В топлите летни дни октомврийчето не спира да пълзи! - Тема 17

• 55 582
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета аз се прибрах в София, но съм много объркана ПОМАГАЙТЕ.От няколко дни ме тормози въпроса дали да не се върна от октомври на работа.Защото заплата ми ще падне с 500 лв ,а с тея пари ще мога да купувам на малката по-хубави неща,но не само на нея,но и на мъжа ми и мен.Вие не бихте ли се върнали заради това?Кога трябва да кажа на работодателя ми ,че иска да се върна? 😭😭😭 Ако се върна и прехвърля майчинство си на майка ми ще получавам ли 170 лв или само тя ще взима???
Нямах интернет и не можеш да ви пиша тези дни.Добре сме пътуваме много добре Миха си седя в количката.Недейте да се карате всеки си има своите виждания има далеч по важни неща в живота.

# 331
Ани, ако прехвърлиш майчинството на майка си, тя ще взема 340лв за отглеждането на детето, но ти няма начин да вземаш и 170лв.Ако не прехвърляш майчинството и се връщаш на работа, ще получаваш 170лв.Иначе и аз съм се чудела дали да се върна на работа след годинката, но реших да си го гледам.Ще се справим и с малкото майчинство.Пък и на работа има ново началство и нови колеги, и не искам да троша нерви.

# 332
Краси мерси А докога трябва да кажа в работата,че искам да се върна след 1 годинка ? Може ли на годинка и няколко месеца да се прехвърля майчинството?

# 333
Ани, незнам кога трябва да уведомиш, но тука някъде във форума има една тема -Майчинството счетоводно,  момичетата са по-ноясно с нещата от мен.

# 334
Мерси Краси

# 335
  • София
lid Ох, най-сетне да си по-добре! Ама лягай, хич не го мисли! Днес моят младеж заспа изненадващо в 9:30 и аз с него. Спа до 11:30, но нали съседите правят ремонт... включиха някаква машина и той се събуди с рев. Ама се беше и наспал де, не очаквах повече.

За съня - период казват Grinning . При мен все още спи 2 пъти на ден - сутрин обикновено от 10:00 до 12:00 (с вариации по 30-ина минути) и слетобед около 15:30 до към 17:30 (пак с вариации). Забелязвам обаче промяна. Преди заспиваше лесно, сега е мъка, особено слетобед. И заспива много по-трудно, като не се е уморил.  Затова сега се боря да го уморя - ходене, разходка, "нови" играчки.

Ако му обера играчките и го оставя в леглото, обикновено до 15-ина минути заспива. Е, може да покрещи, ама се примирява. Като стане скучно и заспива. Joy

Днес пак разчиствах из нас. Прибрах играчките и извадих забравените. Тишина и интерес, разглежда си ги с кеф. Ама поне седмица-две му трябват, за да ги забрави добре.

Ани И аз се връщам на работа от октомври. Малкият - на ясла. След месец тръгва, та ще видим.
Но за прехвърлянето на майчинството, за съжаление не мога да помогна. Иначе как да им кажеш - отиваш и им казваш, че би искала да се върнеш на работа. Ако са читави, може счетоводството да обясни как да стане прехвърлянето и на майчинството.

От днес е захранен с риба. Живи и здрави да са хората в ДК! Изяде го, с удоволствие.

Имам странно усещане - от 6 месеца, да не казвам година, готвя всеки ден или най-много на 2 дни. По принцип не обичам да готвя, ама няма как. На малкият само аз съм готвила (2 пъти ММ под мой надзор и два пъти майка ми). Сега взех кухнята, стоплих, дадох, изяде се. Няма цапаница, няма миене на сума ти съдове. Изведнъж имам време. Странно ми стана, малко виновно Blush

Минахме през Jumbo. Накупувах украса за рожденния ден, балони и свещичка. Взех балони и за в нас. Надухме му един - голям смях беше. Joy

# 336
Aх този сън.. ако е имало момент да обмисля да го оставя да реве (cry it out), вчера беше. Втора вечер се приспиваме по два часа, това е нечовешко просто. Иначе програмата е следната:
 - сутрин става около 7 (уикенда 6 разбира се, да ни е гадно);
 - на яслата спи по около 40мин-час, много рядко час и половина, в интервала 11:30-13:30;
 - вкъщи следобеда спи час, час и половина, но напоследък вече и не спи и ми идва да се гръмна. Тук са и съвсем ненормирани нещата, един път в 2 следобед заспива, докато го кърмя, друг път до 17:30 се тръшка. На мен пък ми е трудно да измисля кога да вмъкна следобедна закуска, кога разходка. Като заспи в 6 без нещо следобеда и се събуди в 7, после приспиването е шок и ужас;
 - към 20:30 опитвам да го приспивам, но вече наистина си мисля да ляга в 22 и това е. Уж е много полезен сънят преди 22, но той реално не спи;
 - после обичайно се буди около 24, 2 и 6 да суче, понякога и в 4. Хубавото е, че в повечето случаи заспива бързо.

Преди 2-3 седмици имаше прогрес и си заспа няколко пъти сам в кошарата следобяд, аз лежа на леглото до него, обаче вече не. Вчера изтрая 3 минути уж нещо да си играе, после премина на скимтене и след още 3 минути вече почна да реве с наченки на писъци, 2 минути дали издържах изобщо не знам, освен че ми е гадно за него, получих главобол. Заспива само на гърда и на ръце и това е, приемам всякакви идеи за приспиване.

Откъде черпи сили, за мен не е ясно, предвид, че през деня не се спира. Днес сутринта сме се смяли с него, като някоя маймунка се прехвърляше да се крепи от стол на стол и да обикаля в кръг около масата Grinning

# 337
  • София
Фиффи Всеки път ли заспива на ръце и/или кърмене? Има ли как да го оставиш в леглото му и да излезеш? Така плаче ли?

При мен си помага биберон или шише с чай. Много често си заспива с шишето с чай. Понякога го оставям сам в леглото с играчки. Поиграе, поиграе, вземе си шишето или бибата и заспи. Оставям го и сам и затварям вратата - да не ме вижда.

Според мен не се мъчи да го приспиваш преди 22:00, като не иска. Само се изтормозвате и двамата така. Мойто заспива само около 21:00-21:30. Имало е случаи да не му се спи - е вадя го от леглото, слагам го в бънджито (още му се кефи) и го оставям да скача. Поскача 20-ина минути и започва да се прозява.

Мисълта ми е - гледам да го уморя максимално, ударно, с емоции. После го оставям сам да се успокои. През деня давам играчките в леглото, вечер не. Тогава си е време за сън.

Hug

# 338
Той като съм там реве в кошарата, като изляза абсурд. Оставяла съм го, за да ида до тоалетната за минута - още докато се обърна да излизам и е оревал света, докато се върна е червен и се дави вече. Играчките ги отразява за няколко минути само, ако решетката е свалена до половината, направо тръгва да излиза.

Вечер отиваме да спим само ако дава признаци да му се спи. Онзи ден като го изкарах от спалнята пак в 10 и нещо, щото ми писна, подредих го на столчето, докато ние вечеряме - ами той клюма направо, търка очите, но не ще да спи. По обяд понякога на спалнята буквално трябва да му свършат батериите и се трупясва като зайче от рекламата на Дюрасел, послед някоя крачка из леглото Grinning Вчера следобеда мислех да легна на пода в неговата стая и да вършее там докато припадне.

Бибата я отказа миналия месец, течности не пие особено, та не мога да го очаровам с бутилка с чай, най-много да ме замери с нея Simple Smile

# 339
  • София
Фиффи Grinning Ясно. Наистина сложна задача. Може би наистина ако намалиш стимулите около него преди заспиване. Може би приглушено, да стоиш в стаята, евентуално да му говориш нещо тихичко, без играчки, без нещо ново.

Браво за бибата! Simple Smile

# 340

Заспива само на гърда и на ръце и това е, приемам всякакви идеи за приспиване.

И при нас положението е същото. Заспива само на гърда, през деня лягаме двамата на спалнята и докато си поцоква си заспива, вечер докато го кърмя на възглавница върху краката и след това го мятам на спалнята. Не знам как ще го отучвам от това спане при мен и от този начин на заспиване. Отдавна не съм го мъчила да го местя в кошарата докато е заспал, а за заспиване сам и дума не може да става.

И аз приемам съвети всякакви.

# 341
  • Пловдив
Добро утро!
Ние се завърнахме,мина що годе добре.Този път баща ми успя да ме изнерви,а майка се прави на разсеяна и тихомълком прави това което е решила.
Теглихме се с мишонката-аз 59,атя 9 много съм доволна.
 Захраниха я с кашкавал,малеби и риба.Иначе има изобилие от плод и зеленчук и тя си дъвчеше нещо постоянно.Другия месец пак ще я водя да свиква.
 И Милица заспива при мен на спалнята сучейки,вечер се събужда по 2-3-5 пъти.
 Сега като е по-хладно успявате ли да ги покриете хуните,мойта направо хваща и хвърля одеалото

# 342
Ейнджъл, Патето ми е завързано в спален чувал, така не я мисля отвита ли е, завита ли е, иначе ставах по 1000 пъти на нощ да я проверявам. Тя се върти много, като пумпал е през нощта.
Тук през деня явно събира мноого впечатления, игри, деца, басейни, вода и започна да поревава доволно през нощта. Дано, като се приберем на спокойното се кротне.
За заспиването, аз ви казвах, че я остабях след млякото и целувка за лека нощ в кошарата, след няколко дни спря да реве и мрънка и започна да си заспива. Най-важното условие при този метод е да НЕ влизате и да НЕ успокоявате бебето, докато само' не се кротне. Тегаво е, но даде резултат.

# 343
И ние сме с чувал през нощта, иначе се отвива за отрицателно време. Simple Smile
Снощи 3 пъти се буди с рев, накрая спа при мен. Не знам какво пак я прихвана, уж беше спряла няколко нощи. Sad

# 344
Моят снощи се буди шест пъти - 2 за манджа, 1 за вода и 3 да ми каже здрасти Grinning

Общи условия

Активация на акаунт