В топлите летни дни октомврийчето не спира да пълзи! - Тема 17

• 55 558
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Ели, и аз не ям такива гадости като кисели и кремове, ама мисълта ми беше, че не са по-вредни, отколкото всичко останало, с което ги тъпчем вече Simple Smile А едни 150 гр чист пъпеш примерно, за мен са по-вредни, отколкото една лъжица нишесте или количеството сол/захар от ДК.

# 226
Така е. Абе, накратко, само мога да ги благославям тия, дето са измислили детската кухня, за мен определено е от помощ. А и това, че мога да си избирам менюто и да лавирам между Хер бебе и Вълшебник и да поръчвам храна и уикенда, е просто супер. Естествено всеки преценява сам как да подходи с храненето на детето, то си е и индивидуално до чаве.

# 227
Не ми говорете за кисел, веднъж опитах, още ми се повдига! Laughing

А АМ до каква възраст ще давате, гледах, че има на Хип и за след 2 годинки?

# 228
Аз и сложих в едното пюре един единствен път една трошичка хималайска сол, повърна го.
За това внимавам. Аз имам голям проблем със солените храни, ям доста сол / преди ядах де/, но след жлъчната драма рязко я намалих.
Оф, да не мислите, че ми се готви нон стоп? За нас си готвя всеки ден така или иначе, лошото е, че аз всичко мариновам и т.н. , та ако взема да готвя и за нея ...Супите са лесни, там вадя замръзените зеленчуци и варя с малко зехтин и готово, другите манджи обаче ще ми отнемат време.
Принципно обожавам да готвя, но тя трябва да спи през това време иначе вършее из кухнята като торпедо.
Абе ще пробвам - ще купя едно дневно, ако яде, яде - ако не - мама ще готви, къде ще ходи ...

Поради тенденцията да се кърмят децата до две годинки, са произвели и АМ до толкова.
Аз лично планирам да го спра до годинка и половина, но пък на една приятелка близначките не заспиваха без мляко чак до три годинки. Голяма драма беше отбиването.

Аз пък ям кремове и ги обичам. Като я гледам и тя как лапа няма да им откаже Joy

# 229
  • Варна
YumЕгати пак правят някви обновления... В мобилната версия са отрязали всичко.... Ще спра май да пиша

.таа днес майчето ми има Рд и празнуваме цял ден
Гоги хапва почесто по. Малко
Към 8-9 сутрин кърма
Към 10-11ч кашичка или. Кисело мляко с бисквитки
Към 13-14ч основното от кухнята
Към 16-17ч  десерта от кухнята
Някоя друга солетка бисквитка
Ктм 20-21ч хапваме супичка със два сухара
През ноща изпива една бутилка с вода 0.250мл
И през деня също толкова
Посред нощ понякога си  цока кърма
Утре  мислим  да направим прощапулник на Гоги.. Вече си проходи сериозно повечето и не може го спрем Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 230
Честита да е майка ти, Нори! Гоги е голям сладур, пу, пу.
АМ ще давам докато си го търси, не съм планирала точно до кога, то ще си проличи. За момента му давам по 2 пъти на ден, сутрин и вечер, така каза и педиатърката да си остане поне до годинката. Аз съм на Лактана Био 3, после ще мина на тази след годинка. Той млякото много си го обича, трепери като си види бутилката. Само се чудя дали да не му кача дозата, че е на 210мл от много отдавна, а нощем прави по 11 часа пауза от 21 до 8ч.

# 231
Много съм зле. Закъсах я яко. Всичко ме боли. Чувствам се като парцал, а няма място за почивка. След вчерашните лекарства за стомаха вече им изгубих бройката за деня... Ходих и пусках някакви кръвни изследвания, които са необходими на гастроентеролога относно язвата/гастрита. Сега чакам една седмица резултат.... До тогава съм на обезболяващи и лека храна.

Аз всеки ден готвя. Абсолютно всеки ден. Понякога ми дотежава, но все още нямам избор заради чувствителния стомах на малкия и повръщането му. Например за седмица след поредната консултация с лекар спряхме всички плодове освен пъпеша и да не дърпам дявола за опашката, не е повръщал вече пети ден. И поради многото неща, които още не яде нямам друг избор освен да му готвя. Иначе забелязвам огромно желание да хапва и от общата храна и редовно намазва от нещо по малко. Сега и без това заради мен не слагам много подправки и спокойно му топя залъчета.😊

Нашият режим е следният:
05:30-06:00 - 210 мл. АМ
09:30-10:00 - 210 грама кисело мляко с бисквитки/попара/кус кус със сирене/макарони/каша (доскоро прибавях и плодово пюре)
13:30-14:00 - 210 мл. АМ
17:30-18:00 - зеленчуково пюре с жълтък/месо/риба/супа със сухар
21:00-21:30 - 240 мл. АМ

Като през деня седне ли се на маса и той трябва да е в столчето за хранене и да получава по малко за замезване.😂

Чуби, от трите торти на мен ми хареса най-много тази с цветята. 😍 Но наистина не знам колко е подходяща за бебешко парти. Жалко, че не знам как да кача тези, на които аз съм се спряла, за да кажете мнения.

ПС: Нори, да е жива и здрава майка ти!

# 232
То и нашият "режим"е общо взето като на Нори,но ние си прицокваме много:D
10 -11 закуска, обикновено е каша/кус -кус/макарони (нещо въглехидратно)
13-14-основното от кухнята
16-18 кремче от кухнята
И до 20 супичка от ДК
И аз взимам Вълшебник и Хер Бебе, много съм доволна

# 233
Ето нашето меню:
Сутрин - попара със сирене и масло
Към 10-11, зависи - плодово пюре или настърган плод
Обяд - супа и манджа от кухнята
Към - 17 каша с Ам и плод
Към - 21 200мл АМ.

# 234
Lid мила бързо да оздравееш .Ние имахме разтройство за един ден ,дадох ентерол и мина .Обяснявам си го от зъбите.Още малко и ще си прибираме.Дядото на мъжа ми е болен и лежи на легло с анемия и незнаеме какво друго.Страхме е как ще планувам рожден ден.
Нашето меню :
6 часа- Ам 260мл
 10часа попара или кисел(кисело мляко с бисквити и кафява захар)
14 обяд от кухнята
18 десерт от кухнята
22 АМ 260 мл

# 235
  • София
Нори Честита рожденичка! Да е жива и здрава!

lid Sad Защо така стана? Sad Пробвала ли си да наготвиш за 2-3 дни напред? Горе-долу същото време отнема, ако пуснеш всички котлони. Поздравления за спирането на повръщането! Дано повече да няма.

Пиши като излязат и резултатите.

И аз се навих да поръчвам кухнята. Даже им писах мейл в събота и днес ми отговориха Grinning. По-късно ще поръчам за тия дни.

И аз хич не обичам да готвя, ама от друга страна шкафовете ми са пълни с провизии. Да, няма да се развалят, ама твърде много са. Та ще си поготвя малко още, да ги поизпразня.

Менюто ни тия дни е променено - добави ядене в 10. Ама мисля, че е от лакомия Grinning

7:30-8:00 - 210 АМ
10:00 - Нещо от нашата закуска, засега основно съобразено с него. Например днес ММ прави яйца на очи, а малкият намаза един жълтък с половин филийка хляб Grinning
13:30-14:00 - Зеленчуци с месо/яйце
17:00-18:00 - Плод, плодове с каша, попара, кус-кус със сирене
21:00 - 210-240 АМ

И аз се чудя за АМ докога.

Chuby За тортата - каквато си избереш. Grinning Аз се спрях на тема "Патета" и ще е с пате Grinning Даже добре, че ми напомни, че трябва и да я поръчам.

# 236
Lid, олеле, почивай си повече, лежи си, това не е шега. Пиши ми на лично, ако искаш, имам много връзки в Токуда.

# 237
Лид, бързо възстановяване. Браво на малкия, че вече не повръща.И да не му се случва повече!
Чуби, много й е чувствителен стомаха май на бамбинчето.Едно зрънце сол и да повърне...Поне вие в София имате много детски кухни и си мисля, че все някоя ще ви допадне ако решиш да поръчваш. При нас е само държавната и нямам избор.Но поне са четири яденета и вероятността поне едно да му хареса е голяма Simple Smile.Иначе аз нямам проблем със захарта и солта в ястията, опитвала съм ги, и количествата са приемливи( даже солта въобще я няма).

# 238
Лид , бързо оздравяване мила! Наистина не е шега работа,обърни си внимание сега  ,че после работата е на по -зле.
Chuby,аз "гласувам "за торта номер 2:D

# 239
Пош, благодаря. Чакам кръвните резултати и ако имам проблем с гастроентеролога ще ти пиша.

Шо, опитвам се, но е трудно с бебко. Някак грижите по него изместват тези по мен. А и няма как да легна и да вирна краци да си почивам. Сега гледам да сме повече навън с количката, че вкъщи иска постоянно да го държа за ръце, а той да ходи или да рита топка, а от това ме заболява адски много гърба.

Мисис, пробвала съм да готвя за три дни, но той не признава нещо, което е стояло в хладилник ( поне това съм решила, че е причината, друго обяснение нямам защо не иска да яде на втория и третия ден). Успокоявам се, че ще мине и всичко е само период. Като почнем да се разбираме се надявам да няма такъв проблем с храната, пребивавала в хладилника.😂

Мен не ме е страх от солта и захарта - страх ме е от шоколади, сладоледи, зрънчовци и тем подобни. Тях бих искала да оставя за въвеждане на възможно най-късен етап. Но всичко е според обстоятелствата. Напълно разбирам и родителите с по-големи сестри/братчета, които са дали такива неща. Като го гледам моя как пищи ако не му се даде да опита - вече щеше да ги е консумирал ако имаше кой да ги яде пред него.

Общи условия

Активация на акаунт