В топлите летни дни октомврийчето не спира да пълзи! - Тема 17

• 55 565
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Лид, дано мине всичко леко и безболезнено!
Иначе и аз купих гърне преди две, три седмици, но моя човек не стои на него и аз го прибрах.Нямам намерение да се натоварвам и с това.Аз докато му сменям памперса е борба пък камоли да го гоня по голо дупе из целия апартамент.Иначе около нас също има много майки с деца, но те са си все на групички по две, три и аз не им се пречкам. Като порасне още малко и ще се заиграва до другите деца.

# 271
cristi то и на мен сега ми е смешно, ама снощи изглеждах много клета, рошава и добре оповръщана.. Вие с кучешката храна сте били като във вица:
Първото дете – всичко се стерилизира.
Второто дете – от време на време се измива и се следи да не яде от чинийката на котката.
Третото дете – ако изяде котешката храна, това си е проблем на котката.

# 272
Ха ха Кристи, вие сте били голямо шоу Joy .И нашия като яде и го окапя бърза да размаже всичко колкото може повече Wink .

# 273
Аз на моето като му давам да си яде самó, нещата са покъртителни понякога. ММ го хранил сини сливи онзи ден и ми пише, че табличката му е като след жертвоприношение. Аз пък вчера му дадох ягода да гризе и вече и муцуната му беше като на жрец, ял сърца Mr. Green

# 274
Ох, ще се посера от смях с вас, бре! Имайте милост Joy Joy Joy

# 275
LaughingLaughingLaughing
Ей с глас се смях! Grinning
Ние засега се омазваме прилично, до котешката храна не се е докопала още, обаче моля кажете как да я отуча да пищи!? Аз съм полуглуха, а съм почти убедена, че котака изцяло е оглушал вече. Laughing
На гърнето моята седи, че даже и се кефи, обаче хал хабер си няма защо аджеба е там. Simple Smile

# 276
Не говорите с майките по площатките, а пишете на непознати майки житието битието си - ще ме уморите направо Joy

Ееее, Фиффи има си и такива дни - важното е, че ти приемаш всичко с чувство за хумор Joy

Скрит текст:
Лид ако искаш мога да ти дам телефона на доктора, които ме оперира - аз лично останах очарована от него Hug

# 277
  • София
Забелязвам лека истерия с тази захар и сол, а не бива  Simple Smile ДК са сигурно най-проверяваните в страната и едва ли си позволяват да слагат повече, отколкото е допустимо. Каква е разликата дали ще дадеш така недолюбваните две субстанции на 11 или 12 месеца? newsm78 А относно нишестето в десертите, какво е купешката каша или пюретата ХИП? Пълни със същото Mr. Green Или сухарите/макароните и подобни са по-полезни? Не са!

Абсолютно съм съгласна Simple Smile

Аз преди да почна със захранването бях изпълнена с ентусиазъм и големи надежди за това как ще следвам всевъзможните изисквания и режими за храненето на детето... Е, да, ама не Sweat Smile  Дария отказваше да яде повече от 20-30 грама от каквото и да е - купени пюрета, домашни пюрета... дори вода отказваше да пие. До осми месец си седя на 90% на АМ и дори имаше период от 2-3 месеца, в който не беше качила и грам тегло. В чудо се видях с това злоядо дете!
Нещата се оправиха от края на 8ми месец насам, когато вкарах готовите пюренца, менюта и десерти за деца на 8+ месеца - т.е. овкусените, именно ония с подправки, сол, захар и растителни мазнини, каквито се предполага, че майките е най-добре да избягват. И - о, чудо! - детето прояде, при това с удоволствие. И си качва отново, при това равномерно и е сега идеална за възрастта си. Дали предпочитам детето ми да яде храна със сол и захар, отколкото да стои само на АМ? Със сигурност! И предвид, че всичките ѝ кръвни изследвания и профилактични прегледи са съвсем окей и детето е здраво, не виждам особен проблем. Понякога онзи идеален вариант, към който всички се стремим, е неприложим за нашето дете, затова на някои майки ни се налага да взимаме и такива избори.
Сега се храним предимно с купените храни на Хип, Бебевита, Семпер, ДМ / Бейби лав био, Алнатура - супи, пюрета, каши, менюта, десерти. Изчислих, че храната ѝ, заедно с АМ, ми излиза към 500 лв на месец, но каквото такова. Поне яде.

Режимът ни сега е нещо такова:

7:30 - 210 мл АМ (с 1/2 брой лъжички сухо мляко, т.е. двойно разредено)
8:00 - каша с плод / йогурт с плод / плодово пюре / мюсли с плод
10:30 - 210 мл разредено АМ
12:30 - крем супа / зеленчуково пюре с ориз или картофи
13:00 - 210 мл разредено АМ
17:00 -  "лека нощ" меню (паста / макарони с месо или риба и зеленчуци / мусака и т.н.)
19:30 - 210 мл АМ нормално или млечна каша "лека нощ"

Разреденото АМ е по препоръка на педиатърката, понеже бубчето не пие достатъчно течности под друга форма.
Въвела съм всички видове месо. Неадаптирани млечни продукти още не съм, като изключим съдържащия се в някои бебешки десерти йогурт.

С храните, които не са фино смлени, обаче още имаме проблем. Не ще и не ще да дъвче - дави се страшно с парченцата, кашля много и хвърчи храна в радиус от два метра. :-/

# 278
Борбата с неомазването е безмилостно жестока наистина. А смяната на памперс (гащи памперс още по-зле) е състезание за 5 секунди да се превърти играта с минимум щета! Simple Smile
При сума ти играчки интерес предизвиква контакти (о, ужас), кабел и изобщо всичко което НЕ е умна играчка, която да развива 5937539 умения на вашето съкровище и която е разработена от гении.   Bowtie
За общуването с майки по площадки; на който му е приятно да си ходи, но аз след като съм 24/7 в бебешки support не мога да се потопя в разкази за гърнета, зъби и ако. Предпочитам музика и да чета книга, че ще ми се изпари мозъка в противен случай. Animal Bear

# 279
Иннер ти направо пропускаш ДК и я почваш с менюта от Макдоналдс Joy

Помбер интересно, а защо изобщо четеш и пишеш в Бг Мама - колко книги и музика губиш през това време Joy

Ще ме скъсате ей JoyYum

# 280
Помбер,  аз също съм така. Навън като заспи, па като се опъна на някоя пейка с книжка и кафенце.... И без това по цял ден се занимавам с бебешки неща. При всяка възможност и крада време за мен.
Инер, моят батко също предпочиташе това, с което се храните вие. Важното е, че си хапва детето...
Като беше на 3 някъде, баткото, закусваме някакви готови закуски и остана парче кренвирш. Казах му да го даде на котето. Той го дал, но котката не го искала, та нашият си бръкнал в купата, взел си кренвирша и си го изял. Да не иде зян...
Да се похваля, купих си Киндъл, сега раницата ми тежи значително по-малко, тъй като не мъкна на всичкото отгоре и тухли за четене.
Този уикенд ще качваме Черни връх, барабар с малката. Ще е забавно.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 22:09 от Анонимен

# 281
Добър вечер!Лид, прегръдки и целувки, дано по бързо да преминат нещата.
Хахаха Фифи, Крис направо с глас се смях
Относно седеното по площадки и т.н не съм фен...С каката я ядох тази попара-за що даваш еди какво си , и хиляди безмислени приказки, единствено се виждам с мацките от болницата и ми е ок.Sunglasses

# 282
Иннер ти направо пропускаш ДК и я почваш с менюта от Макдоналдс Joy

Помбер интересно, а защо изобщо четеш и пишеш в Бг Мама - колко книги и музика губиш през това време Joy

Ще ме скъсате ей JoyYum

Е, ти к'во каза!!!  Уби коня!

# 283
Ееее, вие па! Бистришките мами по градинките са по-Арни! Тя Chuby затова ги харесва Grinning

# 284
Момичета Здравейте!
Отдавна не съм писала, но не пропускам да ви чета.

Кристи, Фифи без гласно се смях със сълзи 10-15 минути доката малкия спи до мен. Отдавна не ме е развиселявал така никой .

Лид бързо оздравяване, дано всичко мине по леко.

Аз също не съм от майките, които завързват контакти по площадките.  За сега си се разхождаме и играем сами, но отдавна забелязвам как малкия гледа отстрани децата как си играят. Направо ще му изхвръкнат очичките. Това ме навежда на мисълта дали не го ограничавам по този начин. Той си е много контактно дете, не реве от непознати дори и да го вземат на ръце. Смее се на всички, голям слънчо ми е.

Нашият режим е следния:
8 - 8.30 - кърмене
11.30 - 12.30 - зеленчуково пюре с месо/жълтък/сирене или с риба
14.30 - 15.30 - плодово пюре с бисквити или каша.
18.00 - 19.00 - кърмене
22.00 - 22.30 150 - 160 мл.АМ + кърмене за приспиване

Много се замотах с това захранване и едва сега започнах да вкарвам глутена с овесена каша в следобедното хранене в 15 часа, но се чудя дали да не го прехвърля сутринта, като започна да замествам третото хранене. То така става накрая от много четене, а като се замисля,  че имам и млечни да вкарвам май ще стане първокласник докато го запиша на ДК:joy: Май ще пропусна някои от глутеновите каши и ще мина направо на попара.

Общи условия

Активация на акаунт