В топлите летни дни октомврийчето не спира да пълзи! - Тема 17

• 55 591
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Роузи, добре звучи това със снимките, даваш ми идея да мрънкам и аз на мм Wink.
Ани, браво на бебка!
Ние имаме 4-ри зъбчета и две които пробиха преди няколко дни.Ама май Мушмул на Кристи води първенството по озъбване Simple Smile .
Аз чакам момчето да се наспи и да отиваме към кухнята.Иначе снощи горе долу спахме, събуди се чак в 5, яде и заспа.
Кристи, Лид, как сте?
Хубав ден момичета!

# 406
  • София
Имам въпрос - Как се справяте с яденетата? От около седмица в нас е чудо. Иска да яде, когато някой друг яде. Затова сега ММ закусва, а аз правя закуска и на малкия. Така вкарах допълнителна закуска.

Като хапвам на обяд, той трябва да яде от моето. Иначе се набира от пода на стола ми и реве. Сега подготвям обяд за него и за мен едновременно. Храня него, наяжда се добре и не иска повече. Обаче почна ли да ям, иска от моето. Нямам никакъв шанс да хапна нещо без него. То вярно, че имам да смъквам още много, ама добре е за човечеството да ям. Joy

# 407
Аз пък му се радвам на ентусиазма да яде с мен, че иначе все гладна ще си стоя. Слагам го на стола и набързо намотвам нещо в чинията, че вече и там плаче, като е сам, ама 2-3 минути изкарва полу-спокойно. Връчвам му една мини краставица или коричка хляб (че най-малко цапа) и набивам, периодично отчупвайки му от каквото ям. Даже ми стана много гузно онзи ден, ходихме на суши и там няма как нещо да му дам, така жално гледа в чиниите ни милото.

# 408
Ха ха, и ние сме така с яденетата.Обаче след като опита малко и се отказва, просто не му харесва....освен сладолед.Ако ям сладолед направо набегом идва до мен и само зее като пиле и вика дай-дай Wink. Та колкото бях против да опитва такива благинки се пречупих и като иска му давам да пробва Sad. Така жално ме гледа и примлясква, че вече ям когато заспи Wink.

# 409
Аз в този смисъл много се радвам, че обърнах количката да гледа напред. Така мога да се скрия зад него и да ям сладолед на клечка ммм. Като го нося в раницата, взимам безмлечен и му давам да си близне, много му харесва. Даже мислех вкъщи да му направя домашен някакъв, но все не се наканвам.

А иначе хич не се втелясвам, ако му дам нещо не толкова като за бебе. И навън редовно опитва от нашите манджи, е имат сол, но от две хапки нищо няма да му стане. Вкъщи му давах онзи ден домашен пържен картоф. Само листни салати не му давам, че уж с мини парченце и пак се задави веднъж. Пък в яслата им дават.. сигурно са много ситно накълцани Rolling Eyes

# 410
Щом искат да ядат от вашата храна, защо да не им давате? Явно вече са си готови за обща храна.
Моята проявява интерес понякога, но като и дам да лизне и направо се потърса от погнуса Stuck Out Tongue Winking Eye И в последно време не иска, но пък и ние ядем когато тя спи, просто така ни идва режима.
Сутрин бебинства на площатката зяпайки по-големите и постоянно иска на пързалката, да къса тревички и да ходи, няма как да ям каквото и да е. Предиобяд се предава и заспива, тогава ям или имам време лично за себе си / маникюр, фризьор и така/ Събужда се в 13,30 - 14 ч, яде си обяда, после аз мога да хапна примерно таратор, но тя не проявява интерес към него, защото е твърде заета да отваря шкафовете и да се мъчи да измъкне някоя тенджера.
После си играем, до към 16 ч - хайде пак навън, на гости по къщите с дечурлигата. Там и с майките да седнем да ядем нещо, никой не ни обръща внимание, или се люлее на бебешки люлки, или е в батутите или по пясъчника.
Така откарваме до 19 ч, докато я прибера и тя заспала пак. Хапва малко плод със сухари или бисквити, рядко каша с плод. Спи до 21,30, през това време вече сме вечеряли. Баня за нея, после си пие АМ - то и отцепва директно.
Тогава обикновенно ни идват гости - пием, скара това - онова, докато ги изпратим и то станало полунощ.
И заспиваме.
Само едно лошо има, буди се в 3,30 ч, по-точно спи и реве, с пълен памперс. Хайде, сменяй памперса и приспивай, обикновенно към 4,30 заспива и в 7 сутринта скача кукуряк.
Ако не бяха тия нощтни вахти щяхме да си живеем в Рая.
Другата седмица я записвам на кухня и ще ми се махнат тия пюрета от главата най - накрая!

# 411
И моята Криска си хапва от нашето ядене,.естествено подбирам,ако е нещо което не става за нея, набива хляб с домати Thinking

# 412
Чуби, много ми е интересно на батута какво прави Бамбината  Grinning .
Иначе имам предвид, че малкия иска да яде всичко което и аз, включително ако види, че ям вафла, шоколад....такива неща не мисля, че би трябвало да му са в менюто.Иначе се радвам, че проявява интерес към нашето ядене.

# 413
Краси той иска да яде, това което вижда, че ти ядеш, така че според мен е готов да се храни с обща храна.
Иначе то е ясно, че няма как да му даваш още вафли, просто ги яж тайно от него Hug

Повечето имат батути в дворовете си , не я слагам с големите, само с такива около нейната възраст /1г и малко/ , има няколко такива дечица и започва един цирк - хваща се за мрежата с ръчички, изправя се, съответно пада, търкаля се, пак се окачва на мрежата да се изправи, пак пада и се търкаля вътре ...Е има малко рев и някое шамарче от другарчето, но като цяло много се забавлява.
Joy
Дивачка е тя Kissing Heart

# 414
Хаха, Чуби точно така си я представих в батута Simple Smile.

# 415
Ние, както казах, по площаДки не ходим. Но едни приятели имат батут в двора. Оставям я там самичка, изгонвам батковците и каките. Много се забавлява.
Оф, напоследък не спи много и направо откачам, напъпили са едни зъби, да излизат...

# 416
Здравейте,
Ние сме болни, че Патето лепна някакъв вирус по басейните, а сега и аз се влача, дано скоро мине, че си е напрежение.
Патето яде, по-скоро, пробва от храната ни. Ако не й даде човек се започва един рев, едно пищене, как така ще ядем, а тя ще гледа. Давам й да опита, топвам й парченце хляб в сос и т.н.
Ние си намерихме една бебешка площадка, в която има пързалки и ниска стълбичка, та Патето се катери сама по стълбата и отива на пързалката, но й е трудно да уцели изходното положение за пързаляне, та й помагам. Там е супер спокойно, защото на по-големите деца им е скучно, а катерушките са в едно заведение и няма как да ме занимава някой  седнал на другата маса. Направо си е бонус това местенце.
Аз чакам свекървата и девера да дойдат на гости днес, казаха ми да не готвя, та дано не останем всички изненадани. Не че ми се готви с този течащ нос и хленчещо бебе.
Лек ден и приятен уикенд

# 417
Pure_nature бързо оздравяване . Мойта снощи яде пържени картофи рева яко за тях и нямаше как да не ги опита.По пързалките я водя ,но в пясъчника не водя.

# 418
  • София
Добро утро!

Определено ще е някой зъб при нас. Реве на сън. ММ го взе в 5 при нас, че си поплака. После аз съм заспала дълбоко и изобщо не съм разбрала кой кога е ставал, ял, играл... Blush

От вчера вече се изправя доста смело из нас - за бънджито си се държи с една ръка за металното краче, а с другата пипа играчките. Изправя се на сушилника, на който хич му нямам доверие. Sad Изправя се по столове. Засега се усеща кога ще падне и бавно сяда. Ама мен ме е страх с това изправяне Blush

Тича с проходилката, ама сериозно. Хич не му пука, че не съм до него, пердаши напред Joy

Явно така ще е с храненето. И аз дадох пържен картоф. То може ли да ядеш без него Grinning

От седмица е на кухня. Обаче яко се е ошишкал. Такива кълки е направил, чак му опъват повечето гащи. Като цяло аз избягвам да го тъпча с нишестени храни, но в кухнята ми се струва, че повечето са такива. Пък и с добавената ни допълнителна закуска как няма да се ошишка. Ще минем основно на плодове на междинните хранения, без каши и нишестета.

# 419
Пюър бързо оздравяване. Иска много в пясъчника, та съм и взела едни каубойски дрехи - да се чете прежалени и врче я оставям да рови. Гшеда от другите и иска и тя. Днес съм с нея в София, защото пак имаме майстори. Дойдох до една площадка, но беше супер гнусна, ужасно мръсна и малко я полюлях и си тръгнахме. А другите дечица играеха сред боклуците, ужас.
Сутринта се опитах за първи път да дам попара вместо мляко, къде ти... Изяде я и рева докато не си получи поне половината мляко. Ще яде мляко до годинка, пък после ще се мъчим пак с попарата. Вие вече сутринта само попари ли давате?

Общи условия

Активация на акаунт