С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 309
  • 845
  •   1
Отговори
# 180
Трещерица, най-важно е здравето на детето разбира се! Но все пак не може да им кажем наистина че са изкуфели, нали са баба и дядо все пак... 

Absurt,  може би си права. Факт е обаче, че са скарани с май всички свои роднини. Според теб как деликатно да кажеш, че саморъчно закрепена люлка на лозето е опасна, и че на циментов двор, пълен с жлеза и камъни не е удачно за малко дете да тича по цял ден? Идваме им на гости само да видят детето! Вместо да си ида на хотел аз трябва да стоя на въпросния двор и да търча след детето като луда. За мен не е нормално!
Както писах мм им каза че това не може да продължи така, днес беше ок, останаха още няколко дни. Скоро няма да има такова гости, хората не разбират от дума

# 181
А защо не вариант?  Мира е прекрасно име. Означава звезда, светлина.
Аз пък мислех, че коренът мир- означава чисто и просто "мир". Wink

от Уикипедия:
Мира или Омикрон Кит (ο Ceti / ο Cet) е дълго-периодична пулсираща променлива звезда от съзвездието Кит.
Скрит текст:
Мира е най-ярката от известните дълго-периодични променливи звезди на небето и дава името на цял клас звезди.
Скрит текст:
Тя променя своята яркост нормално между 3-та и 10-та звездна величина, но понякога е звезда от 2 звездна величина. На дистанция 400 светлинни години това отговаря на абсолютна величина от около –2,5 при максимум до +4.7 при минимум, при което в нейния минимум тя има по-слаба яркост от нашето Слънце, но в максимума си е над 700, а понякога и до 1500, пъти по-ярка от Слънцето.
Мира е доминиращата в двойната система. Използвайки космическия телескоп Хъбъл учените са успели да определят размера на звездата – той се равнява на 700 слънчеви диаметъра.

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 23:57 от K.A.G.

# 182
  • Пловдив
K.A.G.
Скрит текст:
Известно ми е, че има такава звезда, но не смятам, че името Мира, още повече - като българско име, означава звезда или светла. Simple Smile
Извинявам се за офтопика.

# 183
Аз явно съм ужасна личност. Синът ми ще направи 17 скоро и никога не съм се замисляла за жената, която ще си избере или за имената на децата им. Ще се радвам да мога да помагам и да гушкам бебета, независимо как се казват. Ако се ожени за китайка и Бай Хуй да го кръстят ми е все тая.
Обичам си детето и ще го подкрепя, дори и в избори, които не ми допадат. Не бих водила дори и тиха война с бъдещата снаха.

# 184
С раждането на детето и снахи, и свекърви се побъркват.

# 185
При нас побъркването стана много преди детето...
Някъде когато разбраха, че не искаме да живеем на горния етаж на къщата им, а предпочитаме квартира /собствено жилище, и когато не се съгласявахме с всяка идея за съвместно излизане заедно и постоянно вмешателство.
ММ още от началото ми казваше, че няма да живее там с тях, защото цял живот е бил свидетел на постоянната злоба и война между моята свекърва с нейните свекъри и нейната тъща, които живеят в същата къща (свекърите).
Не знам също дали е свързано и с сестрата на ММ, която е по - финансово зависима от тях и изпълнява доста техни прищевки,  а също живее със съпруга си на въпросния друг етаж, въпреки че е споделяла с ММ че мъжът й се дразни от тях и с карат често заради тях, но те така или иначе предпочитат там да живеят въпреки че могат да си позволят квартира.

# 186
  • София
Абсурт - Тя иска да бъде тази която решава, всички да я слушат и да казват - Да! Добре!. Няма как да стане обаче с мен. Първия път имахме готов име и нямаше да отстъпим, тогава явно схвана и е повдигала темата само няколко пъти без сериозни мрънкания. Сега когато и казахме, че не сме измислили женски имена тя започна старата песен на нов глас. Обяснихме и, че името Станимир/а не ни харесва, можем да помислим за име със С или да ни каже женски имена, които тя харесва, за да ги обсъдим да участва и тя в избора, даде няколко безумни идеи, които ние не харесахме и тя се врътна и си тръгна. Казахме и и имената, които харесваме да си даде мнението тя не поиска. Да спомена, че не сме мислили да кръщаваме на моите родители, да не вземе някои да каже, че за това се дърпам. Те вече внучета кръстени на тях си имат. 
Оля, вие /с мъжа ти/ сами си го правите и сами позволявате такова отношение. Децата са си ваши и отговорността за тях е само и изцяло ваша, вкл. избора на име. След като викате "мама" да ви помогне да изберете имена на вашите деца , естествено, че ще има проблеми. Вие едно име не можете да измислите за децата си без "мама", а представи си като се родят какво вмешателство ще има за отглеждането и свекърва ти вероятно си мисли "те за име не могат сами да вземат решение, камоли за друго". След като сами допускате такова голямо вмешателство в личния ви живот, няма какво да се сърдите. Сами се поставяте в такова положение да ви казват кое какво и как. Много сложно да кажете "измислихме имена, ще ги разберете като се родят" и приключвате с проблема.

# 187
Афродита - Не сме я викали да ни помага с имената. Дойде за друго, попита ни и ние и отговорихме честно и решихме да я включим, защото знаем, че за нея е важно дейно да участва в живота на внуците си, но тя реши да се налага за нещо, което е ясно, че ние няма да приемем. Вмешателство е гледането на сина ни никога не е имало, винаги се е правило каквото сме преценили ние с мъжа ми, когато е при тях винаги звъни да пита - може ли, не може ли за всичко почти. Да когато малкия беше бебе правеше коментари за това, че се храним на вън или че поръчваме и други подобни, но никога нищо относно детето.

# 188
  • София
Афродита - Не сме я викали да ни помага с имената. Дойде за друго, попита ни и ние и отговорихме честно и решихме да я включим, защото знаем, че за нея е важно дейно да участва в живота на внуците си, но тя реши да се налага за нещо, което е ясно, че ние няма да приемем. Вмешателство е гледането на сина ни никога не е имало, винаги се е правило каквото сме преценили ние с мъжа ми, когато е при тях винаги звъни да пита - може ли, не може ли за всичко почти. Да когато малкия беше бебе правеше коментари за това, че се храним на вън или че поръчваме и други подобни, но никога нищо относно детето.
Да участва в живота на внуците си, не означава да взема такива важни решения за тях, като името например. Тя деца/дете си има, съответно е имала възможността да прецени как да се казва. Това си е лично мое мнение и не ангажирам никого с него. Факт е, че е можело да предложи няколко имена, след като сте я питали и като разбере, че не ви допадат, да се приключи с темата и да ви остави да си ибирате каквото решите и което ви харесва, нищо че не е от предложените от нея. Но е факт, че вие сте поискали тя да участва във важно решение за вашето дете, а тя се е самозабравила.

# 189
Ундер, преди да стана баба се чудех на познати, които живеят някъде на 2 км от центъра, как им се слиза дотам, за да разхождат  внучето с количката. Казвах си, че аз няма как да си правя този труд да трамбовам чак до там, Пеша нормален ход ми  e 30 мин.
Е, сега  това ми е голямо удоволствие. Всеки ден ходя в парка с тях, който е в центъра. Въобще и не се сещам за приятелките  ми, които са на кафе по това време.
И за други подобни  съм си мислела, че няма да ги правя, но сега са ми голям кеф.
 Та предварително не се заканвай. Права е Трещи. Като се роди внуче, нещо превъртаме. Хубавото е това превъртане да не е извън света (т. e.  прекалено) та да не  стават конфликти. .

Последна редакция: нд, 13 авг 2017, 13:43 от K.A.G.

# 190
За именста- аз съм кръстена на свекървата на майка ми, дословно. Майка ми се разведе, не го  харесва и цял живот използва името ми като обида, намразили съм го и аз. Така че за мен е нещо като комплекс- семейство, в което има драма за името, ще има още много драма. Това е ужасна простотия.

# 191
K.A.G.
Скрит текст:
Известно ми е, че има такава звезда, но не смятам, че името Мира, още повече - като българско име, означава звезда или светла. Simple Smile
Извинявам се за офтопика.

И аз се извинявам за оффтопика, напълно си права.
Скрит текст:
Мира не означава звезда, а просто звездата носи името Мира, точно както планетите и спътниците им, носят имена на римски богове. Мира на гръцки означава благоуханна, на български е ясно, че го асоциираме с мир.

# 192
И аз съм го срещала това тълкование- Мира от мирО е точно благоуханна.

Каквото и да е, името се избира от родителите. Но и те невинаги избират  хубавото, ако съдя по моята майка, която не е избрала име, което аз харесвам. Всъщност точно заради баба ми. Майка искала едно, баба ми се обидила, че няма да е на нея  и майка променила към по-лош вариант нейното име. Оригиналът е по- хубав.  Аналогично вместо Катерина- Катя.

# 193
  • Mediterraneo
И аз съм кръстена на баба- свекърва, с изменение в името, не е дословно, но не е и само първата буква, взет е коренът. Децата ни носят първите букви на мен и на ММ, нито сме питали някого дали му харесва, нито пък някой се е месил в избора ни.

# 194
И аз съм кръстена на баба- свекърва, с изменение в името, не е дословно, но не е и само първата буква, взет е коренът. Децата ни носят първите букви на мен и на ММ, нито сме питали някого дали му харесва, нито пък някой се е месил в избора ни.

Като чета какви драми са около избора на имена на чужди деца , направо ми настръхва косъмът. Това някаква извратена суета ли е , или е нещо от сорта на "каквощекажатхората". И двата случая не е нормално.  И: " традициите вече не са това , което бяха ". Да кажем , че преди се е съхранявала родовата памет , дъртите са давали дом, зестри . Един вид , заслужили са. Ами сега от какъв зор  newsm78.
Един ден , дано имам внуци , ама хич и няма да питам как ще се казват. И сигурно бих го приела не като уважение , ако ги кръщават на мен , а бих станала подозрителна какво ли  очакват  в замяна  Joy

Общи условия

Активация на акаунт