В топлите летни дни октомврийчето не спира да пълзи! - Тема 17

• 55 561
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Мацки,има ли някъде из нета читави обувчици за прохождане да поръчам,че тук не ми хареса нищо,а бебка вече иска да стъпва и вън,та ми трябват някакви.

# 241
Зизу. Но, според мен, трябва да се пробва.

# 242
Знам,че е добре да се пробват,но няма как,ще е с налучкване.
Мерси! 😊

# 243
Здравейте , тук бистришките мами много ми похвалиха ДК, даже казаха, че някои деца не щяли Хер Бебе, а от нея ядяли. Пък и е много евтина, та ще взема от нея да я пробвам яде ли, не яде ли.

Обувки купихме от Зизу, едни домашни и едни за навън. Момичетата са много компетентни и преди да поръчаш Аниуан им звънни, ще те упътят, как да измериш ходилцето и кой номер на поръчаш. Аз поръчах с половин см по-дълги, защото щом проходи бебето, се увеличава до толкова ходилцето.
Пробвахме ги - страхотни са, ходи си с тях с кеф.
Много съм доволна.

Честит прощапулник на Гоги, нашия ще го правя след кръщенето, просто няма къде да вместя още едни гости, а и без това две лудници са ми напълно достатъчни, както да въртя и да суча под 30-40 човека няма как да не поканя.

Лид - скоро да се оправяш. Моята също не яде нищо седяло в хладилник три дни, но аз го оставям в нулата / ноу фроста/ и след това го разреждам / малко/ с гореща вода или бульон и го яде.
Имам за лежане следната хитрина -  купихме тази играчка от ФП
Изсипвам кубчетата на земята, лягам на дивана и слагам кутията и я карам да ги хвърля вътре едно по едно, така успявам да си лежа поне половин час.
Браво, че малчо вече не ти порвъща. Дано нямаш проблеми и ти.
Щом яде от вашата храна спокойно можеш и ти да го пробваш на кухня, хем ако яде ще ти отпадне това с готвенето.
Моята пък врещи на умирачка от чопъра, варя ала не мога да пасирам докато не заспи, чуе ли го - оле мале - срива къщата от рев.
Що - не знам.

Торта ще се поръчва с човечета, е ходя да ги моря в ателието този уикенд.

# 244
Chuby, твоята щерка е градивна личност! Моят ги изкарва и разкарва из стаята, ама да ги събере в кутията? Абсурд! Grinning

# 245
  • София
Като ви чета, моят излиза някакво злоядо същество  Mr. Green Яде едно зеленчуково пюре - от 200 мл. , на два пъти през деня го изяжда. С удоволствие яде плодове обаче - три пъти на ден ми режа, най-много праскови и смокини обича. Попара и кус кус престанах да предлагам, не близва. Каша следобед също не иска, така че не мога и сирене да пробутвам. Ако в зеленчука сложа сирене, отказва. Добре, че е 10 300, явно благодарение на кърмата. Надявам се да прояде по-натам, като минат жегите  Rolling Eyes
С удоволствие играе с карти за игра, сламки за пиене, клечки за уши, макарони, чаши и тенджери Simple Smile
Лид, оправяй се бързо  bouquet

# 246
Marisha и нашето човече е така. На яслата уж пише в дневника му, че яде добре, обаче вкъщи е сложно Simple Smile През седмицата му давам за следобедна закуска някакво плодче, плюнчи се там, харесва му, но не е силен с количествата Mr. Green За вечеря я изяде 100мл нещо си, я не - опитвам когато е подходяща храната, да му давам направо от нашата, готвя с много малко сол и подправки. Уикенда сутрин му правим овесени ядки с нарязани сушени плодове и/или банан, един ден яде с желание (да се разбира 100-120мл максимум), следващия не ги поглежда. После пак предлагам нещо за обяд + плод, СЗ и вечеря. Вода почти не пие.

В яслата режимът е 9-9:30 плод или сок, 11-11:30 обяд + десерт. Обядът от 9я месец някъде не е вече пюрета и каши, а храна на подходящи парченца. Дават ми меню за месеца, да отбележа, ако нещо не искам да му го дават. Като цяло има боб, ориз за основа и добавка омлетчета, кюфтенца, задушено, винаги има и салата някаква. Ние през седмицата опитваме да спазваме 9-10 часа за закуска, но обяд даваме по-късно, по-скоро 12-13ч.

Засага не се притеснявам, защото той много суче, вклчително и вечер в 12-2-6, ако имам късмет Grinning Кухня и аз бих давала, ако не ходеше на ясла, щото това да се плескам един час да готвя и накрая да изяде 2 лъжици и 3 да изплюе е.. Плюс това си мисля, че дневното им меню е съобразено с изискванията за калории и елементи за бебета, вкъщи има да се чудя и мая достатъчно ли е, не е ли.

# 247
Лид, знам много е тегаво,то и аз цял ден млатя като хамалин а имам плексит и няма да ти казвам вече ни ръце ни гръб ни кръст усещам

А Крис и ние сме така:sunglasses:

# 248
О да lid с теб сме.. така като чета, много сме, силни сме с изтерзаните снаги.. И при мен сега в добавка към китките се промъкват едни иглички в долната част на гръбнака, да видим. Изписаха ми физиотерапия, но все нямам време. То донякъде сама съм си го направила, тук какви бебета-еднорози има, сами се завиват, заспиват и спят по 12 часа. Мойто дори и аз да съм в стаята, изтрайва в кошарата около 10 минути. А ако се обърна да излизам, става апокалипсис. Ама не съжалявам толкова де, един път е бебе и мога да го гушкам, колкото си искам. За нула време ще порасне и вече ще иска да го оставям по-далече от училище примерно, да не го видят с майка му Grinning Grinning

# 249
Кристи при нас всичко започна от това, че не искаше да седи мирна във ваната докато я къпем. Става и тръгва да излиза и така и купихме едни костенурки, които се ловят с кепче. Това стана любима игра, щом разбра, че един предмет може да влиза в друг, само това се опитваше да прави. После успя да слага едни кофички едни в други и сега и тези кубчета. То от мързела на майка и, да си лежи, а детето да си играе. Innocent
Но истината е, че доста време ловях костенурки с кепче докато се научи и тя, после и с кофичките доста си поиграх. Играе си, ако аз нещо я науча да си играе, после следва един период, който може и сама да си го прави.

За седене в кошарата и тя не седи, ако я сложа да отида до ВЦто - реве с крокодилски сълзи, за това гледам да се заиграва с нещо. Това с копчета много върши работа, защото ги дърпа и се мъчи да ги отскубне.

# 250
Леле това с ВЦ и при нас е драма. Скъсва се да реве докато ме няма и за 5 мин. Преди си стоеше с ММ ,с бабите. От седмица само ме търси и Мам. Опитах да изляза по работа. Почва да се дере по цял час докато не си дойда. Не знам скок в растежа ли е или просто почва да проявява привързаност.

# 251
Ох, момичета, на всички да ни минават болежките, че не е работа. Досега съм го държала за ръце домочадието, за да рита топка... то смях ли бе да го опишеш - как да го оставя и да кажа " мама я боли " като очите му блестят от радост.😂 А сега на мама й блестят очите, Ама от сълзи от болка.😂

Мариша, какво стана с мъфините? Да не би да не е са се получили сполучливо и да имам да ям шамарки? 🙂

Чуби, не мога да го запиша на детска кухня, защото в менюто им има много неща, които той не може да яде. А като казвам, че му давам от общата храна, то тя е винаги съобразена с него и не слагам нищо, което в момента не му е позволено.

Относно игрите - и при нас все още е на мода извади нещата и ако можеш си наври главата, а ако не става я халосай няколко пъти, за да си напълно сигурен, че не влиза. 😂 Това да седне и да пъха нещо в нещо, а аз да лежа не знам кога ще се случи. Гледайки го как е като ваденка залепен за мен, дори и като играе трябва да съм на пода до него, не виждам в обозримо бъдеще да си почивам, а той да се занимава сам.

# 252
Lid аз слагам постелка за йога на пода, мятам си едно одеало и лягам до него. Аз къмпингарка ли съм или какво Simple Smile Не че не ме ползва за катерушка и не се вре да ме скубе, ама като е много тежко положението, става поне леко да се изпъна.

Аз мойто го забелязвам, че започва да прави нещата, когато е готово. Пробвала съм преди с кутии и топчета и бла-бла, не ще. Сега започна сам и си се занимава втори ден - пуска нещо ако може по-дрънчащо в един хартиен капак и го мярка да вдига шум. Снощи му подадох топка и той взе, че ми я търкулна обратно и така си играхме. "Боц" се научи да дава от третия път, да пляска не ще (това със своите ръце, мен ме налага редовно). Оставям го да прави каквото му е интересно и толкова.

# 253
  • София
Лид, още не съм ги правила, тогава се отложи, после с рождения ден на баткото ме завъртяха организации и я карахме на рообарчета. Crazy Тия дни ще правя обаче  Whistling Задължително ще пиша после Simple Smile

# 254
Бамбина изведнъж се очовечи също, сутрин ме оставя да си пия кафето спокойно, сяда си на нейното килимче и си играе сама с играчките. После сме на площадката с другите майки и деца - хем мама да завърже лаф, хем тя да зяпа по-големите дечица. Те са около годинка и половина. направи ми впечетление какъв прогрес разви като я събирам с по-големи деца - те си играят в пясъка с лопатки и кофички и тя също започна, те ходят и тя вече седи права без опора и пристъпва с моя помощ. Обсъждахме на сутришната оперативка гърнетата и мамите тук ми дадоха някои добри идеи и съвети. Общо взето тук сме се събрали една банда мами и доста добре си прекарваме времето.

Пляска с ръце, "боц" също прави .. вчера успяла да си свали шишето с вода от таблата, мушнала се под масата и тихомълком си го изпи. Това също го гледа от по-големите деца, които вече пият със сламки от шишета.
Изобщо откакто се социализирахме порастна много бързо.

На площадката оставя ли я след другите изобщо не ме занимава - ям, пия, говоря, обаче приберем ли се в къщи - залепя се за мен и раят приключва. Ако някоя от бабите е на хоризонта разбира се си играе и с тях.
Абе трябва си второ дете - то се е видяло Joy

Общи условия

Активация на акаунт