Покажете си детските стаи - тема 24

• 124 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте!
Аз още нямам какво да покажа - тепърва предстои спалнята да стане детска стая на моя (почти тийн) син. Една детска за 12-годишен батко и 9,5-годишна сестра вече е нетърпимо Sad
Въпросът ми е - попадали ли сте някъде на такъв тип бюро. Искам да сравня цена с Икейското.

https://www.ikea.bg/home-office/Desks-and-tables/Desks/Desks-for … e-27815/50219044/

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 14:29 от Rumya

# 571
Здравейте!
И на мен ми предстои обзавеждане на детска стая. Големия ще е първокласник, малкия е на 5. В общи линии имам някаква концепция, но не съм убедена за разположението на мебелите.
Това ми е единия вариант за сега

А това другия

Като попринцип Stuva съм си харесала, така че гардероба не може да е Ъглов, а може би нещо подобно

Видях назад в темите, че сте сътворили страхотни стаи, така че, идеи всякакви приемам!

Хубав ден от мен!

# 572
Нещо не ме кефи разпределението на мебелите.

# 573
Нещо не ме кефи разпределението на мебелите.
Дай идея Grinning

# 574
При условие, че стаята предразполага за много комбинации ти си "наблъскала" всичко и имаш една стена свободна....
Не разбрах дали ще има телевизор в стаята. Питам защото ако има трябва да е удобен за ползване. Кажи и ще дам някаква моя идея

# 575
На празната стена предвиждам шкафовете им за играчки и детската масичка, които си имат. Телевизор не предвиждам за сега.
Легло на тази стена не искам, както и до прозореца( там е радиатора).

# 576
Децата ти ще са едновременно ученици (2 години разлика са доколкото разбирам), този вариант за бюро е неудобен Hands V
Аз за двама големи сина съм направила симетрична стая, всеки да си има пространството Simple Smile
Слагам една надраскана схемичка с идея с твоите размери

Скрит текст:
При мен стаята е с метър и нещо по-къса, но над бюрата имат достатъчно място на поличките, както и на секцийката при вратата Simple Smile Над леглата имат магнитна дъска за дреболийки / лична декорация.
Скрит текст:

Естествено рафтовете вече са мнооого запълнени с книги и т.н.
Масичката която предвиждаш да сложиш ще я ползват макс 1 година още, ако малчо има бюро, ще предпочете да си сяда на него. А засега под неговото бюро може да се сложат кутии с играчки, както и в шкаф/скрин до бюрото... Но стена 6м празна в детска стая ми се струва странно Hands V

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 11:19 от peneva_a

# 577
На празната стена предвиждам шкафовете им за играчки и детската масичка, които си имат. Телевизор не предвиждам за сега.
Първо стаята е голяма. Аз бих купила мебели, които да мога да размествам лесно в различни комбинации.
Бих купила 2 гардероба- за всяко дете по един. Бих предвидила и по- големи легла, ако смятам, че те няма да се сменят години и ако стаята ще продължава да е обща на двамата. Примерно 90/200 см.

# 578
Първо стаята е голяма. Аз бих купила мебели, които да мога да размествам лесно в различни комбинации.
Бих купила 2 гардероба- за всяко дете по един. Бих предвидила и по- големи легла, ако смятам, че те няма да се сменят години и ако стаята ще продължава да е обща на двамата. Примерно 90/200 см.

И аз мисля по същия начин.По малки легла не бих сложила.

Децата ти ще са едновременно ученици (2 години разлика са доколкото разбирам), този вариант за бюро е неудобен Hands V
Аз за двама големи сина съм направила симетрична стая, всеки да си има пространството Simple Smile
Слагам една надраскана схемичка с идея с твоите размери

Скрит текст:
Струва ми се че ще стане много тясно между леглата така. Сега искам да имат повече място за игра, пък като пораснат винаги мога да разместя

# 579
При мен стаята е с метър и нещо по-къса, но над бюрата имат достатъчно място на поличките, както и на секцийката при вратата Simple Smile Над леглата имат магнитна дъска за дреболийки / лична декорация.
Скрит текст:

Естествено рафтовете вече са мнооого запълнени с книги и т.н.
Масичката която предвиждаш да сложиш ще я ползват макс 1 година още, ако малчо има бюро, ще предпочете да си сяда на него. А засега под неговото бюро може да се сложат кутии с играчки, както и в шкаф/скрин до бюрото... Но стена 6м празна в детска стая ми се струва странно Hands V
[/quote]
Стената няма да е празна. Шкафовете за играчки и масичката си ги имаме, а като станат ненужни ще сменя масичката с второ бюро, а шкафовете за играчки- със секция примерно.

# 580
Tedynd, сложи леглата под ъгъл - едното на късата стена срещу прозореца, другото - срещу вратата. Ако ги направиш с тапицирани табли или възглавници, ще изглеждат като ъглов диван. Така ще се освободи повече пространство покрай прозореца и стаята няма да изглежда толкова тясна и дълга. Бюрото - голямо двойно до прозореца, както в първия вариант. Гардероб и шкафове - на дългата стена, на която е вратата, като гардеробът е до прозореца /защото е по-дълбок/, а по-плитките шкафове са към вратата. Или гардеробът да е на отсрещната стена - между леглото и бюрото, а само плитките шкафове да останат на дългата стена с вратата.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 13:05 от GG_BG

# 581
Tedynd, сложи леглата под ъгъл - едното на късата стена срещу прозореца, другото - срещу вратата. Ако ги направиш с тапицирани табли или възглавници, ще изглеждат като ъглов диван. Така ще се освободи повече пространство покрай прозореца и стаята няма да изглежда толкова тясна и дълга. Бюрото - голямо двойно до прозореца, както в първия вариант. Гардероб и шкафове - на дългата стена, на която е вратата, като гардеробът е до прозореца /защото е по-дълбок/, а по-плитките шкафове са към вратата. Или гардеробът да е на отсрещната стена - между леглото и бюрото, а само плитките шкафове да останат на дългата стена с вратата.
Нещо подобно?

Съвсем грубо съм ги нахвърлила

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 13:21 от Tedynd

# 582
Ами да. Само  шкафовете ги изтегли по-близо до бюрото, а между тях и вратата сложи въпросната масичка /след време тя може да бъде заменена от малък кът за сядане с пуфове или кресла/. Така е по-разчупено и могат да се обособят кът за спане/почивка и кът за учене/игри. Иначе когато леглата и бюрата започнат да се редят много симетрично, детските стаи придобиват твърде казармен вид.

# 583
  • Пловдив
И на мен по-ми допада варианта с ъгловото разположение на леглата. М.г. като правихме детската ние, именно така ги разположихме.
Ако бюрото ще е двойно, имай предвид, че малкото ще пречи на голямото... Винаги Simple Smile Точно поради такива съображения сложихме правоугулни бюра и не сбъркахме изобщо - така всеки си има свое пространство и не достига до това на другия.
Назад из темата съм качвала и проекта, и самото му реализиране.

Напролет ще правим втора детска за баткото. Тепърва започвам с мисленето на това какво и как, като ще гледам, да се съобразя максимално с неговите желания. И в тази връзка - иска таванът да е тъмно син Thinking Стаята е малка, с прозорец и врата към балкона - светла е, но въпреки това, тъмносиният таван ми се струва, че ще я захлупи много...

# 584
И от мен още един глас за отделни бюра! По възможност на разстояние едно от друго.

Общи условия

Активация на акаунт