата на някакви етикети. Повярвайте ми, нещата са направени така, че потребителят да няма ясна идея за състава и връзката му със свойствата. Аз давам мнение за конкретен препарат САМО И ЕДИНСТВЕНО когато имам достатъчно точна информация, която НЕ Е базирана на официално публикувани документи. Всичко друго, в повечето слуаи е безмислено.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2017, 16:44 от TAED

# 622
Е, извади някаква информация за Денкмита де...
Че пере-пере. Че избелва-избелва.
Остава да разберем и тайния състав, за да знаем защо пере така добре..

# 623
Е, извади някаква информация за Денкмита де...
Че пере-пере. Че избелва-избелва.
Остава да разберем и тайния състав, за да знаем защо пере така добре..

Нямам такава информация, а и надали бих могъл да се сдобия с нея. И за Вас не би трябвало да е важно, щом Ви харесва резултата и цената е добра-ползвате и всички са щастливи. Въпросът е да не се насаждат грешни разбирания в публичен форум, базирано на недостатъчна/грешна информация или псевдоинформация.

# 624
Е, че крият, крият формули и прочее.
Но това на етикета хич ли не е вярно? Няма ли контрол все пак.. Thinking

# 625
Така чаканият Омо от понеделник

До кога е валидна промоцията? Чудя се, дали да не купя от тези двата омекотителя на Максима за да ги пробвам. Ползвали ли сте ги и какви са ви впечатленията? Оставят ли траен и силен аромат?

Според вас, бялото пране пожълтява ли, ако се суши на силно слънце?

# 626
Естествено, че крият, това е повече от нормално. Понякога не е и въпрос на криеница, а просто нова формулировка със стари текстове..., т.е. чисто технически грешки.
Дали хич не е вярно или почти е трудно да се каже . Контрол няма, поне аз не съм чул потребителска организация или държавен, контролен орган някога да е анализирал перилни препарати с цел сравняване на обявен и актуален състав. Такъв анализ не е и проста работа.
В горния случай с и без анализ или грешки, нищо не може да се каже, както написах.

# 627
Хмммм...

# 628
И още нещо или да повторя по-конкретно. Аз (и всеки колега) бих могъл да формулирам препарат с 15 % натриев перкарбонат, който да има обективно по-добро избелване при всякаква темепратура от такъв, съдържащ 30 % от същото вещество. Искам да кажа, че тези цифри са безмислени.

# 629
  • В къЩи.
И не само това. Тези специализирани препарати за черно, бяло, зелено и пембено са разчетени за 2.5 кг зареждане, което означава, че излизат по-скъпи.

Това значи ли,че мога да пера всякакъв цвят дрехи без да се съобразявам какво пише на праха? Embarassed

Никога не пускам перална само с бели дрехи, деля на светли и тъмни. Какъв прах е най-удачно да ползвам? За цветно,универсален, течен,на прах... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт