В топлите летни дни октомврийчето не спира да пълзи! - Тема 17

• 55 562
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Супер, че сте се събрали компания. Около нас има площадки и много мами, обаче всеки се седи сам като цяло, надявам се като проходи малката да завърже приятелства, че иначе аз леееееко ще лудна, и ще почна сама да си говоря накрая! Grinning Добре, че майка ми е отпуска сега и имам 1-2 приятелки с малки деца, иначе щях да съм изкукала съвсем! Grinning

Chuby, кажи за гърнето? Щото ние го караме на късмет и не съм много доволна от резултата. Simple Smile

# 256
Идвам на отчет.
Погрешни диагнози в Пирогов и в Св.София от невролози/гастроентеролог/хирург. Имам камъни в жлъчката. Всички болки се дължат на това, включително и тази в гърба. Искат да ми правят операция.

Чуби, браво на бамбина. Само това да се чува.

# 257
Iid, къде те диагностицираха?

# 258
Cristi, след снощната криза, въпреки лекарствата, които пия, днес ходих в Токуда.

# 259
Долният текст е за Лид

Скрит текст:
Лид при камъни в жлъчката не винаги се налага операция, съветвам те да се консултираш с лекар от ВМА.
Те са най-добрите по отношение на чернодробни, жлъни и всякакви такива.
Това е много сериозна операция, ако и те потвърдят диагнозата, трябва да ти потдвърдят, че може да се направи лапароскопска, другата операция е много тежка и ще те извади от строя за шест месеца.
Трябва да се организирате много добре преди операцията, защото седмица няма да можеш да ставаш от леглото, а до месец ще ти бъде много трудно да вдигаш детето и да го обгрижваш. Трябва да си организираш помощ от баби и бавачки и ТМ да бъде на разположение поне две седмици целодневно вкъщи.
Съветвам се да минеш до операцията на диетата, която са ти дали в Токуда. Не пий никакво кафе, никакъв алкохол и нищо мазно и пържено. Ако имаш т.нар. жлъчни колики се въздържай максимално от физическо натоварване, защото те ще прерастнат в жлъчна криза, която не ти пожелавам да изпиташ.
Ако имаш въпроси - пиши на ЛС.

Адинко аз се бутах след тях, много ми беше важно детето да си играе с другите. Това е защото се внушава на мамите да си седят настрана сакън да не си дадат някой съвет Joy

# 260
По отношение на гърнето - не се препоръчва от повечето педиатри памперса да се маха в студената половина на годината - есен, зима, заради възможни простуди.
Някои от тях директно са купили детска седалка за ВЦ и го слагат на нея. Доста по-бързо са свикнали от колкото на гърнето. Особено като преди това са висяли във ВЦто да зяпат мама като Бамбина Joy
Хубаво е детето да се следи кога пълни памперса и тогава да се слага на гърне / седалка на ВЦ.
Моята я върши след ядене. Купила съм гащи на памперс и след ядене свалям гащите и хоп на гърнето.
Седи си, ходи си, но бърка в него да види резултата и да си го намаже по себе си, за това и смятам пробвам със седалката - хем няма да се учим от гърне на седалка. Ill

# 261
lid, аз не мога да помогна, но те прегръщам и стискам палци всичко да е възможно най-леко!

Chuby, да и на мен ми е важно малката да има контакти, и съм си дала точно този срок, ако тя не завърже контакти, срам не срам ще действам аз! Grinning Виждам я колко и е интересно, като сме с други деца, дори и доста по-големи от нея. Simple Smile
За гърнето, тя ака много разбъркано, и затова и е въпрос на късмет при нас. Но виж това със седалката е наистина мноооого добра идея. Simple Smile Мерси! Simple Smile

# 262
И от мен прегръдки Heart Ако имаш нужда от нещо, обади се!

Днес дадох за пръв път прасешко. Изяде се Grinning

# 263
Кристи от кухнята или ти го готви?

Мисля след като навърши годинка да дам за закуска попара с КМ и да спра сутришното АМ / поне ще пробвам, пък то сабя ще покаже/

Чакам си домашните яйца, мисля да въвеждам жълтък по схемата 1/4 - 3 дни, 1/2 - 3 дни и да го броя въведен.
И точно ще отворят кухнята да се пробваме.

Адинко направо си ги заговаряй, аз така правех и стана работата    Yum

# 264
От кухнята - беше с броколи.

# 265
Lid, прегръщам те, дано всичко мине бързо и безболезнено!

Аз по площадки не ходя. Тя и без това след три месеца тръгва на ясла, ще се социализира, без да ми се налага да търпя други майки. Sunglasses

Не бързам с гърнето. Баткото след годинката някъде се научи. Както обичам да казвам - първолак с биба и памперс - няма. А от много бързане и напъни, няма полза.
Изживяваме последните летни дни на макс!!!!

# 266
Пош, и аз тъй! И за гърне, и за социализация Grinning

# 267
Пош, и аз тъй! И за гърне, и за социализация Grinning

+100

Промиването на мозъци от майки си е факт по площадките.
Кой както се чувства добре Beers

# 268
lid прегръдки, поне като знаете какъв е проблемът, може да се потърси второ, трето мнение и да се вземат правилните мерки.

Мойто добре, че ходи на ясла. Иначе аз каквато съм кукумявка, нямаше да е срещало пукнат човек горкото. С гърнето имаме регрес, както си ходеше в банята, спря и пак пълни памперса. Пък аз съм наредила един куп многократни пелени и само чаках да се постопли. Каквото е - такова.

И естествено като се похваля нещо тук и после ми идва да си шибна един шамар. Вчера дето обяснявах как не ми пречи още, че го приспвам на ръце/гърда, колко ми е мил да го гушкам и т.н., ми се върна. На яслата спал 40 минути, вкъщи бесня, бесня и почна да търка очите - половин час спа. И аз вече готова вечерта да го приспя за 10 минути и моооже би да се лакирам (вече година и половина се точа), ама не. Сука ДВА ЧАСА без да спре това чудо, после хукна да обикаля спалнята и да се катери по мен. После повърна. Върху мен Simple Smile Чак гащите ми бяха мокри. Айде смяна на чаршафи, аз се къпах наново и пак кърмене, освободи му се място на човека. И пак половин час мина, а то ококорено ама ококорено. Предадох се и го връчих на баща му да се оправят по мъжки.

# 269
Ох, с глас се смях! На теб ти се е ревяло де, ама аз се разсипах, като си ви представих. Моят снощи си захлупи цяла купа с кучешка храна на главата и беше толкова доволен от себе си, че двайсет минути не ми даде да го вдигна от пода, а просто я мажеше по себе си, докато четири броя маймуни седяха и гледаха тъпо. Това без мъжо, щото той си беше на компютъра Grinning

Общи условия

Активация на акаунт