В топлите летни дни октомврийчето не спира да пълзи! - Тема 17

• 55 557
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Лид и от мен бързо оздравяване.

Момичета искам да си сверя пак часовника с това нашето ядене.
Ще напишете ли дневните менюта?
Аз още се мотая с въвеждането на яйцето, но вече захладня и мисля да го давам.

За пиенето - пие, тя си е камилче от малка, но така я свикнахме, още от коликите и варях чай от копър.
Чиста вода пие само в големите жеги, иначе с малко плодова вода вътре - пие.

Вчера купихме стол за работната част на дневната и сега я возя с него из дневната. Умира си от кеф.
Вече се задържа права няколко секунди без опора така, че очаквам до РД да проходи.
Организирахме кръщенето.
За РД ще поръчам само кетърниг и торта, колебая се между три варианта още. Hug

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 15:11 от Chuby

# 211
Chuby, супер е че пие малката!  Simple Smile Мойта в началото пиеше малко, но все пак пиеше. После спря, но поне вода с лъжичка и бутах, сега и така плюе, та затова сокове. Хич не съм им фенка, но по-добре от нищо. Simple Smile
Менюто нашето е следното:
07:30 - 200мл АМ
11:00 - 100 мл АМ + 10гр каша + 80гр плод
14:30 - между 160 и 200 гр зеленчуково пюре + месо/жълтък + сирене/риба
18:00 - 190 гр кисело мляко + плод
21:30 - 200 мл АМ
Горе-долу е това, като кашата и киселото мляко търпят вариации, но това е основната ми идея. Simple Smile Вижда ми се обаче, че след млякото сутринта огладнява по-бързо, тъй че ще има промени скоро ми се струва. Simple Smile

# 212
02:00 - 180 мл АМ
06:00 - 150 мл АМ
10:00 - 220 гр месна супа със сухар
14:00 - 220 гр месна манджа
19:00 - 220 гр плодово нещо от ДК
21:30 - 180 мл АМ

# 213
Егати, само мойта ли яде като Порки?
8.30  - 350 гр. каша + плод + кисело мляко/сирене/извара
13.00 - 350 гр зеленчуково/месно/яйчно/бобово пюре
18.00 - 350 гр плодово пюре +авокадо /бисквити
21.30 - 220 - 250 мл АМ
Седя и се чудя и си седя, дали не и е малко АМто, че веднъж дневно на 9.5 месечнж бебе ми се струва малко, въппеки, че всеки ден има някакъв протеин, било то животински или растителен.
Я споделете как си научихте дяцата да ядат по едро смляни, или намачкани неща. Мойта каппизка ако не и е кадифено хюрето не го ще! Сутринта орева света заради амарант +извара... Имаше парченца... Голямо давене и повдигане. Имам 1000 пакета бисквити и сухари на различни фирми - ми отгризе парченце, оплези езика с парченцето и гледа тъпо...

# 214
Малко е, Шоши. Млякото, имам предвид. Иначе не се притеснявай, сама ще поиска да гризе. Просто предлагай на всеки няколко дни. Моят беше същия, но сега унищожава бисквита с голям кеф. Морков или краставичка обаче изяжда наполовина и хвърля Grinning

Сухарите ги давам със супата от дк, като изчаквам хубаво да се напоят. Ако са още твърди, може да дразнят на венеца и затова да бойкотира. Относно едро смляно пюре, пробвай към кадифеното, да добавиш 25 гр сварена мръвка, накълцана на ситно. Или един от зеленчуците да е на съвсем малки парченца, примерно картоф, защото е мек. Така постепенно ще привикне, без да се дави и без да я дразни.

# 215
И ние здравата ядем, обаче не мога да сменя режима, защото тя го е бетонирала и докато не е готова за промяна, търпя пълно фиаско на този фронт.

7,30 - 300 мл АМ
заспива на разходката към 10,30 ч и спи до часа на хранене. За това няма как да дам някаква междинна закуска.
13,30 - 300 гр пюре зеленчуково/местно/със сирене/ масло/ извара
17,30 - 300 гр каша + плодово пюре
21,30 - 300 мл АМ

Шошши до годинка АМ-то трябва да е 500 мл
И моята не искаше да гризе нищо твърдо, даже ми е повръщала ако има парченца, сега като израстнаха четири горни и четири долни резци иска сама да гризе. Предполагам самоте зъби я карат да дъвче, вчера даже грозде обелено яде, като го гризеше.

Кристи - ти вече не готвиш? Даваш изцяло всичко от кухнята, така ли?
Аз също мисля като въведа яйцето да пробвам с кухня, след годинка като въведа и КМ , АМ-то ще го оставя само за вечеря.

# 216
Скрит текст:
След дни наред кумене искам да споделите, коя според вас торта, като тематика е най-подходяща за първи рожден ден? С цветя / нали е момиче/, с животинки, или някаква щура?

# 217
Лидче, бързо оздравяване, пиши как си, че те мисля с тези болежки Sad
Идвам и аз на отчет. Ние сме със следния режим:

8ч-210мл АМ
12ч-  220гр месно ядене от детската кухня
15:30ч- 220гр постно ядене от детската кухня

Едно от двете неща винаги е супа, към която прибавям по един сухар.

18:00- кисело мляко с бисквити/ каша с плод
21:00ч- 210мл АМ

Нощни хранения нямаме от месеци и за щастие не се буди нощем (да чукна на дърво).
Десертите от детската кухня не се харесват, но аз не го насилвам да ги яде, защото откровено казано са си гадни и и на мен не ми допадат разни нишестета. С храната на парчета имаме огромен проблем, яде само гладко пюре с хомогенна консистенция, иначе се дави, даже ми е и повръщал. Взимам пасирана кухня, като даже понякога съм я пасирала повторно у дома, за да му е гладка по вкуса. Иначе има 6 зъба, 4 отгоре и 2 отдолу, но не иска да ги използва, мързел.

Чуби, с цветята ми е по-като за голям човек някак, нещо по-веселко, шаренко и детско си го представям аз за бебоците.

# 218
Сега четох менюто на Хер бебе - то това са си направо манджи.
Лошото е, че аз не съм и давала нито сол, нито захар, освен тази, която е в сухарите.
Много го мъдря с това ядене, че си е много важно. Вече приготвям пюрета през три дни, да са по-разнообразни.

Ели не трябва ли един ден да даваш местно, един ден - веге?
Аз така знам, за да не се претоварват бъбречетата им.

Ох, знам, знам - всички все ми казват, животинки, та животинки, а с цветята е толкова красиво ...Въпреки, че на нейната торта трябва да изобразят кабели и дистанционно, защото са и любими ... Grinning

# 219
И аз не съм писала отдавна.
Режимът на малкия е почти като този на Шошии, (на 9 месеца и половина е).

Сутрин взе да отказва АМ, но си яде мюсли на Тьопфер или каша.

Мисля от 10 месец да махна АМ за закуска, но ще питам педиатъра, много различни мнения и схеми. Sad

В момента е в период на никнене на зъби, та колкото и когато яде, никакви фиксации на грамажи, От септември ще пробвам Хер Бебе и аз. (Тенк ю на Кристи!!!)

Чуби, за тортата, моето е фен на Oddbods, не пускам ТВ, но ако се загледа е само в тях Simple Smile

# 220
Днеска за първи път истински се изкефи на люлката и пързалката! Simple Smile Искаше по-силно да я люшкам, и почна да се бута сама да се пързаля! Голям кеф! Grinning

Аз кухня уж много се бях навила да и давам, но тея сол и захар много ми бъркат в душата, та май ще изчакам до годинката. Моята яде и неща с малки парченца, бисквитка и е интересно да "гризе" (по-скоро да я смуче), но аз и не и давам много, защото няма зъби и няма как да дъвче нещо твърдо. Simple Smile

Chuby, аз бих взела нещо шарено, може пак да са цветя, но да са ярки и шарени цветове. Simple Smile Иначе аз твърдо ще взимам торта с Малкото пони, неизживяно детство е моето! Grinning И тъй като тази година тя няма думата, мама ще си се кефи! Grinning

# 221
Лид, как си, пиши два реда да знаем, че си добре.
Нашия режим е следния:
5,30 - 6,30ч. - 210мл АМ
10.00ч. - попара, кускус или каша
13 - 14.00ч - 100 - 200гр местно/ зеленчуково пюре от дк
18ч. - каша с плод или някакъв десерт от дк
21 - 21,30ч. - 210мл АМ
Последните няколко дни пак имаме и нощно пиене на 150-180мл АМ.А следобед давам и прасковка или пъпешче леко намачкани, ако благоволи да хапне въобще.

# 222
Забелязвам лека истерия с тази захар и сол, а не бива  Simple Smile ДК са сигурно най-проверяваните в страната и едва ли си позволяват да слагат повече, отколкото е допустимо. Каква е разликата дали ще дадеш така недолюбваните две субстанции на 11 или 12 месеца? newsm78 А относно нишестето в десертите, какво е купешката каша или пюретата ХИП? Пълни със същото Mr. Green Или сухарите/макароните и подобни са по-полезни? Не са!

Аз си признавам, че съм адски доволна от кухнята, не защото ме мързи да готвя, а защото знам, че хората вече са го измислили как да стане с точните грамажи, та хем да е ОК за правилната диета, хем да е вкусно, с добра консистенция, да има разнообразие и т.н.

# 223
Така е Cristi, едно грамажите и второ разнообразието. Simple Smile Аз за солта не съм чааак толкова против, в смисъл давам сухари и бисквити, в които има сол и захар, но наистина малко. Видях, че даже и в бурканчетата, които са за над годинка има вече сол, та явно тогава вече наистина е ОК, а на мен не ми пречи да изчакам още месец. Simple Smile Иначе и аз съм се насочила към Хер Бебе. Simple Smile

А за захарта бяла или кафява е по-добре за бебе? Защото нашата педиатърка, като каза да давам попара, изрично подчерта да слагам бяла захар, та се замислих...

# 224
Съгласна съм с Кристи с мнението за детските кухни. Аз лично съм доволна от Хер бебе и Вълшебник и за мен е огромно облекчение това. Шапка свалям на майките, които си готвят сами, но аз си признавам, че такова разнообразие на детето си не мога да предложа, а и ми спестява ужасно много време за разходки, игри и откраднати мигове за мама. Със захарта и солта аз проблем нямам, лично съм опитвала манджите им и в никакъв случай не мога да кажа, че са солени, количествата е минимално. Относно нишестетата, малкият не ги яде тези десерти, със страшна погнуса подхожда към тях. Аз също не ям мляко с ориз, грис, кремчета и подобни, та го разбирам Simple Smile Виж, за кисело мляко мре.
Чуби, месо давам всеки ден аз. Такова е менюто на детските кухни, проблем с това малкият не е имал. Продължавам да му давам пробиотик, трябва да взема да питам педиатърката дали е редно да правя почивка.

Общи условия

Активация на акаунт