В топлите летни дни октомврийчето не спира да пълзи! - Тема 17

• 55 573
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Лид,пропуснах да ти пратя виртуално гуш и стискам палци всичко да се нареди по най-бързия и благоприятен начин. 🤗

# 301
Ми те децата са различни. Едно яде камъни, другио ближе асфалта, трето набляга на буболечките... Та така и с кухнята, пюретата и Макдоналдс..

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 13:10 от Анонимен

# 302
Добър ден! И аз явно съм за консултант Joy , трябва да ме пратят та да спестя някой лев от храна на малкия Wink

# 303
Пош,моето налита на зелении. 😂Понеже й слагам едно одеало на двора и една торба с играчки,като ги опита всичките изпълзява до тревата и почва да скубе. 😃

# 304
Хахах posh, много добре казано! Grinning Grinning Grinning
Аз отдавна съм си казала мнението за бурканчетата, аз си ги харесвам, бебка също. От известно време и приготвям някои неща на пара, или и пасирам сурови плодове и тях си яде с кеф,но си и давам и от бурканче, проблем не виждам. Simple Smile Всеки си храни и гледа детето както прецени! Simple Smile
lid, пиши като можеш как си! Simple Smile

# 305
Консултанта по захранването е един сериозен специалист, който помага на майката и бебето да преминат плавно през този период, да помогне на майката да захрани правилно детето. Това мнение всеки храни детето с каквото му падне, води до сериозни последици върху здравето на детето.

# 306
Никъде тук не видях някой да захранва с каквото му падне...

# 307
  • София
lid Тук сме! Туй дете няма ли да спи? Misc Zzz

Такаа, интересно. С риск да ме линчуват и мен Joy , ще си кажа Joy Младежът в 7:00 изпи 210 мл мляко. В 9:00 е ял с баща си - препечени филии с масло Smile В 13:00 яде от ДК (днес за първи път Blush ). Изяде супата. Сега в 15:00 аз седнах да ям, а той само вика: Ам, ам... Взех го при мен и яде 5-6 парчета домат със заквасена сметана, 2 парчета краставица, 6-7 парчета кашкавал. Някъде там реших, че няма да минем с това и извадих другото от кухнята. Изяде си го.

Та - захраних го днес едновременно с коприва, киноа (признавам това не го харесвам и не съм готвила), кашкавал и сметана.

Скрит текст:
Давайте нови имена за следваща тема, че и след този пост ще я изпишем и тази бързо. Smiling Imp

# 308
Зачудих се колко много коментари има, а ето то за какво било... Старата песен на нов глас.
Не виждам кому е нужно да се сочим с пръст и да се пращаме по консултанти. Не стана ли ясно, че всяка майка знае най-добре от какво има нужда детето и? Не са всички деца правени по калъп и ДА, има деца, които не искат да ядат домашни манджурляци, колкото и да е трудно за вярване. Всяко дете си е негова вселена и няма общи правила, които да важат за всички.
Моето много добре си се захрани с пюретата на Хип, ДМ Био, Бейбилов, Алнатура и т.н. Правила съм само плодови и то невинаги. И какво, да не е по-малко човек от био гледаните? Храненето (както и всичко останало касаещо възпитанието) е задача на майката и тя прави своя избор. Тук не сме ничии съдници.
И аман от консултанти и теоретици. Да дойдат на практика да ги приложат някои неща у дома, да видят, че невинаги работят.
Относно финансовата гледна точка, безумно е да се прави нечия чужда сметка. Всеки сам си разпределя бюджета, да, факт е, че бурканчетата не са евтини, но на мен това ми гарантираше спокойствие, че детето ми ще е нахранено, както и време, през което в противен случай бих готвила. В момента същото е и с ДК. И да си призная умишлено не му взимам био менюто и менюто за деца с алергии, защото той скоро ще стане на 1 година и ще, не ще, около нас не всичко е био.

# 309
Лидче, силно гуш! Мисля те и стискам палци да се размине без операция.
Много го мисля тоз уокър, да взимам ли, да не взимам ли. Ще може ли да се движи сам с него или пак ще трябва да ходя подир него и да го следя да не се засили, да не се изтопурка, да го придържам..Ей такива дилеми имам аз.

# 310
Мине се не мине и имаме включване.. Anyyyone е казала като цяло каквото мисля, ама то няма и смисъл човек много да се хаби. Ето това е предимството пред градинките с майки - като не ми харесва някое мнение, пропускам и толкоз. Чъби Бамбина май пак почна да спи добре и ти си на линия Smiling Imp Щом хапват децата, всичко е наред. И аз давам от време на време купешко, не забелязвам да дава нещо дефекти след това. Е аз като съм отгледана на пюрета и Слънчо, пак съм станала криво-ляво човек. Даже още с примляксване си спомням за едни телешки пюренца със снимка на бебе на етикета, дядо ми обичаше да пазари на едро и ги ядох до 3 годишна някъде Grinning Grinning

Чашите са тези: Мънчкин, Нук, имам и още една на Мънчкин със сламка, но нещо много трудно се дърпа с нея и не я ползвам. С обикновена сламка се справя младежът.

Четка не ползвам аз, в яслата му мият зъбите, казаха, че дава. Вкъщи уж търкам със заека на МАМ, но къде търкам, къде ме хапе, не ни спорИ много Simple Smile

За уокър ние ползваме по стечение на обстоятелствата една масичка от Икеа, бута си я из хола hahaha

# 311
Консултанта по захранването е един сериозен специалист, който помага на майката и бебето да преминат плавно през този период, да помогне на майката да захрани правилно детето. Това мнение всеки храни детето с каквото ч падне, води до сериозни последици върху здравето на детето.

Кое е каквото ни падне? Манджите на хип , дм, бейбилов в бурканче ли? Варени макарони и  юфка ли? Кое е захранването в случая? Детето е яло от всички продукти по много пъти и не е дало реакция! Кое ще му докара тежки здравословни проблеми? От кое и какви?

# 312
Аз снощи още като прочетох за Макдоналд'с се подразних,но викам айде да не вземам отношение,че да не станат кавги. Но днес вече с тоя консултант не се сдържах. Всъщност бях сдържана де,пак пазя добрия тон,но наистина се прекалява с това "захранване". А какво захранване е това на вече почти проходили деца,не знам. Май се захранвахме на 4-5-6 месеца,изключвам дечицата с проблеми. Вече си е хранене на големи дечица. Кой с какво,сам си решава. Ако пък някой му се свидят 200-300 лв или ги няма и си вари у дома картофи и моркови,вече си е друг въпрос. Ама сравнение на био бебешки пюрета и Макдоналдс си е чиста простотия.
Толкоз от мен. Аз се ограничавах да пиша,но вече съвсем спирам.

# 313
Мойте даже не са био, а и всичките имат нишесте и кой знае още какво. Ами няма - каквото има, това давам. Не винаги имам време и желание да варя половин морков и крило от пиле (прилеп ми идваше да напиша, ама не може, че не съм захранила с него Mr. Green) Плюс това като излизаме навън, ми е много по-удобно и сигурно да отворя едно пюренце и да хапваме заедно, отколкото да дрънча купи и кутийки в термо чанти, лед и а-у.

И за да не ми е съвсем безполезно мнението - бурканчетата са ми много полезни. Като правя например супичка, наливам в няколко бурканчета докато е вряла и обръщам с капачката надолу. Като съм правила преди оризова каша или съм варила плодчета за овесените ядки, пак така наливам горещо. После ги държа в хладилник за всеки случай, но досега само едно не се беше вакуумирало.

# 314
Ей, мацки, кво яхнахте метлите, бе? Хора всякакви, мнения всякакви! Какво истерясвате? Ааа!
За храненето - първоначално се бях насочила към купешките пюрета. Модерна жена съм с малко време, та това ми се виждаше  разумен вариант. Четене, маене, 1000000 мнения, повечето противоположни, та си викнах консултант по захранването, нави ме на домашни пюрета, купих си комбиниран уред (мерси Крис, за съвета за уреда!) , който за 15 минути прави "манджурляк" за 3 дни, консултантката ми направи  точна схема кое, кога, в какво количество, изчисляваме по формула, и детето наддава както трябва всеки месец, дрън мрън. Доволна съм много. Ако дреба не беше прояла домашно, щях да и давам купешко - все пак е важно да расте нормално. В интерес на истината преди ядеше с кеф купешки, ама сега и се виждат  прекалено постни, тъй като слагам много неща в моите и стават адски вкусни.
Та къде е драмата? Който както може и каквото му е по силите... Ама недейте сега едните да плюете купешкото, пък другите манджурляците, щото тогава и двете страни грешите.
За площадките - аз съм супер социален човек, но си подбирам средата. Обичам да ми е интересно, не са ми приятни вечно мрънкащи, хронично недоволни, и вечно критикуващи и раздаващи съвети хора. Като се подвизавам с беба наляво надясно е нормално да разменя няколко приказки  с околните, с които се засичам за 1836552801 път на това място. Просто  такова ми е възпитанието. Освен това малката е същата като мен и мъжа ми - да е сред хора, да е шумно, музика, хора, купон. Очичките и стават на понички като сме на някоя детска площадка. Та колкото и да ми се социопатства странейки от останалите, предпочитам малката да е сред връстничета, да играе, да пада, да се смее. Затова всеки ден имаме задължително една разходка на някоя от големите площадки с деца в града, една разходка до кафе или ресторант с много хора (е тва го обожава просто),мятам я в колата и гледам все на различни места да ходим, та да опознава света. Не ще да кибичи сама тя.
И сега да питам, какво да правя с гадните сухи сополи, които залепват вътре в нослето и не мога да изкарам. Цял ден физиологичен капя, влажността ми се измерва непрекъснато навсякъде и имаме овлажнители навсякъде. И цъ! Боли я с клечките, а едвам диша.

Общи условия

Активация на акаунт