Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 358

• 53 623
  • 738
  •   1
Отговори
# 630

Замислих се - кой праща в днешно време писма  Thinking

Картички за празниците - да. Лично аз много обичам особено за Нова година и Коледа - прекарвам поне час време в книжарницата докато ги избера...

Дали пък да не приемем това писане във форума като вид заместител на писмата, защото все пак освен споделянето на мисли и чувства свързани с актьор, проект, сценарий, игра, музика - все пак влагаме и нещо съвсем лично.

А и съвременните технологии позволяват, не само да си пишеш с някого, ами да разговаряш с него онлайн чрез видеовръзка... Почти жив контакт...

И за да не излизам извън темата - винаги съм се чудила защо Йомер не "пусна" това писмо - дали защото можеше да влиза в затвора и да говори с Елиф директно...

Докато контакта на Керим с Фатмагюл беше точно чрез писмата им... И сценария не трябваше да позволява на Мукадеската да им ги чете... Все едно омърси най-чистите и невинни техни помисли.

# 631
  • Пловдив

Добре, ама не съвсем.

# 632

А беше прекрасно... 

# 633
Момичета желая ви спокойна и прекрасна съботна вечер.
Мен трудовите задължения ме зоват, но ще следя за новини от телефона.
Дано имаме такива.

Хубава вечер на всички.  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 634
  • Пловдив

Що така всички го обичат...
Скрит текст:

# 635

Привет в съботната вечер!

Много, много благодаря на Барисея Flowers Hibiscus за превода на новият разказ на Енгин - "Здравей".
На Марианка Flowers Hibiscus  за хубавата снимка с девремите, както обича да ги нарича Марта. Flowers Hibiscus
и за всичката информация в темата.
Да си призная за пръв път изчетох на един дъх разказа и изпитах невероятно удоволствие.
Освен, че е разбираемо  и не иска главоблъсканица, както обикновено, когато четем творбите Енгинови,
този път чувството е направо умилително.Така мило ми стана, че дори ме обзе тъга по отминалото време,
но примесена с приятно усещане.
Най-силно в разказа на Енгин ме впечатли определението - епистоларна приятелка. Учила съм за
литературен стил, литературен жанр, епистоларни романи и прочие, но да употребиш прилагателното
"епистоларно" за човек не ми е хрумвало. Никога не съм мислила за хората с които съм си разменяла
писмена кореспонденция, като за епистоларни приятели.  Много е  оригинален, както винаги.
Склонна съм да мисля, че разказва своя житейска история. Интересно е взаимното решение на
епистоларните приятели да не си разменят снимки.
Да съхранят магията на  тайнството, което в действителност ги свързва.
На мен много ми харесва това тайнство. Бих го сравнила сега с виртуалното пространство.
Макар да  твърдя, че дори и във виртуала всичко прозира и при продължителни контакти / както е при
нас примерно/ се разбира доста добре с кого контактуваш, то истината е, че понякога се изкушаваш и
искаш да изчезне "тайнството" и да разбереш реално кой е срещу теб. Но...аз лично предпочитам да
запазя магията.
Ето и героя от  разказа на Енгин след 20 години "тайнствена" кореспонденция е изкушен от желанието да
се видят най-после на яве. И защо не? Та те за толкова много години са станали духовно близки и са си
казвали неща, които се споделят не с кого да е.

Цитат
" Моята епистоларна приятелка е  свидетел на най-важните събития от личната ми история,
получател на хиляди думи и изречения, които  не съм могъл да изрека дори пред себе си."
                           И естествено по ирония на съдбата правят издирването едновременно, за да не се открият и
вероятно да запазят завинаги магията на "тайнствената" кореспонденция. И хем са си безкрайно близки,
защото знаят всичко един за друг, хем си остават визуално непознати.
И тук започват размислите. Ами, ако човек се разочарова, когато се запознае с епистоларния си
приятел. Ще бъде тъжно, нали?  Ти си си изградил някакъв може би прекрасен образ, щом вече искаш
да го видиш на живо и хоп..........визията не съвпада с изграденото в твоите мисли и фантазия и идва разочарованието.Тя е права - така е по добре да продължат приятелството си. Щом е траяло 20 години,
ще изтрае и още по 20. Хубаво е да знаеш, че там някъде имаш близък приятел на когото може да
споделиш всичко без да се притесняваш. На мен ми харесва това епистоларно приятелство.
Благодаря на Енгин за чудесното творение с прозаична на пръв поглед история. Ако разказът е разбираем
и не е нужно да мъчиш мозъчето си, за да го разтълкуваш, то той предизвиква много размишления у
всеки четящ го. Несъзнателно те връща  в спомените, характерни за почти всеки имащ "далечно" минало. Спомних си, че по "мое" време си пишехме с непознати другарчета от чужбина на руски език.
Та аз съм имала трима епистоларни приятели, но никога не ми е хрумвало да мисля за тях като такива.
Писала съм си в продължение на 6-7 години, но  за съжаление сме престанали. Ние си бяхме разменили
снимки и дори с Войтешка от Чехия и колетчета за една Нова година. А епистоларният ми приятел
от Албания - Байрам ме уведоми, че е приет в Художествената академия в Ленинград-Петербург и,
ако има възможност ще пише, но не написа. Вера пък беше от Воронеж - Русия.
Ех, как ме върна разказът на Енгин назад в спомените, но  всъщност се оказа много приятно.
Благодаря му и продължавам да му се възхищавам за умението, което притежава да те прави съпричастен
и да те кара да се вълнуваш за нещо сякаш обикновено и незначително, а всъщност дълбоко смислено,
съдържателно и човешко.
Приятна вечер - епистоларни  приятели, защото истината е, че сме именно такива.   Flowers Hibiscus

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 20:48 от komet

# 636

Перфектен.
 Съгласна Heart Eyes

Можеш да го гледаш безкрайно.
 Също Heart Eyes

# 637

Момичета  Two Hearts  хубава и спокойна вечер!

# 638

Е, хайде да се позабавляваме, защото хич не ми се вярва да е възможно. Коментират ги във фейса,
но защо ли имам чувство, че двамата заедно повече на екран няма да ги видим.

Бepeн Caaт зapязa бeбeтaтa, вpъщa ce в ĸинoтo (Hoви ĸлюĸи зa звeздaтa)
автор Kpиcтинa Mилeвa+ 26 aвгycт 2017

Бepeн Caaт зapязa бeбeтaтa, вpъщa ce в „Kaзинo“

Бepeн Caaт зapязa бeбeтaтa. Cлeд „Kьoceм“ aтpaĸтивнaтa aĸтpиca дeмoнcтpиpa peшимocт дa ce oттeгли oт eфиp и дa ce пocвeти изцялo нa ceмeйcтвoтo cи. Зa cъжaлeниe, мeчтaтa й дa бъдe мaйĸa нe ce cбъднa тoлĸoвa бъpзo, ĸoлĸoтo ce нaдявaшe тя, и ceгa й пpeдcтoи дa ce въpнe в тв eфиpa.

Kpacaвицaтa cпoдeли, чe e мнoгo щacтливa oт пpeдcтoящия й пpoeĸт „Kaзинo“. Tя c нeтъpпeниe oчaĸвa дa ce види oтнoвo нa eĸpaн, ocoбeнo cлeд ĸaтo пoвeчe oт гoдинa нe e cнимaлa нoви пpoдyĸции.

Cпopeд cлyxoвeтe, Бepeн ce e пoдлoжилa нa ин витpo пpoцeдypи зa зaчeвaнe, нo тe нe ca дaли нyжния peзyлтaт. Зaтoвa и aĸтpиcaтa peшилa дa ce въpнe oтнoвo ĸъм paбoтaтa cи, ocoбeнo cлeд ĸaтo пpoeĸтa e пoвeчe oт oбeщaвaщ. Koмпaния щe й пpaви ĸoлeгaтa й Eнгин Aĸюpeĸ. Фaĸтът, чe двe oт гoлeмитe звeзди нa Typция ce cъбиpaт oтнoвo cлeд „Πeпeл oт poзи“, пpeдизвиĸa иcтинcĸи фypop.

Двaмaтa ca дoбpи пpиятeли, a Бepeн cъщo тaĸa e мнoгo близĸa c aĸтьopa Kъвaнч Taтлaтy. Двoйĸaтa дopи зacнe няĸoлĸo cepиaлa зaeднo, a тoй пpиcъcтвa и нa cвaтбaтa й в Aмepиĸa. C бившaтa cи вeчe гoдeницa и нacтoящa cъпpyгa Бaшaĸ Дизep.

Щo ce oтнacя дo Бepeн, ĸpacaвицaтa cнoвe мeждy Лoc Aнджeлиc и Иcтaнбyл, ĸъдeтo двaмaтa живeят oт извecтнo вpeмe. Cлyxoвeтe нocят, чe eднa oт пpичинитe дa ce въpнe ĸъм ĸинoтo e нeycпeшнa бpeмeннocт. Caмaтa Бepeн ce пoxвaли пpeди пoвeчe oт гoдинa, чe e в oчaĸвaнe нa „нaй-вeлиĸoтo чyдo“ и дopи нaмeĸнa зa близнaци. Зa нeщacтиe тoвa нe ce cлyчи и cлeд ĸaтo мeceци cтoя дaлeч oт ĸинoтo, aĸтpиcaтa peши дa ce въpнe. Πo вcяĸa вepoятнocт нoвия пpoeĸт щe пpeдизвиĸa иcтинcĸи фypop.

# 639

Е, хайде да се позабавляваме, защото хич не ми се вярва да е възможно. Коментират ги във фейса,
но защо ли имам чувство, че двамата заедно повече на екран няма да ги видим.

Скрит текст:
Бepeн Caaт зapязa бeбeтaтa, вpъщa ce в ĸинoтo (Hoви ĸлюĸи зa звeздaтa)
автор Kpиcтинa Mилeвa+ 26 aвгycт 2017

Бepeн Caaт зapязa бeбeтaтa, вpъщa ce в „Kaзинo“

Бepeн Caaт зapязa бeбeтaтa. Cлeд „Kьoceм“ aтpaĸтивнaтa aĸтpиca дeмoнcтpиpa peшимocт дa ce oттeгли oт eфиp и дa ce пocвeти изцялo нa ceмeйcтвoтo cи. Зa cъжaлeниe, мeчтaтa й дa бъдe мaйĸa нe ce cбъднa тoлĸoвa бъpзo, ĸoлĸoтo ce нaдявaшe тя, и ceгa й пpeдcтoи дa ce въpнe в тв eфиpa.

Kpacaвицaтa cпoдeли, чe e мнoгo щacтливa oт пpeдcтoящия й пpoeĸт „Kaзинo“. Tя c нeтъpпeниe oчaĸвa дa ce види oтнoвo нa eĸpaн, ocoбeнo cлeд ĸaтo пoвeчe oт гoдинa нe e cнимaлa нoви пpoдyĸции.

Cпopeд cлyxoвeтe, Бepeн ce e пoдлoжилa нa ин витpo пpoцeдypи зa зaчeвaнe, нo тe нe ca дaли нyжния peзyлтaт. Зaтoвa и aĸтpиcaтa peшилa дa ce въpнe oтнoвo ĸъм paбoтaтa cи, ocoбeнo cлeд ĸaтo пpoeĸтa e пoвeчe oт oбeщaвaщ. Koмпaния щe й пpaви ĸoлeгaтa й Eнгин Aĸюpeĸ. Фaĸтът, чe двe oт гoлeмитe звeзди нa Typция ce cъбиpaт oтнoвo cлeд „Πeпeл oт poзи“, пpeдизвиĸa иcтинcĸи фypop.

Двaмaтa ca дoбpи пpиятeли, a Бepeн cъщo тaĸa e мнoгo близĸa c aĸтьopa Kъвaнч Taтлaтy. Двoйĸaтa дopи зacнe няĸoлĸo cepиaлa зaeднo, a тoй пpиcъcтвa и нa cвaтбaтa й в Aмepиĸa. C бившaтa cи вeчe гoдeницa и нacтoящa cъпpyгa Бaшaĸ Дизep.

Щo ce oтнacя дo Бepeн, ĸpacaвицaтa cнoвe мeждy Лoc Aнджeлиc и Иcтaнбyл, ĸъдeтo двaмaтa живeят oт извecтнo вpeмe. Cлyxoвeтe нocят, чe eднa oт пpичинитe дa ce въpнe ĸъм ĸинoтo e нeycпeшнa бpeмeннocт. Caмaтa Бepeн ce пoxвaли пpeди пoвeчe oт гoдинa, чe e в oчaĸвaнe нa „нaй-вeлиĸoтo чyдo“ и дopи нaмeĸнa зa близнaци. Зa нeщacтиe тoвa нe ce cлyчи и cлeд ĸaтo мeceци cтoя дaлeч oт ĸинoтo, aĸтpиcaтa peши дa ce въpнe. Πo вcяĸa вepoятнocт нoвия пpoeĸт щe пpeдизвиĸa иcтинcĸи фypop.

Ако искат фурор - принципно могат да ги съберат, но аз също не вярвам. Още повече, че някои вече отвориха шампанското за двойка "Берен и Баръш" - то пък се оказа, че той след успешен сериал с Елчин Сангу ще снима с нея филм. Тя от своя страна беше спрягана за предполагаема наша партньорка.

Но на въпросната дама - К.М. въобще не трябва да и се вярва, защото за пореден път пише откровено неверни неща - К.Т. не е бил на сватбата на Берен и Кенан /наистина е бил е в Америка и Л.А. по същото време, но на сватбата - не/. Съпругата му е голяма любителка на осведомяващи снимки и да пропусне да информира света, че са там на плажа - абсурд.

Статията е абсолютен сбирщайн от каквото се сети или не човек.

# 640
# 641

Момичета,пожелавам ви лека нощ с хубавия Даахан! smile3524

# 642
  • Пловдив

Здравейте Енгинки.
Освен успешен ден, да си пожелаем нови снимки.
Другото си го чакаме.

# 643

Добро утро момичета  Two Hearts

Хубава и релаксираща неделя. Вие си почивайте, аз ще поработя.

Слагам по кафе и изчезвам.

Скрит текст:

# 644
Добро утро момичета.
Спокойна и почивна неделя с много усмивки, слънце и положителни емоции.
Ако имаме и снимки или някоя новина около нашето момче още по- хубаво.
 На Мартичка приятна работа. Аз я свърших тая работа и сега ми е ред за малко почивка.

И много усмивки за хубав ден.

Хубава неделя на всички.  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт