Перилни препарати и омекотители – 48

• 75 392
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
  • В къЩи.
Белите с прах за бяло.
Цветните /тъмни и светли цветни в отделни перални/- с препарат за цветно.

Това към Лия, че после видях, че има нови постове след нейния...

Благодаря.

От последните мнения става ясно,че праха изпира по-добре от течния. Но аз имам проблем с налягането на водата, слабо е и не ми взима праха,намокря го и остава в отделението,затова ползвам основно течни.
Та въпроса ми е, мога ли да слагам праха направо в барабана както течния?

# 646
Белите с прах за бяло.
Цветните /тъмни и светли цветни в отделни перални/- с препарат за цветно.

Това към Лия, че после видях, че има нови постове след нейния...

Благодаря.

От последните мнения става ясно,че праха изпира по-добре от течния. Но аз имам проблем с налягането на водата, слабо е и не ми взима праха,намокря го и остава в отделението,затова ползвам основно течни.
Та въпроса ми е, мога ли да слагам праха направо в барабана както течния?
Да Simple Smile

# 647
Ето символите за пране и значенията им.

# 648
  • оттам, откъдето започва България
И двете перални бяха с цветно,просто с различни препарати Simple Smile
Направо си изглежда мръсен чорапа...

Нямам такъв случай досега. Накара ме да стоя и да се чудя каква може да е причината при теб.
Но следва да уточня, че аз не съм и прала цветно на 60 градуса.
Толкова чак да е бил мръсен чорапа, че да не го изпере течен, не ми се вярва.
Другото, което ми идва на ум, е, че ако са бледо лилави чорапите, аз бих ги изпрала на 60 градуса, но с бялото пране и с прах за бяло.
И последното, но не и на последно място, че не е дозиран правилно течния препарат.
Друго в момента не се сещам, но да се каже, че течния не може да изпере едни чорапи...

П.С. Върнах се само да кажа, че решението ти да переш с ДМ прах за бяло е чудесно и ще бъдеш доволна със сигурност.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2017, 22:28 от didka pitka

# 649
  • Козлодуй
Не зная дали тук трябва да попитам но си купих една яка-шал от нещо като изкуствена кожа и сега не знам как да я изпера моля за помощ да ми дадете акъл как да я изпера на етикета пише че съдържа: Лицева страна - 58% полиакрил и 42% полиестер; подплата 100% полиестер Simple Smile

# 650
  • Козлодуй
Ехе след като публикувах видях символите по-горе и си разчетох етикета много благодаря но все пак ще се радвам на всеки коментар Simple Smile

# 651
pvacheva, аз такива ги пера в пералнята на 40 градуса и ги центрофугирам дори.

# 652
  • Козлодуй
pvacheva, аз такива ги пера в пералнята на 40 градуса и ги центрофугирам дори.
Благодаря, няма ли нещо да им стане на козинката ако ги пусна в пералнята? Simple Smile

# 653
PELLI,  с какво ги изцапа тия чорапи и с кой препарат ги пра?
Аз пера с течен на 30-40 градуса повечето си цветни дрехи, включително якета, панталони, които доста се цапат и се изпират

# 654
Чак мръсен?!  Пера с течни и не мисля, че ходим мръсни.

# 655
  • София
Май си съсипах едни памучни чорапи, имах неблагоразумието да ида в планината със светлорозови чорапи, които бяха станали бежови от прах, а отвътре -кафяви. И стелките ми - с активен въглен, уж само отдолу е въгленът, но май и той беше спомогнал за оцветяването. Веднага ги изпрах ръчно, натърках ги със сапуна за петна, оставих ги малко, после усилено ги търках, поизпраха се, но си останаха мръсно розови, тук там по-тъмни петна. Ще ги изчакам да изсъхнат и ще ги пускам в пералнята с прах за бяло... Чудя се дали да ги пръскам със спрей за петна? Дали ще има ефект?...

Засякох в един магазин Ариел с лавандулата. Помирисах го от любопитство, стори ми се доста по-слаб и приятен от Персил - лавандула. Дали пък Ариел не са си взели бележка вече за силните аромати!?...

# 656
  • близо под тепетата
Да ви попитам доволни ли сте от омекотител Семана? В събота ми се наложи по спешност да си купя и взех малка 250мл разфасовка- много силен и дълготраен аромат. Та дали да си купя голямата опаковка? Досега ползвах един турски Yumos, но ми свърши и не се планира пътуване към Турция.

# 657
Аз съм много доволна от Семана, харесвам и Юмош. Много е трайна Семаната.

# 658
+1 и от мен за Семана и Yumos . Много доволна съм от Семана - дълготраен аромат и омекотява. В момента ползвам този Yumos
За съжаление рядко го откривам, а Коколино с такъв аромат от години не съм срещала.

# 659
  • близо под тепетата
+1 и от мен за Семана и Yumos . Много доволна съм от Семана - дълготраен аромат и омекотява. В момента ползвам този Yumos
За съжаление рядко го откривам, а Коколино с такъв аромат от години не съм срещала.

И аз съм с този Yumos Simple Smile

Мерси за помощта, ще си взема Семана.
Последно от перилните си взех Диксан - имаше аромат от него, но не се задържа дълго, както от Семана.
Сега ще пробвам на ДМ Денкмит за бяло и за цветно.

Общи условия

Активация на акаунт